A Rockets az Atlantát, a Memphis a Miamit fogadja

Hardenék is legyűrnék a Hawkst, Barnes nélkül vágna vissza a Grizzlies, pályán a Cleveland - íme a játéknap beharangozója!

 

New York Knicks – Detroit Pistons 01:30

A Detroit sorozatban két vereséggel jelenleg csak 10. Keleten, de összesen két meccsre vannak a második helyen álló Atlantától – iszonyatosan szoros jelenleg a konferencia, így hazai pályán ez a győzelem számukra most kötelező. A New York zsinórban négy vereségnél jár, Porzingis 31,8%-kal dob mezőnyből az utóbbi tíz meccsen, és bár Anthony elkapta a fonalat, a kiscsatár bevallása szerint nem elég magabiztos jelenleg az együttes. A Pistons sem az, egyre erőtlenebb a támadójáték, keveset jár a labda, az elmúlt hat meccsen a védekezésük is romokban volt. Nyilván fontos lesz, hogy Drummond mennyire tud dominálni a palánk alatt, és hogy Morris mire megy Anthony-val, de a Detroit eredményessége azért alapvetően Reggie Jacksontól függ – ha őt tudja limitálni Afflalo, lehet keresnivalója a New Yorknak.

Houston Rockets – Atlanta Hawks 02:00

A játéknap rangadója lesz ez a mérkőzés, hiszen a Houston nagyon gyengén játszva kapott ki legutóbb, de azóta volt idő pihenni, míg az Atlanta sorozatban hat győzelem után maradt alul szűken Indianában tegnap. A hazaiaknál továbbra sem forrt ki igazán a játék, hol Harden egy-egyeire építenek, hol próbálják elosztani a labdákat, de Szakáll is elég gyenge hatékonysággal dolgozik mostanság. Náluk mindig sok múlik a triplákon, és ez szerves része az Atlanta játékának is, Teague-ék pedig ugyan tegnap elbuktak a Pacers ellen, de összességében a liga egyik legjobb támadójátékát hozták az utóbbi időben, ami nem túl jó jel a Rockets védekezésének. Izgalmas és látványos meccsre van kilátás, ahol érdekes összecsapás lehet majd az egykori OKC-s csapattársak, Harden és Sefolosha ütközete – utóbbi nagyon sokat tehet csapata győzelméért.

Memphis Grizzlies – Miami Heat 02:00

A Heat újabb meglepő vereségbe futott bele tegnap, a második félidő botrányos védekezésével otthon kaptak ki a Brooklyntól, így elég nehéz helyzetben vannak, hiszen Memphisben már nem ők az esélyesek. A Grizzlies saját pályáján sorozatban ötödik győzelmére hajt, ráadásul bő két hete kikaptak már Miamiban, így őket fűtheti a visszavágás vágya – igaz, Matt Barnes eltiltása nem jön jól számukra, hiszen rá és Jeff Greenre alapozták a small-balljukat. Lehet, hogy visszakerül a kezdőbe Randolph, mindenesetre Marc Gasol csatája Whiteside-dal és Bosh-sal igazi csemegének ígérkezik, de a kérdés az, hogy Wade-et meg tudják-e fogni Conley-ék – ha igen, elbírhatják Barnes hiányát. A Heatnél Justise Winslow játéka kérdéses, ő érzékeny veszteség lehet védekezésben a floridaiak számára.

Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 02:00

A Bucks tegnap szoros meccsen kapott ki Dallasban, de az OKC eléggé más tészta, Durant és Westbrook is nagy formában van, az utóbbi 12 meccsből 10-et megnyert a gárda és könnyedén hozza a 100-110 pontos találkozókat. A Bucksra ez finoman szólva nem igaz, ráadásul a védekezésük is elég harmatos a periméteren, bár legalább lepattanózásban ők felvehetik a versenyt a Thunderrel, a Dallast simán legyűrték ebben. Antetokounmpóék az utóbbi 14 idegenbeli meccsükből 13-at elveszítettek, és nem igazán látni, hogy a sokszor triplák nélküli támadójátékkal és a Westbrook betöréseit fogadó Monroe-val hogyan tudnának nyerni Oklahoma City-ben.

Denver Nuggets – Cleveland Cavaliers 03:00

Nem nyugodhattak meg maradéktalanul a Cleveland-hívek, két vereség után a sérültekkel teli, egyébként is gyenge Phoenix otthonában tudott szoros meccset nyerni a keleti éllovas úgy, hogy igazán senki nem játszott jól – viszont Kyrie Irving mindenkit emlékeztetett rá, hogy mire képes. A hazaiaknál nem játszik Gallinari és Mudiay, nélkülük pedig ugyan az OKC ellen volt egy extra napjuk támadásban, de meglepetés lenne, ha Fariedék szét tudnák dobni a Cavst – a védekezésük pedig egyébként sem áthatolhatatlan. LeBron egyébként szerdán ünnepli 31. születésnapját, viszont ezen a túrán eddig csak 17 pontot átlagol 4,7 gólpasszal, 36,7%-os mezőnymutatóval, ráadásul a back-to-backek második felén is kimondottan gyenge ebben a szezonban ő is és csapata is. Szintén érdekesség, hogy Mozgov először tér vissza Denverbe, mióta tavaly elcserélték a Cavshez, illetve JR Smith is korábbi Nuggets-játékosként lép majd pályára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus