A Raptors visszavághat a Cavsnek, Memphisben a Dallas

LeBronék fogadják a Torontót, a Dallas is megpróbálja bevenni Memphist, de pályán a címvédő Spurs, a Thunder és lesz egy Suns-Heat is.

LeBron Jamesék fogadják a Torontót, a Dallas is megpróbálja bevenni Memphist, de pályán a címvédő Spurs, a Thunder, a Lakers és lesz egy Suns-Heat is. Nézzük, mit várhatunk a mai nyolc derbitől!

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 01:00

Négy napja összecsapott a két csapat Torontóban, akkor LeBron Jamesék remekül játszva, könnyedén nyertek, mindössze 40%-os mezőnyhatékonyságon és 90 ponton tartva Lowry-ékat. A keleti listavezető félelmetesen támad DeRozan nélkül is, hiszen 113 pontot átlagolnak az elmúlt tíz találkozójukon, viszont a Cavs elleni gyenge produkció óva inti őket. A hazaiak védekezése óriásit változott az első hetekhez képest, most már sorozatosan megfognak szinte bárkit, márpedig ma nagy szükség lesz a tegnap gyenge napot kifogó Lowry-ra – igaz, Kyrie Irving is egy hétpontos estéből érkezik. Érdekes lesz a hatékonyan játszó Johnson-Valanciunas páros küzdelme a Love-Varejao duó ellen, illetve a két remeklő csere, Patterson és Thompson párharcát is érdemes lesz követni – szintén nagy csatát ígér a Lowry-Irving összecsapás.

Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 01:30

A Detroit a liga leggyengébb formában lévő csapata, zsinórban tizenkét vereségnél tartanak, és bár általában nem verik tönkre őket, igazi sanszuk kevés van a győzelemre. Nagyembereik képtelenek dominálni a festékben, az ellenfél sok pontot szerez közelről, és a lepattanók terén sem remekelnek. Most ráadásul komoly játékost kellene megfogni, Aldridge 28 pontot átlagol ellenük általában, és az erőcsatár most is jó formában van, zsinórban ötször szerzett dupla-duplát, és ő volt a hét játékosa nyugaton. Érdekes kérdés lesz, hogy Brandon Jennings melyik arcát mutatja ma, az irányító 24 pontot átlagol a Blazers ellen, de a legutóbbi három találkozón összesen öt (!) kosarat tudott szerezni tizenöt pontért.  

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 02:00

A Memphis hosszú hazai veretlenségi sorozata megszakadt, a címvédő Spurs tudott nyerni náluk – nagyjából tíz hónappal azután, hogy utoljára veszítettek Gasol otthon, éppen a Dallas ellen. Furcsa, de most kötelező a győzelem Conley-éknak, különösen mivel texasi az ellenfél – a Spursről elszenvedett vereség után kikaptak Houstonban is, ha ma sem tudnak nyerni, 1-3-ra romlik a mérlegük a 15-2-es rajt után. Legutóbb Miamiban egészen elképesztő dobóformát mutattak, és a Dallas nem túl acélos periméter-védekezése ellen folytathatják – ennek ellenére valószínűbb, hogy ez nagyon kicsúszott meccs volt. A Mavs félelmetes támadógépezete és Gasolék betonvédekezése nagy harcot ígér, a vendégek legutóbb visszataláltak a pontzuhatag útjára, de a legutóbbi hat meccsből háromszor is 30 fölé jutó Monta Ellis és Tony Allen harca igazi csemegének ígérkezik - ha valaki, akkor a Grizzlies meg tudja fogni Carlisle csapatát.

New Orleans Pelicans – New York Knicks 02:00

Két olyan csapat találkozik, amelyik kimagaslóan függ legjobb játékosának teljesítményétől – Anthony Davis továbbra is MVP-formában kosarazik (33,28-as PER), Carmelo Anthony viszont hátfájdalmai miatt közel sem tudja azt hozni, amit az elmúlt szezonokban. A Knicks azért mutat jeleket a fejlődésre, az elmúlt találkozókon szoros vereségeket szenvedtek, a Pelicans külső sora pedig még náluk is ingadozóbb – más kérdés, hogy a vendégek védekezése a periméteren finoman szólva is lyukas. Persze Davis és Asik az igazi center nélküli New York ellen belül is komoly fölénnyel bír még akkor is, ha Amare Stoudemire kezdőként is hasznos mostanában. Jason Smith az előző négy évet New Orleansban töltötte, most viszont a Knicks tagjaként érkezik a városba.

Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 02:00

Visszatértek a Thunder ászai, velük visszatért a korábban jól megszokott játék is – Durant és Westbrook dominál, Ibaka és valaki a padról besegít. Good Russ bámulatos formában kezdte újra az idényt, ráadásul a csapat lepattanózása brutálisat javult az utóbbi időben, ami az alacsonyabb szerkezettel működő Bucks ellen sokat érhet. A Milwaukee támadójátékára nem lehet panasz, Knight vezérletével hozzák, amit kell, hol a fiatalok, hol a rendkívül mély cserepad villan, Jason Kidd csapata jól működik – csak éppen a szezon elején éltetett védekezésük eltűnt, vele pedig az eredményességük is tovaszállt. Egy-egyben addig sem voltak igazán jók, Durantre és Westbrookra most sincs emberük, márpedig ha nem tudják limitálni őket, ki fognak kapni.

Phoenix Suns – Miami Heat 03:00

A Miami Wade visszatérése után sem talált magára, zsinórban négy vereségnél tartanak, és főleg a védekezésük van romokban, legutóbb a Memphis hátvédei dobták szét őket. A Suns tegnap a Clippers otthonában játszott hosszabbítást, Bledsoe tripla-duplázott, de Blake Griffinre nem volt válaszuk és kikaptak. Ma Bosh nehezítheti meg a dolgukat leginkább, de Wade-re sincs igazán jó emberük védekezésben, viszont az ő kisembereiket sem tudja levédekezni a Heat – 53%-kal dobják ellenük a triplákat az ellenfelek. Összességében jóval erősebb a Suns, hazatérhettek és bár fáradtak, mégis extra kellene a Heat kiegészítőitől még akkor is, ha Wade és Bosh hozza magát – érdekesség, hogy előbbi 2010 óta nem lépett pályára Phoenixben.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 03:00

A bajnok kicsit lassan kezdte az idényt, azóta viszont formába lendültek, és sorra nyerik a meccseiket címvédőhöz méltó módon – megtalálták a támadójátékukat és legutóbb Parker nélkül is harminc gólpasszt osztottak ki. A francia irányító valószínűleg most sem lép pályára, de Cory Joseph 18 ponttal és remek játékkal pótolta, ebből jó eséllyel most sem lesz gond, főleg nem a Jazz lyukas védelme ellen. Ginobili játéka is kérdéses, de Belinelli is elő tudott lépni a Wolves ellen helyette, a csapat játéka gyakorlatilag semmit sem változott. A Utah védekezésénél csak a támadójátéka rosszabb, és mivel a Spurs védekezésben is ligaelit, kevés az esély arra, hogy Haywardék akár csak egy kicsúszott meccsel is megfogják Duncanéket.

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 04:30

A Lakersnél Jeremy Lin és Carlos Boozer is kikerült a kezdőből, de ennek a New Orleans ellen nem sok haszna volt, 40%-kal dobtak mezőnyből, miközben Anthony Davisszel nem tudtak mit kezdeni és sima vereséget szenvedtek. A Kingsnél Cousins még mindig nem bevethető, de immár nélküle is képesek nyerni, bekerült a kezdőbe Reggie Evans, aki nagyot dobott a belső védekezésükön. Elöl a Gay-Collison párosban lehet bízni, főleg a Lakers védekezése ellen, de McLemore vagy McCollum is képes lehet nagy estét szállítani. Hazai oldalon Nick Young két tragikus meccs után próbál ma javítani, de Kobe Bryant pontátlaga is megcsappant (hatékonysága nem változott…) ebben a hónapban, ha tőlük nem jön az extra, újabb „Cousinstalan” győzelmet arathat a Sacramento.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus