A Pels nyerte a Sixers elleni rangadót, öt játékos jutott 40 pont fölé

Giannis Antetokounmpo vezetésével győzött a Bucks, Jordan Poole és Klay Thompson a GSW-t vitte sikerre, Zach LaVine a Detroitot szórta meg, LeBron James szezoncsúccsal ünnepelte a 38. születésnapját, a Denver pedig a hajrában múlta felül a Miamit. 

Orlando Magic – Washington Wizards 100-119

Egy félidő volt a tartalékos Magicben. Összesen nyolc játékos volt bevethető a hazaiaknál a Detroit elleni meccsen történtek miatt, amelynek következtében sokakat eltiltott a liga, így meglehetősen szűk rotációval kellett megoldaniuk a mérkőzést. Ez nagyjából egy félidőn keresztül ment, ugyan az első negyedben rögtön kaptak egy 16-0-s futást, de ezzel együtt sem voltak messze, csak hét ponttal vesztették el a játékrészt, és még a nagyszünetben is csak kilenc egység volt a hátrányuk annak ellenére, hogy Kristaps Porzingis bő nyolc perc alatt egymaga 15-öt pakolt fel a táblára. A fordulás után viszont kidurrant az orlandói lufi, a harmadik negyedet 42-26-ra vitte el a Washington, és többször már nem tudott érdemi közelségbe férkőzni a vendéglátó - annak ellenére, hogy 25-tel (!) több mezőnykísérlete volt a fővárosiak eladott labdái miatt. De hiába Franz Wagner (28 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) és Paolo Banchero (21-5-4) teljesítménye, összességében egyértelmű Wizards-győzelem született, a kötelező feladatot teljesítő vendégeknél az említett Porzingis (30 pont, 13 lepattanó, 4 blokk) mellett Kyle Kuzma (23-5-6, bár 8 eladott labda) és Monte Morris (12 pont, 10 gólpassz) is igyekezett, összesen heten dobtak náluk kétszámjegyűt, és egyáltalán nem számított, hogy Bradley Beal kihagyta ezt a derbit is. Porzingis szerint most valami megmozdult náluk, a sorsolásuk is kedvezőbb, de visszatért az önbizalmuk, és a sorozatban elszenvedett tíz vereség után most zsinórban négy győzelemmel álltak irányba, jól zárták 2022-t.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 28/3, Banchero 21/3, Fultz 12/3
A Wizards legjobb dobói: Porzingis 30/9, Kuzma 23/12, Hachimura 16/3

 

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 121-130

Megajándékozta magát LeBron James. 38. születésnapját ünnepelte ezen a napon a Lakers klasszisa, aki állítólag a találkozó előtt bemondta Dennis Schrödernek, hogy figyeljen, mert ma dobni fog egy 40-est. Nos, alábecsülte saját magát, ugyanis 47 pontos szezoncsúcs lett a vége, 18/27 mezőnykísérlete, közte 4/8 triplája a gyűrűben landolt, leszedett 10 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt is, fenomenális teljesítményt nyújtott - újra és újra bizonyítja, hogy a kor csak egy szám. Az NBA-karrierjét kereken húsz éve, 18 esztendősen kezdő szupersztár a langyos, bemelegítős első negyed után ellenállhatatlan üzemmódba kapcsolt, a második negyedben 16, a harmadikban 13, majd a negyedikben megint 16 pontot szórt, és rendkívül fontos idegenbeli győzelemre vezette újabb nehéz szezont teljesítő, Anthony Davist most is nélkülöző csapatát. Trae Young, a Hawks irányítója szerint az változtatta meg a meccs dinamikáját, ahogy James védekezett, hátrahúzódott a magasemberekre, és a festékből irányította a többieket, folyamatosan mondta nekik, hogy mit csináljanak, ebből pedig sok nehéz atlantai dobás született - a hajrában a hazai publikum is elfogadta a dolgot, és az MVP-rigmussal fejezte ki tiszteletét James felé. Az arany-lilák így szépen zárták az évet, 2023-at majd Charlotte-ban kezdik meg.

Nem tudott védekezni a Hawks. A Hunter-Capela párost nélkülöző hazaiak remekül kezdték a találkozót, az első negyedet tíz ponttal nyerték, és már tizenöttel is vezettek, amikor James felpörgött és megváltoztatta az egész mérkőzés alakulását. Ennek ellenére volt még egy fokozat a hazaiakban, a negyedik negyed elején még egyszer vissza tudták venni a vezetést, de aztán James bevert egy triplát, és többször már nem járt előrébb az Atlanta: volt még egál az állás, illetve partiban voltak a felek egészen 113-114-ig, de ott jött Jamestől egy tripla, egy 2+1, majd egy dupla, és az utolsó percben is minden támadásból betalált a LAL, a Hawks egyetlen védekezést sem tudott megcsinálni. Így hiába a 121 pont, hátul átjáróház volt a társaság, és különösen az utolsó percekben kerültek teljesen padlóra Bogdanovicsék, ott minden egyes labdabirtoklás Lakers-pontokat hozott - ez nem férhetett bele, hiába Trae Young (29 pont, 8 gólpassz) és Dejounte Murray (20 pont, 9 gólpassz) jó számai. Az újabb vereség után egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, és már a találkozó előtt felröppent a pletyka, hogy Nate McMillan vezetőedző a lemondáson gondolkodik - ez a derbi aligha terelte a maradás felé...

A Hawks legjobb dobói: Young 29, Murray 20/9, Okongwu 17, Bogdanovics 17/9
A Lakers legjobb dobói: James 47/12, Bryant 19, Westbrook 14

 

Toronto Raptors – Phoenix Suns 113-104

"Eladta" a meccset a Suns. Pontosabban az iszonyatos mennyiségű eladott labda miatt veszítette el a találkozót a vendégcsapat, amelynél ezúttal sem volt ott a parketten Booker, Payne, Johnson és Shamet sem, de egyébként is nagyon gyenge napot fogott ki. Deandre Ayton talán a szezonja legrosszabb meccsét játszotta, olyan helyzeteket rontott el, amiket tőle nem nagyon láttunk eddig, sem az energia nem volt meg, sem a befejezések nem jöttek össze, végül összesen két kosarat szenvedett ki magából, de egy egyszerű zárás után is belebonyolódott a játékba, egyáltalán nem találta a helyét - Monty Williams is kritizálta kicsit a centert, de hozzátette, hogy ez most egy offnight volt tőle, biztosan összeszedi magát. Viszont Chris Paul is tőle szokatlan módon hat eladott labdát villantott, és része volt annak, amivel a Suns elbukta a találkozót: 27 alkalommal veszítették el a játékszert a vendégek, Paul szerint talán még életében nem játszott olyan meccsen, ahol az ő csapata ennyit hibázott. A Raptors az első félidőben 10 pontot dobott 15 phoenixi labdavesztésből, majd a harmadik negyedben hét ilyen esetből 15 egységet tettek fel a táblára a hazaiak, ez olyan ajándék, amivel élni kell - és végül éltek is a kanadaiak, a végjátékot megoldották, bár Monty Williams szerint nem is szabadott volna idáig fajulnia a helyzetnek, ha kicsit vigyáznak a labdára, kényelmesebb előnnyel mehettek volna bele a hajrába. Az újabb vereséggel már csak hetedikek Nyugaton, és bármilyen hihetetlen, de egyetlen meccsel előzik csak meg a Warriorst...

Kiharcolta a Raptors. A hazaiak nagyot küzdöttek ezért a győzelemért, nagyon kapartak védekezésben, és hamar rájöttek, hogy hogyan lehet zavarba hozni Paulékat, illetve különösen Aytont, és onnantól az ilyen csapdázós védekezéseket erőltették, illetve igyekeztek lerohanásokat vezényelni. Ugyan nagyobb részt ők vezettek, de ennek ellenére a találkozó egészen az utolsó négy percig szoros maradt, amikor is előbb Gary Trent Jr. egyenlített 101-101-nél, majd Scottie Barnes bevert egy hatalmas visszalépős hármast, végül (miután nyolc másodpercet fújtak a Sunsra és elvették a labdát) Christian Koloko is beemelt egy clutch triplát - ez a két dobás és a Phoenix hibája döntötte el az ügyet, ezt követően igazából csak büntetőzni kellett, bár Barnes dobott azért még egy kettest is. Egyénileg Trent Jr. (35 pont 50%-kal) és Pascal Siakam (26 pont, 6 gólpassz) emelhető ki leginkább, de az utóbbi időszak gyengélkedései után az egész csapatnak nagyon sokat jelent ez a siker - bár még mindig a playin-vonal alatt vannak, de legalább jobb szájízzel 2022-t.

A Raptors legjobb dobói: Trent Jr. 35/12, Siakam 26/6, Anunoby 16/6
A Suns legjobb dobói: Bridges 21/6, Paul 20/9, Craig 13/6

 

Chicago Bulls – Detroit Pistons 132-118

Most LaVine napja következett, a végén nyert a Chicago. Legutóbb DeMar DeRozan dobott 42 pontot a Bullsnál, most viszont Zach LaVine vette a kezébe a kormányrudat, és már az első negyedben 18 egységet termelt, amit egy látványos, csarnokrobbantó alley-ooppal fejezett be. A hátvéd később is extra hatékonysággal dolgozott és 15/20 dobását a gyűrűbe küldte, így végül 43 pontos szezoncsúcsot szállított, volt 8/8 büntetője és 6 gólpassza, szenzációs mérkőzést rakott össze - mellette a most pontatlanabb DeRozan 22 egységet termelt, Nik Vucevic pedig 19-ig jutott. Mindenesetre a győzelmet csak a legvégén izmozta ki a társaság, hiába a nyolc ponttal nyert első negyedet, csak a hajrában tudta eldönteni a küzdelmet a vendéglátó, olyannyira, hogy 115-115-nél még akár a Pistons felé is billenhetett volna az este. Az utolsó bő négy percet azonban 17-3-ra nyerte meg a hazai alakulat, ebből LaVine hét pontot vállalt, de Carusónak is volt egy nagy triplája, miközben a Pistons ebben a kulcsidőszakban négy labdát adott el és három büntetőt hagyott ki, teljes összeomlás következett az addig partiban lévő vendégeknél. A közel 58%-kal dobó Bulls ezt köszönte szépen, és behúzta az újabb győzelmet, ezzel hatból ötödször nyert, és tartja a keleti tizedik helyét, míg a Detroitnál hiába volt jó Jaden Ivey (22 pont, 6 gólpassz), Bojan Bogdanovic (20 pont, 6 gólpassz) vagy éppen Isaiah Stewart (16 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés), a totálisan elrontott végjáték miatt újra kikapott, és maradt utolsó a tabellán.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 43/15, DeRozan 22, Vucevic 19/3
A Pistons legjobb dobói: Ivey 22/6, Bogdanovic 20/6, Burks 19/12

 

Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 123-114

Giannis nem lassít. Ugyan a Bucks most már meccsek óta gyengélkedik (sorozatban négyet, összességében kilencből hatot bukott a gárda), és egyedül is hagyták a társak (Jrue Holiday és Khris Middleton is megsérült, ezúttal sem léphettek pályára), arra nem lehet panasz, hogy Giannis Antetokounmpo csalná a munkát. A görög szupersztár ezen az estén 43 pontot dobott 20 lepattanóval és 5 gólpasszal, 14/23 dobása és 14/21 büntetője landolt a gyűrűben, volt 2 blokkja is, és összességében az elmúlt hat találkozóból negyedszer (!) érte el a 40-es határt, ráadásul back-to-back produkált legalább 40 pontos, 20 lepattanós, 5 gólpasszos mérkőzést - elképesztő formában van, és ezen a találkozón is az ő extrája miatt tudta megtörni rossz szériáját a Milwaukee. Giannison kívül Bobby Portis (22 pont, 14 lepattanó), valamint a nagyon hosszú kihagyásából nemrég visszatérő, de a ritmust lassan felvevő Joe Ingles (14 pont, 10 gólpassz) is kitett magáért, a pocsék első félidő után a másodikban már rátaláltak a megfelelő játékra, rotációra, dobóformára, de a lényeg végig a görög volt, ő jelentette az egész alapját. Eddig csak Wilt Chamberlain és Elgin Baylor tudott back-to-back 40-20-5-ös meccseket hozni az NBA történetében, úgyhogy a Bucks hullámvölgye ide vagy oda, Giannis továbbra is az MVP-cím egyik fő várományosa a teljesítménye alapján...

A második félidőben már jobb volt a Milwaukee. Az első két negyedben nagyon nem találta a berendezést a Bucks, Portis 11 pontja rángatta ki a letargiából a gárdát az első negyedben, de összességében csak Giannis egyszemélyes küszködését láthattuk - a nagyszünetben 11 ponttal égtek a vendégek, akik alig 36%-kal dobtak mezőnyből és 2/22 (!) triplát tudtak a gyűrűbe küldeni. A fordulás után viszont váltottak, Ingles két hármassal felrázta a társaságot, elöl-hátul keménységet és fineszt tett a játékba, úgyhogy egy 39-22-es harmadik negyeddel megfordították a derbit, és onnantól már egyértelműen jobbak voltak a Wolvesnál. A Rudy Gobert-t és Karl-Anthony Townst is nélkülöző Minnynél Anthony Edwards (30 pont, 10 lepattanó, 4 labdaszerzés, 2 blokk) nagyot játszott, és még négy játékos dobott 15-16 pontot, de nem bírtak Giannisszal, a lepattanózást 68-36-ra, a támadópattanózást 20-7-re bukták el, összességében 30% alatt tripláztak, nem álltak a helyzet magaslatán. Az első félidőben még a Milwaukee pocsék formája miatt előrébb jártak, de aztán a fordulás után a kocka is fordult, bennük pedig a két magasemberük nélkül nem volt több a palánk alatt. Ezzel már sorozatban ötödször kaptak ki, úgyhogy elkezdtek távolodni a playin-helyektől...

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 43/3, Portis 22/9, Ingles 14/12
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 30/6, Reid 16/6, Garza 16, Nowell 16/3

 

New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 127-116

A Pelicans sztárpárosa nyerte a csatát. Igazi sztárparádét hozott a rangadó, mindkét oldalon villogott az a két-két játékos, akitől ezt várhattuk. A Sixersnél James Harden 20 ponttal, 10 gólpasszal, 4/7 hármassal még egész visszafogottnak bizonyult, de Joel Embiid már hozta a szokásos MVP-performanszt (37 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 14/22 mezőnyből), azonban ezúttal a Pelicans duója bizonyult jobbnak: Zion Williamson 36 ponttal, 13/19 jó dobással tartotta a lépést Embiiddel, CJ McCollum pedig ihletett napot fogott ki, és 42 pontjába karriercsúcsot, egyben franchise-rekordot jelentő 11/16 triplát szuszakolt bele. Ő nagyon "forró kézzel" tüzelt most, már az első félidőben bevert hét hármast, ezzel tolta a New Orleans szekerét, a második félidőben már a Sixers védekezését is folyamatosan manipulálta, a negyedik negyedben pedig megérkezett Williamson, aki egymaga 12 pontot dobott ekkor, és eldöntötte a szoros találkozót. Összességében egy kicsit végig jobb volt a Pels, mind a négy negyedet a hazaiak nyerték, majd a záró etapban 107-101 után tudott még egy lapáttal rátenni Willie Green alakulata, és 124-110 után már nem volt miről beszélni - ezt McCollum utolsó, rekorddöntő hármasa állította be. A hátvéd egyébként a legendás Peja Stojakovic klubcsúcsát adta át a múltnak, a NOP pedig ezzel a megnyert kiemelt meccsel továbbra is holtversenyes első Nyugaton.

Maxey visszatért, de ritmustalan volt a Philly. Valahogy nem tudott igazán felpörögni a Sixers, Doc Rivers vezetőedző szerint ugyan McCollum és a Pels előtt valóban le a kalappal, de az ő buta eladott labdáik okozták az igazi problémát - amúgy is kaptak belőlük 30 (!) pontot, de legalább ekkora bajt jelentett, hogy ezzel a saját ritmusukat törték meg, egyszer sem tudtak belendülni, mert pár labdabirtoklásonként biztosan jött egy ilyen bosszantó hiba. Lehet, hogy ezen a ritmustalanságon nem segített, de összességében mégis komoly pozitívum a csapatnál, hogy 18 kihagyott mérkőzés után végre újra rendelkezésre állt Tyrese Maxey, aki a padról beszállva 19 percet játszott, 9 pontot dobott, de messze a legrosszabb, -18-as +/- mutatót produkálta a vendégeknél. A nyolc győzelem után ez a két vereség most nem esett jól Embiidéknek, de Maxey előbb-utóbb elkapja a fonalat, így is ötödikek Keleten úgy, hogy van esélyük előrébb kerülni, most még elmennek Oklahoma Citybe, aztán végre hazatérhetnek, és hatból öt találkozójukat otthon vívhatják meg.

A Pelicans legjobb dobói: McCollum 42/33, Williamson 36, Hernangomez 13
A 76ers legjobb dobói: Embiid 37/3, Harden 20/12, Harris 14/6

 

Denver Nuggets – Miami Heat 124-119

Az utolsó negyedben fordított a Denver. Jobban kezdett a Nuggets, de aztán kicsit szétcsúszott a játéka, különösen a védekezése, így volt már kilencpontos hátrányban is az este folyamán, és az utolsó negyedet is a Heat kezdhette meg előnyből. Ott már kiélezetetten alakult a küzdelem, de Tyler Herro triplájával, kettesével és három büntetőjével 115-117-re a Miami vezetett két perccel a vége előtt, ám itt megérkezett az addig gyenge meccset hozó Jamal Murray, és egymaga dobott sorozatban hét pontot: bevert egy triplát, elsüllyesztett két büntetőt, majd egy percnél a gyűrűbe küldött egy floatert is, az 55 másodperc alatt szerzett hét egységgel pedig megnyerte a meccset a Nuggetsnek. Itt hirtelen 122-117 lett az állás, a Miami az időkérés után is hibázott, pörgött az idő, és Bam Adebayo két büntetőjén kívül nem tudott pontot tenni a táblára a vendégcsapat ebben az utolsó két percben, így végül szoros küzdelemben, de érvényesítette a papírformát a holtversenyes nyugati listavezető. Murray összesen 14 pontot dobott, nem ő húzta a csapatot, hanem Nikola Jokics (19 pont, 12 lepattanó, 12 gólpassz), és a 7/7-tel mezőnyöző, 4/4-gyel triplázó, 20 pontos Kentavious Caldwell-Pope, de az igazán nagy szó az, hogy hatan is kétszámjegyű pontterméssel zártak náluk - 59%-kal céloztak mezőnyből és 60% felett (!) tripláztak, különösen a negyedik negyedben dolgoztak nagyon olajozottan. Összességében jó passzban zárták 2022-t, az új évet viszont rögtön a ligaelső Boston elleni hazai rangadóval kezdik meg, az komoly értékmérő lesz számukra.

A végén megborult a Heat. 4/22-vel kezdett mezőnyből a Miami, de Erik Spoelstra ennek ellenére elégedett volt a meccs első időszakával, mert csapata olyan intenzitással védekezett, hogy a horrorisztikus dobóformával együtt is partiban volt, majd amikor felpörgött támadásban, akkor átvette a vezetést és az irányítást. Egészen a legvégéig volt is esélye a gárdának, de pont a legfontosabb időszakban vesztette el az addigi erejét: Spoelstra szerint annyin múlt a győzelem, hogy a hajrában egyetlen denveri támadást sem tudtak megállítani, minden védekezésükből pontokat kaptak, többször faultoltak, ezt pedig nem tudták ellensúlyozni. Ugyan az említett Herro (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és Adebayo (22 pont, 4 támadópattanó, 4 labdaszerzés, 2 blokk) is igyekezett, illetve a Butler-Strus páros sem játszott rosszul, de egy nyugati topcsapat ellen a "nem rossz" nem elég - hiányzott egy kis extra támadásban, a végén pedig egy-két jó védekezés Murray ellen ahhoz, hogy összehozzák a bravúrt. Ezzel a vereséggel ráadásul egy ötmeccses nyugati túrát kezdtek meg, most mennek Salt Lake Citybe, aztán Los Angelesbe két meccsre, végül Phoenixben zárnak, hogy aztán hazatérve fogadják a Brooklynt, majd kétszer a Milwaukee-t - nem vár rájuk könnyű időszak.

A Nuggets legjobb dobói: Caldwell-Pope 20/12, Jokics 19/6, Hyland 16/15
A Heat legjobb dobói: Herro 26/12, Adebayo 22, Strus 19/12

 

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 118-112

Az új Splash Bros és Green döntött. A hazaiaknál nyolcadik meccsét hagyta ki a vállsérüléssel bajlódó Steph Curry, de az egyre jobban összecsiszolódó Jordan Poole és Klay Thompson rendezte a támadójátékot: együtt 72 pontot és 12/25 triplát zúdítottak a gyűrűbe, Poole még hat gólpasszt is jegyzett, erre az extrára építve pedig az első negyedet 41-25-re húzták be - sőt Ty Jerome még egy félpályással buzzerrel is igyekezett felidézni Curryt. A két középső negyedben viszont 71 pontot kaptak, itt kijött, hogy Poole nélkül a kispadról sok pont nem érkezik, illetve Andrew Wiggins nélkül azért képes megborulni a periméter-védekezés, úgy tűnt, hogy a Blazers átfordítja a meccset. Öt perccel a vége előtt még nyolcpontos hátrányban álltak a vendéglátók, ekkor viszont előlépett Draymond Green, akinek vezérletével összeállt a hátsó alakzatuk, futottak egy 12-0-t, átvették a vezetést, amit már nem is adtak vissza. A GSW 16. hazai sikerét gyűjtötte be (ligaelső ezzel), zsinórban negyedik sikerét aratta és most még négy mérkőzést játszik otthon, lassan visszakúszhat a fix playoff-helyekre.

Jusuf Nurkic hiánya nem fért bele. Vádlisérüléssel és betegséggel is küzd a bosnyák magasember, aki az utóbbi időben jól játszott, a meccs elején rögtön gondba is került a Portland - másfél perc alatt kaptak kilenc pontot, már itt időt kellett kérni. A második negyedtől kezdve lassan összeállt a játékuk, a két középső játékrészt 24 ponttal nyerték, azonban a negyedik negyedre lassan elfáradtak a húzóemberek: Damian Lillard (34 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) 42 percet játszott, Jerami Grant 41-et, Anfernee Simons 35-öt, a trió triplázásán (9/33) érződött is, hogy a megszokottnál nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Mivel a rotációból Justise Winslow és Keon Johnson is hiányzott, csak nyolc játékost forgatott Chauncey Billups, ennek is köszönhető, hogy a végjátékban már nem osztottak számukra lapot. Továbbra is playin helyen tartják magukat, legközelebb a Pistons ellen javíthatnak, utána pedig remélhetik, hogy 1-2 héten belül a már említett sérültek felgyógyulása mellett Gary Payton II is bemutatkozhat új csapatában és megkezdhetik a harcot a playoff-helyekért.

A Warriors legjobb dobói: Poole 41/15, Thompson 31/21, Green 10/6.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/12, Simons 22/12, Grant 19/3.

 

Sacramento Kings – Utah Jazz 126-125

Kétszer nyerte meg a Kings. A hazaiaknál visszatért a protokoll alól Mike Brown vezetőedző, a csapat is szinte teljes felállásban léphetett pályára, ráadásul mindhárom húzóemberük extrát nyújtott, de így is nagyon kapaszkodniuk kellett a végjátékban, hogy behúzzák a W-t. A kézsérüléssel bajlódó Domantas Sabonis 12/12-es mezőnymutatóval, 11 lepattanóval és 8 gólpasszal (valamint 7 eladott labdával) jelentkezett, Kevin Huerter 6/10 hármast szórt be, a gyengébben célzó De’Aaron Fox pedig 24 pontja mellett 10 gólpasszt jegyzett, a többiektől is érkeztek kisebb jó teljesítmények, de a Sactónak rendre kihagyott a figyelme, utoljára a negyedik negyed végén, amikor bő három perccel a vége előtt 119-111-re vezettek. Innen engedtek a Jazznek egy 13-2-es futást, fél perccel a vége előtt hárompontos hátrányba kerültek - Fox floatere, majd a végén Huerter extra hármasa végül kihúzta őket a bajból, de ehhez kellett Mike Conley kihagyott büntetője, illetve a végén Markkanen elrontott tempója is. A lényeg a győzelem, amivel 5. helyen állnak Nyugaton, de a mezőny igen sűrű, ilyen hullámzások a későbbiekben nem nagyon férnek majd bele.

Lassan elhalkul a Jazz. A szezont parádésan kezdő Utah szépen lassan lecsúszott 50%-ra, már csak 10. helyen állnak Nyugaton, és bár egyelőre ezt a pozíciót senki nem veszélyezteti, zsinórban harmadszor kaptak ki, ami nem jó jel. Lauri Markkanenre most sem lehetett panasz, 36 pontot termelt, bár ő sem volt tökéletes (1/7 tripla, mindössze 5 lepattanó), a Mike Conley-Jordan Clarkson duó 42 pontja mellett 17 gólpasszt osztott ki, a padról Walker Kessler 5/5 dobását értékesítette 8 lepattanó mellett, ugyanakkor több játékos is nehezen számol el a mai meccsel. Kelly Olynyk faultgondokkal küzdött és elveszett Sabonisék mellett, Jarred Vanderbilt jól pattanózott és kiosztott 6 gólpasszt, de védekezésben nem lehetett pályán tartani, a padról pedig égető szükség lett volna Malik Beasley-re, akitől viszont csak 1/7 triplára futotta. Így is nyerhettek volna, de az utolsó percben két húzóemberük is hibázott, ez pedig nem fért bele. Most fogadják a Miamit, majd egy visszavágón a Sacramentót, ezeken a mérkőzéseken kell visszatalálniuk a győztes útra - már ha ez a cél...

A Kings legjobb dobói: Huerter 30/18, Sabonis 28/6, Fox 24/3.
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 36/3, Clarkson 25, Conley 17/12.

 

A tabella itt megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus