A Portlandet is bedarálná a Memphis, Chicagóban a Spurs

Marc Gasolék Lillardékat fogadják - ismét pályán a GSW - Pau Gasol és a Spurs ellen javítana a Chicago - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 01:00

A Toronto ugyan kikapott a Clevelandtől, de előtte egy komolyabb győzelmi sorozatot produkált és elöl-hátul meggyőző teljesítményt nyújtott, ehhez képest a Wolves az előző öt meccséből csak egyet nyert meg, azt is hosszabbításban. Most is a Raptors felé billen a mérleg nyelve előzetesen, hiszen amíg a Minny nem tud legalább átlagos szinten védekezni, addig a nagyon kontrollált, Lowry-val és DeRozannel operáló, 110 pontot átlagoló támadójáték ellen nagyon nehéz dolga lesz. A két együttes között elsősorban mentálisan van hatalmas különbség, ezen a téren továbbra sem talált megoldást Tom Thibodeau – persze ettől függetlenül mindenki ellen voltak jó periódusaik, amik akár döntőek is lehetnek.

Washington Wizards – Denver Nuggets 01:00

Mindkét gárda csalódást keltő vereségből érkezik, a Denver ráadásul éppen tegnap kapott ki, így ráadásul back-to-backet is játszik. A vendégeknél ezúttal is a kispad teljesített jól, Chandlerék bármelyik találkozón óriási pluszt tudnak adni, de amíg a kezdő nem működik, addig ez csak kozmetikázás – ellenben a Wizardsnál éppen a cseresorral van probléma. Ez fontos faktor lehet ezen a meccsen, mint ahogy az is, hogy a Nuggets mihez kezd majd a nagy formában lévő John Wallal. Alapvetően szoros találkozónak ígérkezik, de a Denvernél Murray és Jokics sem teljesen egészséges, ha nem lépnek pályára, akkor már egyértelmű favorit a Washington.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 02:00

Érdekes találkozó lehet, a Memphis az utóbbi időben minden meccsen annyit ad ki magából, amennyi szükséges, és ez az utóbbi hat találkozóból ötször győzelmet ért – legyenek akármilyen tartalékosak, most is komolyan kell őket venni. A Blazers back-to-backet játszik, tegnap a festékben csúnyán szétszedte őket a Milwaukee, és ez nem túl jó jel Marc Gasolékkal szemben sem, főleg, hogy Zach Randolph legutóbb már visszatérhetett. További matchup-problémát jelenthet a Portland számára Tony Allen és a Grizzlies periméter-védekezése, a festékbeli gondjaikat ugyanis csak a Lillard-McCollum párossal tudják ellensúlyozni – ha tőlük nem jön az extra, nehéz helyzetben lesznek.

New Orleans Pelicans – Philadephia 76ers 02:00

A Pelicans három, a Sixers nyolc vereségnél jár zsinórban, túl magas színvonalra most sem számíthatunk – viszont a palánk alatt élvezetes lehet majd Anthony Davis és Joel Embiid csatája. Sérültek bőven vannak mindkét oldalon, a hazaiaknál Jrue Holiday és Moore ismét nem tudott pályára lépni legutóbb, a vendégeknél pedig Okafor iratkozott még fel a listára, ami tovább csökkenti az említett színvonalat… Összességében ez a meccs kötelező a New Orleans számára, ha akar még valamit, a Philly nyeretlen idegenben.

Utah Jazz – Golden State Warriors 03:00

A GSW tegnap a Clipperst is lejátszotta, de támadásban voltak gondjaik Paulékkal szemben, igaz, így is bőven száz pont fölé jutottak és kézben tartották a meccset – most fáradtabban egy szintén elit védekezés ellen kell helytállniuk. A Jazz remek formában van, az előző öt meccsből négyet megnyert, és Gordon Hayward vezérletével a támadójáték is hatékonyan működik, hiányzik viszont George Hill, így pedig nehéz dolguk lesz – ne felejtsük, a Warriors védekező hatékonyságban is ott van a legjobb tíz között. A hazai pálya, a GSW back-to-backje és Gobert palánk alatti játéka a Utah mellett szól, de ezzel együtt is nagy bravúr lenne a győzelem Quin Snyder együttesétől.

Chicago Bulls – San Antonio Spurs 03:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A Bulls sorozatban három vereség után igyekszik összeszedni magát és hazai közönség előtt javítani, míg a San Antonio továbbra is hozza a győzelmeket, idegenben 13-0-ra áll a társaság. Tony Parker valószínűleg nem játszik, az a Pau Gasol, aki nyáron éppen Chicagóból igazolt Texasba, igen – fontos szerepe is lesz, hiszen a hazaiak a liga legjobb lepattanózói között vannak, ez az egyik nagy fegyverük. Alapvetően a Green-Leonard páros remek megoldás a Wade-Butler duóra, ha ezekből a párharcokból nem tud győztesen kijönni a Chicago, akkor nem nagyon látni, hogy hol fog nyerni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus