A Nuggets is elkapta a GSW-t, Barnes megsérült

Nem erőlködött a címvédő - Kobe ráijesztett a Lakersre - túlórát nyert a Houston - Napier ismét villogott a Heat ellen - alakul a Bucks

 

 

Orlando Magic – Miami Heat 95-92

Aaron Gordon visszatért. A korábban állkapcsát eltörő és a műtét után lábadozó kiscsatár-erőcsatár hatalmas zsákolásokkal bizonyította, hogy atletikusságban a liga legszűkebb elitjébe tartozik – tíz pontig jutott végül a padról beszállva, remekül megértették egymást Mario Hezonjával. A Magicnél egyébként CJ Watson kezdett irányítóként, de bekerült az első ötösbe Fournier is Oladipo mellé – ez túlságosan jól azért nem működött, de Dedmon (8 pont, 13 pattanó, 3 blokk) és Shabazz Napier megtolta a csapat szekerét a padról.

Napier ismét elsüllyesztette a Heatet. A két gárda korábbi találkozóján is az irányító döntött, ezúttal pedig a hosszabbításban lépett elő: abban az öt percben egymaga 11 (!) pontot rámolt be, ezzel megnyerte a meccset övéinek. A Miami pihentette gyakorlatilag a teljes kezdőcsapatát, így előtérbe kerülhetett a 12 pontos, 10 lepattanós újonc Justise Winslow, James Ennis, valamint Josh Richardson – Ennis és Winslow próbálta felvenni a versenyt Gordonnal is a zsákolásokat tekintve…

A Magic legjobb dobói: Napier 15/9, Vucsevics 12, Frye 12/6
A Heat legjobb dobói: Richardson 18/6, Benson 12, Winslow 12, Andersen 12/3

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 101-110

Felesleges a hosszú előszezon? David Blatt szerint maximum öt mérkőzést kellene ilyenkor játszaniuk a csapatoknak és ebben Jason Kidd is egyetértett vele – elmondása szerint a lockout idején elég volt kettő is. Mindenesetre a Cavs szempontjából tényleg teljesen értelmetlenek ezek a meccsek, ma is hiányzott a teljes kezdőcsapat (James rosszul érezte magát, így hazament) és a hatodik ember – bár Mo Williams, Richard Jefferson és Matthew Dellavedova is jól játszott, a csapat valóshoz közeli erejéből egy másodpercet nem láthattunk még idén.

Vaughn mennyire veszélyes Carter-Williamsre? A Bucks irányítója ezúttal is borzasztóan (1/11 mezőnyből, 3 gólpassz) játszott és sokszor teljesen megöli a csapat játékát – Vasquez játszott ma mellette kettest, aki nyilvánvalóan inkább irányító. Az újonc dobóhátvéd, Rashad Vaughn azonban eddig szinte minden meccsen remekelt, ma is beszórt 19 pontot a padról beszállva és idővel akár a kezdőbe is bekerülhet – könnyen elképzelhető, hogy inkább Vasquez marad, mint MCW… Ma Greg Monroe (19 pont, 13 lepattanó) is bizonyított, de John Henson is dupla-duplázott, sőt, ha már irányító munka: OJ Mayo tíz gólpasszt osztott szét 23 perc alatt.

A Cavaliers legjobb dobói: Williams 18/9, Jefferson 16/3, Dellavedova 13/9
A Bucks legjobb dobói: Vaughn 19/9, Monroe 19, Henson 16

Indiana Pacers – Detroit Pistons 101-97

Stanley Johnson a kezdőben. Az eddig parádézó újonc az első ötösben találta magát Marcus Morrisszal, míg Ilyasova a kispadra került – nem is működött rosszul a támadójáték. Johnson 16 pontot szórt 6 lepattanó mellett és bár Morrisnak nem ment, Drummond 17 pontos, 21 lepattanós dupla-duplája ezt feledtette – sőt, Ilyasova is berámolt 17 egységet a kispadról beszállva. Mellettük még Reggie Jackson is hozta magát és bár összességében a dobószázalék nem lett túl fényes, ismét úgy tűnt, hogy érdemes lesz idén Pistons-meccseket nézni.

A második sor hozta a meccset a Pacersnek. Chase Budinger bemutatkozott ebben a szezonban és rögtön a kezdőbe is került – ő volt legtöbbet fent az első ötösből, hét pontjához Hill 14-et, George pedig 12 perc alatt 13-at tett hozzá. A nyerőember ma Glenn Robinson és Toney Douglas volt, az ő vezérletükkel 62 egységet szerzett a kispad, ez pedig elég volt a győzelemhez még akkor is, ha lepattanózásban és kinti dobásokban is elég gyenge volt ma az Indiana.

A Pacers legjobb dobói: Douglas 15/3, G. Hill 14/3, George 12, Robinson 13
A Pistons legjobb dobói: Drummond 17, Jackson 17/3, Ilyasova 17/12

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 100-88

John Jenkins egyedül. A dobóhátvéd egymaga próbálta meg húzni a Dallast, 11/18-as mezőnymutatóval be is rámolt 26 pontot, de ez kevésnek bizonyult – mindenesetre ő nagyon igyekszik az előszezonban, aktív tagja lehet majd a rotációnak. Ugyanakkor a Mavsből ma is hiányzott Deron Williams, Matthews, Parsons, Nowitzki, McGee és Felton is, így pedig továbbra sincs túl sok értelme pályára lépniük – ennek ellenére jól tartották magukat a teljes csapattal kiálló Thunder ellen.

Hosszú az OKC-pad. Ma sem Durantnek (10 pont 12 dobásból), sem Ibakának (0 pont) nem ment, ám a jól játszó Westbrook mellé fel tudott lépni a második sorból Kanter (17 pont, 11 lepattanó), Waiters, Morrow, McGary, vagy éppen a nyolc perc alatt nyolc pontot szerző Payne – és akkor még a nyolc gólpasszt kiosztó Augustinról, illetve a szintén hasznos Collisonról, Singlerről vagy Novakról nem is beszéltünk. A korábbi évek után üdítően sok lehetőség és opció van ebben a keretben és ezt ma is láthattuk – amellett, hogy csak az utolsó negyedben sikerült dönteni a Mavs B ellen, optimisták lehetnek a Thunder-szurkolók.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 19/3, Kanter 17, Morrow 10/6, Waiters 10/3, Durant 10/3
A Mavericks legjobb dobói: Jenkins 26/6, Pachulia 13, Anderson 11/3

Phoenix Suns – Houston Rockets 129-135 - hosszabbítás után

Jól festett a vezérek nélküli Rockets. Harden, Howard és Lawson sem lépett pályára a Houstonnál, így Beverley, Brewer és Capela került be a kezdőbe – ez nem igazán látszott meg a csapat játékán. Brewer 21 pontja mellé hét labdát szerzett (!), Capela dupla-duplázott, míg Terrence Jones 9/11-es mezőnymutatóval szórt be 23 egységet, sőt, a kispad végéről nyolc percre beálló Denzel Livingston is hozzátett 12-t. A Rockets támadójátéka végig megbízhatóan működött, bár a sok eladott labdával ők is szenvedtek, ez ilyenkor nem meglepetés.

Virított a Suns-kispad. A hazaiaknál Bledsoe, Chandler és Len sem lépett pályára, így Weems, Leuer és Tucker került be a kezdőcsapatba – mégsem ők hozták a show-t ezúttal. A cserepadról Teletovics 19 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát szállított, de Booker és Warren is elérte a húsz egységet és nekik köszönhető, hogy 37-20-ra nyerte az utolsó negyedet a Suns – a hosszabbítást ezzel együtt elbukták, de támadásban nagy potenciál van ebben a keretben.

A Suns legjobb dobói: Warren 21, Booker 20/9, Teletovics 19/9
A Rockets legjobb dobói: Jones 23/6, Brewer 21/9, Ariza 15/9

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 100-107

Bryant kisebb sérülése a sivatagban. A Lakers ezúttal Las Vegasban fogadta a Kingst és most már a kezdőötös élesítése volt soron – mindenki legalább 27 percet kapott, kivéve Bryant, aki a 3. negyedben egy-egyezés közben megbotlott védője lábában, és kisebb lábsérülést szedett össze. A gond nem tűnt komolynak, saját lábán kocogott a kispadhoz, de nem tért vissza. A „hazaiak” fiataljai jól teljesítettek, Clarkson a csapat legjobb dobójaként végzett, Randle pedig igyekezett megfelelni azoknak az elvárásoknak, hogy szervezze a játékot – hat gólpasszig jutott, de 4 labdaeladást is vétett. D’Angelo Russell újfent a padról érkezett, de kiválóan lépett be a játékba: 11 pontot szerzett, mellette 7 pattanóig és 3 gólpasszig (valamint 0 eladott labdáig, ez nála fontos) meg sem állt.

Cousins nélkül sem rossz a Sacto. A magasember kiülte a mai összecsapást, és palánk alatti párja, Willie Cauley-Stein is csak a padról érkezett – George Karl egy small-ball felállást próbált ki, amiben Koufos volt a center, Gay és James Anderson a két csatár. Bár Gay 11 pattanót leszedett, összességében ez nagyon nem az ő játéka volt, ugyanakkor Koufos lubickolt, alig 24 perc alatt 4 blokkig jutott. Rajon Rondo is jól érezte magát (25 perc alatt 11 pont és 6 gólpassz), Belinelli és Collison hozta az extra tűzerőt a padról – ennek köszönhetően az első félidő végén már 12 ponttal tartottak előrébb. Szünet után már jobbára a cserék játszottak, az ismert spílereken kívül Eric Moreland tette a legtöbbet, hogy a csapatnál maradjon (10 pont, 5/6 mezőnyből, 8 pattanó, 4 blokk).

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 17/3, Williams 16/3, Young 12/6.
A Kings legjobb dobói: Belinelli 17/9, Collison 16, Anderson 13/9.
 
Golden State Warriors – Denver Nuggets 103-114 

Barnes megsérült, óvatos duhaj volt a GSW. A kiscsatár jobb térde megsérült a második negyedben, ő már nem tért vissza, a többi húzóember onnantól kezdve még kevésbé törte össze magát. Stephen Curry-nek volt egy 80 másodperces megőrülése az 1. negyedben (9 pontot rámolt be), ekkor még vezetett az idén először otthon fellépő Warriors, utána viszont inkább a vendégek akarata érvényesült. Curry-nek (1/8 tripla) és Thompsonnak (1/8 mezőny) nagyon nem ment a dobás, így a padról beszálló Barbosa, Iguodala és Speights kedvére lövöldözhetett, védekezni pedig mindenki elfelejtett.

Mudiay javul. Előző három meccsén 17 labdát szórt el az újonc irányító, most viszont 9 gólpasszára mindössze 2 elvétett átadás jutott – az külön öröm, hogy cseréje/mentora, Jameer Nelson is kiválóan játszott (16 pont, 6/9 mezőnyből, 4 gólpassz). Kenneth Faried egész este óriási energiákat mozgósított (szűk 24 perc alatt 22 pont és 12 pattanó), de Chandler és Gallinari sem volt rossz. A kissé álmos GSW ellen remekül működött a rohanós small-ball, a padról pedig a center Lauvergne is sokadjára nagyszerűen szállt be (10 pont, 9 pattanó) – úgy tűnik, hogy kezd összeállni a rotáció Denverben, és ez az elmúlt év után már biztató jel.

A Warriors legjobb dobói: Barbosa 16/3, Green 15, Curry 14/3.
A Nuggets legjobb dobói: Faried 22, Nelson 16/12, Mudiay 16/6.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus