A Pacers ellen javítana a Bucks, Clevelandben a Boston

Lesz Dallas-New Orleans, pályán a Jazz, az OKC, a Memphis és a Miami, visszatérhet Damian Lillard.

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 01:00

Egy rendkívül bosszantó vereség másnapján, back-to-back lép pályára a Boston, ráadásul hosszabbítást játszott a gárda, úgyhogy a mentális fáradtság mellett fizikálisan is kimerült lehet a társaság. Ugyanakkor fontos lenne a győzelem, mert két vereség után jó lenne megkapaszkodni és visszatalálni a győztes útra, de ez a Cleveland nem fogja magát olcsón adni, az biztos: a gárdát mostanában nem egyszerű megverni, nagyot harcolnak Love-ék, Sexton remek formában van és most frissebben, otthon lehet keresnivalójuk. A problémájukat a sérülések jelentik, Drummond és Garland biztosan nem fog játszani, Thompson pályára lépése is kérdéses, így azért eléggé megfogyatkozhatnak, úgyhogy az esélyes természetesen a back-to-back ellenére a Celtics, de Haywardék nem számíthatnak könnyű sétagaloppra, tenniük kell a sikerért, illetve ők sem 100%-osak: Tatum el sem utazik velük, Walker most tért vissza (ő elvileg nem játszik most), Brown, Hayward és Smart sem teljesen egészséges, meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek.

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 01:00

Itt az OKC-nek kellene javítania két vereség után, de Chris Paulék is back-to-backet játszanak idegenben, úgyhogy ez nem könnyíti meg a dolgukat - a Bucks után a Clipperstől is kikaptak és bár ezek azért nem meglepőek, de ezek után Detroitban jó lenne nyerniük. A Pistons jelen formájában egész más szint, de Christian Woodék minden meccsükön kaparnak, most frissebben, hazai pályán biztos, hogy megint nem lehet őket leírni és aki meg akarja őket verni, annak bizony oda kell tennie magát a parketten. A Thunder még fáradtabban is jó csapat, ráadásul idegenben különösen hatékony, elvileg sérültje sincs, úgyhogy azért Gallinariék a favoritok, de nem dőlhetnek hátra, mindenképpen teljesíteniük kell - a helyzetüket javítja, hogy a túloldalon Derrick Rose nem bevethető. 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 01:00

Újabb olyan meccs, ahol az egyik félnek javítania kell, szokatlan módon ez a csapat most a toronymagasan listavezető Milwaukee: a ligaelső egymás után két gyenge mérkőzést játszott, a másodikat el is veszítette, támadásban messze alulmúlta önmagát ezen a két estén. Márpedig a Pacers most jó passzban van, sorozatban négyet nyert az együttes, az utóbbi kettőt idegenben és legutóbb egyébként a Bucks ellen is győzni tudott, úgyhogy lenne miért visszavágniuk Giannis Antetokounmpóéknak. Kérdés, hogy támadásban újraindítja-e magát a Budenholzer-legénység, mindenesetre a két gyengébb meccs ellenére természetesen őket kell esélyesként kezelnünk, főleg hogy George Hillt elvileg összerakták, ő játszhat, míg a túloldalon Oladipo játéka erősen kérdéses.

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

Összeszedte magát a Miami és a hazai meccsek valóban meghozták a szükséges javulást a csapatnál, a Milwaukee legyőzése valószínűleg az önbizalmukat is kicsit visszabillentette és zsinórban három győzelem után, a 26-4-es hazai pályájukon most is magabiztosan fogadhatják az Orlandót. A Magic is jó formában volt, de a Spurs elleni fájdalmas vereség után 130 pontot kapott a Portlandtől, úgyhogy most kicsit megtorpant és Vucsevicséknek is nagyon fontos lenne a győzelem, de mivel Miamiban nem nagyon született még vendégsiker idén, így nem ők az esélyesek. Kulcskérdés lesz, hogy támadásban hozni tudják-e a mostanában látott szintjüket, mert ezen a téren idei legjobb formájukat futják meccsek óta és a Heat védekezése a Bucks-mérkőzés előtt nem állt a helyzet magaslatán - értelemszerűen a hazaiaknál pedig pont ez lehet döntő faktor, hogy hátul mennyire tudják azt megismételni. Leonard és Herro továbbra sincs náluk és a vendégeknél sincs változás a mostanában látottakhoz képest, igaz, Gordon játéka hivatalosan kérdéses.

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 01:30

A Nets egy hatalmas győzelem másnapján lép pályára, aminek erre a meccsre vetítve az lehet a legfőbb hozadéka, hogy mennyire fáradtak lehetnek egy hosszabbításos idegenbeli siker után. A Memphis frissebb és két parádés meccs után érkezik meg, ha ahhoz hasonló védekezést mutatnak be Valanciunasék, akkor a leharcoltabb Brooklynnak pokoli nehéz dolga lesz még otthon is, de meglátjuk, hogy a Grizzlies képes-e ezt fenntartani, hiszen a két meccs előtt azért egy komolyabb vereségszériában volt. A Nets nem volt jó passzban a bostoni bravúr előtt, ezt is érdemes figyelembe venni és igazából most is egy valószínűlen LeVert-megőrülés és Celtics-leolvadás hozta meg az eredményt - a Memphis jobb csapat volt az utóbbi egy hétben, pihentebb, meglátjuk, hogy ezt sikerül-e győzelemre váltania. 

New York Knicks - Utah Jazz 01:30

A Rockets elleni váratlan bravúr után újabb nyugati élcsapatot viccelne meg a New York, amely sorozatban kettőt nyert, egyaránt 125 dobott ponttal és hasonló támadójátékkal most is lehet esélye. A Jazz viszont szintén nyert kettőt, amellyel kijött a korábbi gödörből, Mitchellék is dobtak 129, illetve 126 pontot, összességében pedig természetesen ők az esélyesek, ez nem is lehet kérdés - az viszont az, hogy ezt tudják-e érvényesíteni, mert olyan hullámzóak, hogy a legtöbbször megjósolhatatlan, hogy mire lesznek képesek. A Knicks sikere a Houston ellen a benti játékon múlt, most azért Gobert-ék ellen erre nem számíthatnak, meglátjuk, hogy mihez, kihez tudnak nyúlni - náluk Robinson játéka kérdéses, a vendégeknél elvileg mndenki bevethető. 

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 02:00

A Timberwolves back-to-backet játszik a Pelicans idegenbeli legyőzése után és nagy csodákra most sem kell számítani a társaságtól, leginkább ugyanarra, amit most már jó ideje csinál: könnyed, ponterős támadójáték, szellős védekezés, aztán lesz ami lesz. A Bulls egyébként ezzel is verhető lehet, ők is leginkább akkor veszélyesek, ha elsül a kezük, bár legutóbb a Dallast egy kevésbé pontzáporos meccsen tudták lenyomni - az a kiegyensúlyozott játék most is győzelmet érhet, de túl sokszor azért ilyet nem láttunk tőlük. Óriási tét egyik csapat számára sincs, playoffban már nem kell gondolkodniuk, a sérültekkel kapcsolatban pedig annyi van, hogy a vendégeknél Zach LaVine nem fog játszani, Lauri Markkanen visszatérésére viszont van esély.

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 03:30

Itt a Pels vív back-to-backet a Minnesota elleni váratlan hazai vereség után és nagyon fontos lenne rögtön javítani egy idegenbeli sikerrel, hogy még legyen reális esélye a gárdának a rájátszásra. Persze fáradtabban, idegenben kicsit sem lesz egyszerű Zion Williamsonék dolga, de a Dallas azért nem verhetetlen, otthon amúgy is többet hibázott már az egészségesnél és csak 16-14-re áll, úgyhogy lehet keresnivalója a New Orleansnak. Ezzel együtt a hazaiak azért esélyesebbek, hazatértek az idegenbeli túrájukról, elvileg Doncic és Porzingis is játszani fog, még annyit kellene megoldaniuk, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Seth Curryt is bevethessék, onnantól már nincs különösebb problémájuk. Előzetesen látványos, sokpontos meccsre van kilátás, amely mindkét fél számára fontos.

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 04:00

A Wizards back-to-backet játszik a sacramentói vereség után, egy-két villanást leszámítva azért nincs jó formában a fővárosi csapat, de mondhatnánk azt is, hogy nem tudja átlépni saját árnyékát - ezt a szintet tudja, néha kicsit jobban megy a szekér, néha kevésbé, de ezt a ponterős támadójátékkal, lyukas védekezéssel tarkított kosárlabdát várhatjuk tőlük most is. A pihentebb, hazai pályán játszó Portland legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott és mostantól minden mérkőzése nagyon fontos lesz, hiszen van még esélye a rájátszásra, de túl sokat már nem hibázhat, főleg nem otthon, egy fáradtabb, gyengébb keleti csapattal szemben. Ami pedig a lényeg: Damian Lillard elvileg visszatérhet ezen a találkozón, innentől meg kell indulniuk felfelé, vagy lemaradnak a playoffról.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus