A Portland ellen hangol a GSW-re a Spurs

San Antonióba látogat a Blazers - keleti rangadó Indianapolisban és Miamiban is - előzhet az Atlanta - javíthat a Chicago és a Milwaukee

 

Indiana Pacers – Toronto Raptors 00:00

Az Indianának itt van a hazai széria, és ez az, amikor fel kell zárkózniuk George-éknak a keleti élmezőnyhöz, így számukra nagyon fontos lenne a győzelem – a Torontónak kevésbé, innen már meglepetés lenne, ha elbuknák a második helyet. DeRozan ezen az estén valószínűleg pályára lép, Kyle Lowry jó formában, a gárda védekezése pedig helyenként már playoff-szintű, így nem lesz könnyű dolguk a hazaiaknak. Kérdés, hogy Paul George milyen napot fog ki, és hogy Monta Ellis fel tud-e mellé lépni – rajtuk nagyon sok múlik, és PG elég nagy ingadozásokra képes akkor is, ha most alapvetően jó formában van. A vendégeknél Jonas Valanciunas játéka erősen kérdéses.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 00:00

A Wizards tegnap szétfutotta a Chicagót, és az elmúlt bő egy hónapban háromszor is megverte a Philadelphiát, ezúttal is kötelező a győzelem a fővárosiak számára. A Philly képes szép dolgokra, főleg támadásban, de egy playoffba igyekvő csapatnak ez nem jelenthet gondot még a back-to-back második felén sem – igaz, hogy a vendégeknél a sebesség a kulcs, de még fáradtabban is magasabb szintet képviselnek. A Sixers továbbra is tartalékos, a Wizardsnál pedig Marcin Gortat küzd egy hátsérüléssel.

Miami Heat – Charlotte Hornets 00:30

Ez most keleti rangadónak számít, a Boston vereségei miatt keleti harmadik a Heat, a nagy formában lévő Charlotte pedig hatodik, de csak egy meccs kettejük között a távolság. A Hornets tegnap parádés játékkal aratott újabb győzelmet, igaz, idegenben azért más a leányzó fekvése, és a back-to-back sem mellettük szól, de kérdés, hogy a Heat mennyire tud stabil lenni. Mindkét csapat főleg a lendületes támadójátékából él az utóbbi időben, fontos lesz a Dragic-Walker csata és az is, hogy Deng ki tudja-e kapcsolni Marvin Williamst, mindenesetre a periméteren eldőlhet a meccs – aki keményebben védekezik, vagy jobb dobóformát fog ki, értékes győzelmet arathat.

Atlanta Hawks – Denver Nuggets 01:00

A fenti mérkőzések függvényében az Atlanta akár a keleti harmadik helyre is felléphet egy győzelemmel, és a gárda szép csendben igen meggyőző formába lendült – köszönhető ez elsősorban a nagyon feljavuló védekezésnek. Ez nem a Denver erőssége, Fariedék a kiegyensúlyozott és kintről-bentről veszélyes támadójátékuknak köszönhetik sikereiket, az erőcsatár mellett Jokics, Mudiay és Harris is képes megszórni magát, kérdés, hogy ezt mennyire hagyja a Hawks – a palánk alatt azért gondban lehetnek Horfordék. A hazaiak back-to-backből érkeznek, ami ellenük szól, de ha az elmúlt meccseken látott formájukat hozzák, egyértelmű esélyesek.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 01:00

A Chicagót tegnap szétfutotta a Washington, és elég fáradtnak tűnt a társaság, Jimmy Butler sincs még jó formában, Pau Gasol pedig még ezen a meccsen sem léphet pályára. A Netsnél Bogdanovic virágzik Joe Johnson távozása óta, legutóbb 44 pontos karriercsúcsot szórt, és most is benne bízhat a gárda, természetesen Brook Lopez mellett. Döntő lehet a periméter, és hogy a Rose-Butler kettős mennyire képes dominálni az ezen a poszton halovány Nets ellen – nagyon kellene a siker a playoffba jutásért küzdő Chicagónak, de a Netsben megvan a potenciál.

Milwaukee Bucks – Memphis Grizzlies 01:00

A Memphis kerete továbbra is borzasztóan szűk, ráadásul back-to-backből jönnek és idegenben lesznek, így nem sok minden szól mellettük, de az tény, hogy soha nem adják fel Tony Allenék. A Bucks hazai pályán bárkit képes megverni, a fiatalok lendülete még mindig tart, és bár a triplákkal hadilábon állnak, így is jóval többre képesek, mint a Grizzlies. Az biztos, hogy kevés hárompontosra számíthatunk, fontos lesz, hogy Lance Stephensont és főleg a támadópattanókat kordában tudja tartani a Milwaukee – ha nem engednek sok második esélyt Greenéknek (akik ebből élnek mostanság), akkor valószínűleg hozni tudják a győzelmet.

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 01:30

Újabb hazai rangadót játszik a San Antonio, de egészen elképesztő hatékonysággal dolgozik Gregg Popovich csapata, és a GSW árnyékában szintén történelmi szezont fut. Ők sem kaptak még ki saját közönségük előtt, a komolyabb ellenfeleiket is rendre lenyomják, a Portland ellenben kisebb gödörben van: az utóbbi hét meccsből ötöt elbuktak Lillardék, és különösen idegenben szenvednek. A védekezéssel alapvetően a vendégeknek sincs gondjukl és az említett Lillard vagy McCollum is bármikor elszabadulhat, de fizikálisan föléjük nőhet a Spurs – érdekes matchup-harcra számíthatunk. A San Antonio ezzel a meccsel hangol a szombat esti, GSW elleni hazai csúcsrangadóra…

Utah Jazz – Phoenix Suns 02:00

Újabb kötelező győzelem a Jazz számára, hiszen a zsinórban három győzelemből érkező gárda csak másfél meccsre van a nyolcadik Dallastól, a playoff-harcban pedig nem ronthatnak könnyű hazai meccset. A két csapat között szakadéknyi különbség van a védekezést tekintve, bár tény, hogy ha Brandon Knight jó napot fog ki, jóval nagyobb tűzerővel rendelkezik a Suns – ezzel együtt sokkal egységesebb és stabilabb együttes most a Utah. Ami viszont belekavarhat a papíron sima meccsbe, hogy Gordon Hayward valószínűleg most is hiányozni fog, így a szintén nem 100%-os Rodney Hoodra ezúttal is nagy teher hárul majd a pontszerzés terén hazai oldalon.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus