A Pacers sikerével rajtolt el a Szezonközi Torna, Nuggets győzelem a rangadón

Brunson remeklése ellenére is kikapott a Knicks, Curry kosarával győzött a Warriors, egylabdás meccset nyert a Nets, hozta a kötelezőt a Miami, közel járt az első diadalához a Grizzlies.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 121–116

Turner lett a nyerő ember. Megkezdődött az NBA Szezonközi Tornája, elsőként a Keleti Konferencia A jelű csoportjában, egészen pontosan Indianában indult útjára a labda. Myles Turner (27 pont, 9 lepattanó, 4/5 tripla) lett a sorozat legelső kosárszerzője, aki egyébként is kulcsszerepet játszott a Pacers sikerében. Kiélezett, szoros meccs zajlott, a hazaiak legnagyobb örömére a Celtics ellen hiányzó Tyrese Haliburton (18 pont, 13 gólpassz) is hadra fogható volt, kettőjük mellett pedig Bruce Brown (19 pont, 7 lepattanó), valamint Buddy Hield (14 pont, 5 lepattanó) is remekül muzsikált. Az első félidő a vendéglátó dominanciáját hozta, ám a harmadik játékrészben visszazárkózott a Cavs, így a győztes kilétéről a végjáték döntött. Előbb Haliburton süllyesztett el egy kulcsfontosságú tempót, majd bő tíz másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt Turner blokkolta Evan Mobley kísérletét, így a hazai gárda sikerével debütált a torna.

Mitchellre ezúttal sem lehetett panasz. A felállást illetően elég sok volt clevelandi oldalon a kérdés, ám végül Darius Garland (14 pont, 6 gólpassz), sőt még Jarrett Allen (10 pont, 7 lepattanó) is tudta vállalni a játékot. A prímet viszont ezúttal is Donovan Mitchell (38 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) vitte, aki a játéknap egyik legjobb egyéni teljesítményével rukkolt elő. Nem mellékesen ez megteremtette annak a lehetőségét, hogy a Cavs a harmadik negyedben tizennyolc pontos hátrányból visszakapaszkodjon, sőt egy rövid időre még a vezetést is átvegye. A palánkok alatt Evan Mobley (14 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 4 blokk) is remekül mozgott, ám a nüanszok ezúttal az Indiana javára döntöttek.

A Pacers legjobb dobói: Turner 27/12, Brown 19/9, Haliburton 18
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 38/12, Garland 14, Mobley 14

Milwaukee Bucks–New York Knicks 110–105

Ezúttal Lilliard volt a kulcs. A keleti B csoportban egy Bucks–Knicks derbivel kezdődtek meg a küzdelmek, ami igazolta is az előzetes várakozásokat, azaz egy kiélezett, remek összecsapást láthatott a nagyérdemű. A hazaiaknál sajnos egyelőre beigazolódott az a felvetés, miszerint Damian Lillard érkezését a csapat védekezése sínyli meg, hiszen az elvártaknál gyengébben kezdte a szezont a wisconsini alakulat. A New York ébredt hamarabb, a második negyed azonban már a hazaiakról szólt, ahol Lillard (30 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) mellett Giannis Antetokounmpo (22 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is szorgoskodott a támadóoldalon, míg Brook Lopez (13 pont, 5 lepattanó, 8 blokk) a saját palánkja alatt kergette őrületbe a Knicks játékosait. A szoros végjátékban Lillard döntött, aki előbb egy triplát küldött a helyére, majd egy betörést követően faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát.

Brunson 45 pontja is kevés volt. RJ Barrett kiesése nagy érvágás a Knicks számára, hiszen a New York-i gárda eleddig leginkább a támadásait illetően botladozik. Ezen az estén ellenben volt valaki, aki úgy döntött, hogy a hátára veszi a csapatot. Jalen Brunson ugyanis 45 ponttal (17/30 mezőnyből) zárta a találkozót, kulcsszerepet vállalva abban, hogy a harmadik negyedben tizennégy pontos hátrányból felálljanak. A hátvéd mellett Quentin Grimes (17 pont, 4 lepattanó) is üde színfoltként tündökölt, miközben Julius Randle (16 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) hozta ugyan a számait, de az az 1/9-es triplamutató inkább a csapat korábbi súlytalan támadójátékát igazolta.

A Bucks legjobb dobói: Lillard 30/12, Antetokounmpo 22/9, Crowder 14/12
A Knicks legjobb dobói: Brunson 45/6, Grimes 17/15, Randle 16/3

 

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 139–141

Látványos meccset nyert meg a Warriors. A nyugati C csoport rögtön egy olyan találkozóval indult, ami energikus, közönségszórakoztató kosárlabdát ígért. A Golden State sorozatban négy győzelmet követően érkezett Oklahomába egyértelműen azzal a szándékkal, hogy ötre növelje a sikeri számát. Ennek megfelelően a Stephen Curry (30 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) vezette vendégek kezdtek jobban, habár jelentős előnyt nem sikerült felépíteniük, kilenc pont volt a csapatok közötti legnagyobb differencia. Az egész meccsre jellemző volt, hogy a felek remekül járatták a labdát, ezzel megtalálva a jobbnál jobb dobóhelyzeteket, bár a kosarak száma a védekezés helyenkénti hiányosságait is jól szemlélteti. Curry mellett a padról érkező Dario Saric (20 pont, 6 lepattanó), valamint Klay Thompson (18 pont, 4/6 tripla) emelkedett ki a vendégeknél. Végül 139–139-es állásnál Curry betörése és duplája zárta le a találkozót.

Kiválóan küzdött az OKC. Felvette a versenyt esélyesebb riválisával szemben az Oklahoma még úgy is, hogy legjobbja, Shai Gilgeous-Alexander térdsérülés miatt nem léphetett pályára. A bajnokság eddigi mérkőzései alapján lassan egyértelművé válik, hogy a Thunder lesz az egyik olyan gárda, aki annak ellenére, hogy még épülő félben van, bőven okoz majd meglepetéseket. SGA szerepkörét Luguentz Dort (29 pont, 5 lepattanó, 6/6 tripla) vette át, de Chet Holmgren (24 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) is előrébb lépett, illetőleg Jalen Williams (18 pont, 8 gólpassz) és Josh Giddey (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta azt a pluszt, amely megteremtette a győzelem lehetőségét. Egylabdás meccs volt, melyen Curry klasszisa döntött.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Saric 20/12, Kuminga 19
A Thunder legjobb dobói: Dort 29/18, Holmgren 24/6, Jal. Williams 18, Giddey 18

 

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 107–109

Kiélezett meccset nyert meg a Nets. A keleti C csoport első mérkőzésén két olyan gárda mérte össze az erejét, amely egyébként is egymás közvetlen riválisa. A Bulls a szezon legkiegyensúlyozatlanabb csapata, hiszen minden győzelmét vereség követ, míg a Brooklyn továbbra is a sérültjeivel küzd. Cam Thomas (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) már vállalni tudta a játékot, a dobóformája (6/18) azonban hagyott kívánnivalót maga után. Az első két játékrészben ültek a Nets dobásai, elsősorban Dorian Finney-Smith (21 pont) és Mikal Bridges (20 pont) duója járt élen a pontszerzésben, ám nem tudták leszakítani a Bullst, amely Zach LaVine (24 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Demar DeRozan (24 pont, 4 gólpassz) révén tartotta a lépést. A győzelemről a végjáték döntött, Bridges kihagyott egy büntetőt, melyet követően azonnal faultolt a Brooklyn. LaVine az elsőt bedobta, a másodikat viszont szándékosan kihagyta, Ben Simmons pedig megtette azt a szívességet, hogy a lehető legrosszabb helyre, éppen LaVine kezébe üsse vissza a labdát, aki így dobhatott a győzelemért, a tripla azonban kimaradt, így a Nets ünnepelhetett.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 24/6, LaVine 24/3, White 18/6
A Nets legjobb dobói: Finney-Smith 21/15, Bridges 20/9, Thomas 17/9

 

Miami Heat – Washington Wizards 121–114

Megtörte rossz sorozatát a Miami. Zsinórban négy vereség után abban bízott a Heat, hogy a Szezonközi Torna egyben egy új fejezet kezdete is lehet a csapat számára. A keleti B csoport nyitómérkőzésén kötelező győzelmet kellett aratnia a floridaiaknak, akik hozták is a papírformát a liga egyik leggyengébb játékerőt képviselő gárdája ellen. Kyle Kuzma (22 pont, 4 lepattanó) és Jordan Poole (19 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) révén az első negyedben még tartotta magát a Wizards, a folytatásban azonban egyre jobban kinyílt az olló. Hazai oldalon ezúttal is Tyler Herro (24 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) parádézott közel kerülve egy tripla-duplához, mellette Jimmy Butler (20 pont, 7 lepattanó) és Bam Adebayo (18 pont, 4 lepattanó) is hozta magát, Kyle Lowry (3 pont, 1/4 mezőnyből) ellenben ismételten betli volt. A harmadik negyed egy szakaszában már huszonöt pont volt a Miami előnye, így az utolsó felvonásban nagyrészt már a cserék kaptak lehetőséget.

A Heat legjobb dobói: Herro 24/12, Butler 20/3, Robinson 18/12, Adebayo 18
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 22/12, Poole 19/12, Avidja 14/3

 

Denver Nuggets–Dallas Mavericks 125–114

Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés. A nyugati B csoportban a játéknap legnagyobb rangadójaként aposztrofálták a Denver és a Dallas találkozóját. Előbbi gárda a Minnesota elleni botlását igyekezett kozmetikázni, míg utóbbi a makulátlan mérlegét próbálta megőrizni. Nos, a Nuggets nem adott túl sok esélyt, 40–24-re nyerte meg az első felvonást, s habár a Mavs próbált szaladni az eredmény után, ez csupán a tíz pont körüli differencia szinten tartásához volt elegendő. Nikola Jokics (33 pont, 14 lepattanó, 9 gólpassz) most is közel járt a tripla-duplához, mellette Michael Porter Jr. (24 pont, 9 lepattanó), Jamal Murray (18 pont, 13 gólpassz) és Aaron Gordon (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) teljesítménye is kiemelendő, míg a texasiaknál Luka Doncic (34 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz, 6/11 tripla) felvette ugyan a versenyt a szerbbel, mögötte azonban csak a visszatérő Kyrie Irving (22 pont, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) nyújtott segítő kezet.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 33/6, Porter Jr. 24/12, Gordon 18/6, Murray 18/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 34/18, Irving 22/3, Williams 13/9, Green 13/9

 

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 115–113 h.u

Továbbra is nyeretlen a Memphis. A nyugati A csoportban a konferencia két alsóházi csapatának mérkőzésével indult a Szezonközi Torna, melynek legfőbb kérdése az volt, hogy sikerül-e végre-valahára megszereznie az első győzelmét a Grizzliesnek. A Portland kezdett jobban, Jerami Grant (26 pont, 8 lepattanó), az ezúttal a kezdőben helyet kapó Malcolm Brogdon (24 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz), valamint Shaedon Sharpe (22 pont, 5 lepattanó) triójának köszönhetően, ám a második negyed derekán Desmond Bane (33 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Jaren Jackson Jr. (30 pont, 10 lepattanó, 5/8 tripla) révén már a ligautolsó vezetett. A nagyszünetet követően egymás kezéből csavarták ki a felek a vezetést, mígnem bő két perccel a záró játékrész vége előtt hét ponttal meglépett a Memphis. Az utolsó percen belül Ziaire Williams (13 pont, 6 lepattanó) zsákolásával öt pont volt a különbség, azonban Williams elkövette azt a hibát, hogy a gyűrűn csimpaszkodott, amiért technikait kapott. Ezt követően nem tudtak betalálni a vendégek, a Portland ellenben az értékesített büntetői révén kiharcolta a hosszabbítást – persze ehhez kellett Sharpe elképesztő blokkja Luke Kennard utolsó másodperces dobásánál. A ráadásban Grant triplája süllyesztette el "macikat", melynek után öt ponttal vezetett a Blazers, s innen már nem is engedte ki a kezéből a hazai csapat a győzelmet.

A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 26/9, Brogdon 24/6, Sharpe 22/6
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 33/9, Jackson Jr. 30/15, Roddy 16

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus