A Portland ellen javítana a Houston, a Raptorst fogadja a Clippers

Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA hajnali mérkőzésein.

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 2:00

Mindkét együttesnek óriási szüksége lenne erre a győzelemre, de talán a Houstonon van nagyobb nyomás most, mert a Portland kicsit rendezte a sorait - a gyengébb időszak óta megverte a Sunst, majd legutóbb a Minnesotát is, míg a Rockets zsinórban három idegenbeli vereség után próbálja összeszedni magát. Hogy miért nem működik a texasiak támadójátéka, az rejtély, lassan két hónapja tart a szezon, de még csak felvillanásaik voltak, az elmúlt három találkozón pedig megint csak az erőlködés ment a részükről. Új sérültjük nincs, igazából minden fontos játékos bevethető, Mike D'Antonin és a játékosokon múlik, hogy mikor törik át azt a falat, aminek ütköztek - a Blazersnél is mindenki bevethető, de Lillardék idegenben azért szerényebbek voltak eddig, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Idén egyébként egyszer már találkoztak a felek, akkor ugyanebben a csarnokban 104-85-re győzött a Portland...

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 2:30

A Suns hosszú idő után produkált egy jó meccset a Clippers ellen, de nem volt szerencséje és végül hosszabbításban vereséget szenvedett, most pedig fáradtan érkezik meg erre a back-to-backre a belendülő San Antonio otthonába. A Spurs összekapta magát, sorozatban három jó meccset játszott, legutóbb már a védekezés is egészen jól zárt, még Gregg Popovich is dicsérte csapatát, úgyhogy van miben bízniuk - új sérültjük nincs, otthon játszhatnak, pihentebbek és azért egy jó meccs után még a Phoenixet sem kell az egekig magasztalni. Nagy szüksége lenne erre a papíron kötelező sikerre is a San Antoniónak, a trendek pedig afelé mutatnak, hogy ezt hozni is tudják DeRozanék. 

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 4:30

A Clippers back-to-backet vív egy hosszabbításos phoenixi győzelem után, úgyhogy nincs túl jó állapotban a gárda, ráadásul egyébként sem parádézik mostanában a társaság - igaz, a Toronto sem, a kanadaiak zsinórban két vereség után próbálnak egy idegenbeli rangadón javítani. A Raptorsnál elsősorban Kyle Lowry játéka aggasztó, meccsek óta képtelenek elérni a tíz pontot, teljesen veszélytelen a gyűrűre, így pedig extra kell a többiektől, hogy ezt ellensúlyozni tudják - nagy kérdés, hogy az irányító össze tudja-e szedni magát, de az biztos, hogy a sérült háta/dereka eléggé zavarja. Rajta kívül minden megszokott játékos egészséges náluk, a Clippersnél viszont Lou Williams megsérült a Suns ellen és valószínűleg most nem tud pályára lépni, márpedig bámilyen mély is a keret, ő azért kulcsszereplő szokott lenni a végjátékokban. Nagyon fontos lenne a siker mindkét félnek, a Toronto frissebb, de a Clippers van otthon, meglátjuk, hogy mire mennek egymással.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus