A Rockets ellen javíthat a Spurs, a Dallast fogadja a GSW

Texasi derbi San Antonióban, Nowitzkiék a címvédőhöz utaznak - Hawks-Clippers rangadó - kötelező előtt a Cavs - Minnesotában az OKC

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 01:00

Megvan Tyronn Lue első győzelme a Cavsnél, most pedig óriási meglepetés lenne, ha nem gyűjtené be a másodikat – a Suns jelenleg a liga egyik leggyengébb csapata. Chandleréknek továbbra is sok a sérültjük, Bledsoe és Knight is hiányzik, gyengén védekeznek és tegnap is játszottak, ráadásul kikaptak Philadelphiában. A Cleveland szeretne gyorsabban játszani, és valószínűleg most is igyekeznek majd siettetni a játékot Jamesék, de hazai pályán továbbra is imponáló a mérlegük, és hatalmas blama lenne, ha nem húznák be tükörsimán ezt a találkozót.

Boston Celtics – Denver Nuggets 01:30

A Boston az előző nyolc meccséből hatot megnyert, az elmúlt hármat zsinórban behúzta, Isaiah Thomas pedig 25 pontos átlagot produkál az előző tíz találkozón – a gárda ezzel ötödik Keleten és hazai pályán esélyesnek számít ezen a derbin. A Denver ellen hagyományosan jól szerepelnek a kelták, a Nuggets pedig hosszú hazai sorozat után látogat ismét idegenbe, ahol csak 8-13 a mérlege. Mindkét félnek nagyon erős a támadójátéka, a Boston január 10-e óta 110 pont felett átlagol és a GSW után második ebben a tekintetben, de a Denver is rendre száz egység fölé jut, a védekezésük viszont eléggé szétesett mostanában – kérdés, hogy melyik fél tudja ráerőltetni akaratát a másikra, illetve hogy Crowder mennyire tudja limitálni Danilo Gallinarit.

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 01:30

A Detroit a Jazz ellen nagyon masszív játékkal aratott győzelmet, és erre ezen az estén is építhetnek Jacksonék, különösen hazai pályán – ebben a csarnokban továbbra is a liga egyik legjobb csapatának számít a Pistons és sokkal kisebbek a hullámvölgyei, mint idegenben. A Philly-t leírni most már nem lehet, ugyan Okafor ezen a meccsen sem játszik, de a támadójátékuk tegnap nélküle is működött, igaz, a Suns nem állította nagy kihívás elé az együttest. Döntő lesz a Jackson-Smith csata egyes poszton, hiszen gyakorlatilag tőlük függ csapatuk játéka: Jackson legutóbb 0/8-as mezőnymutatón tartotta Trey Burke-öt, hasonló védekezéssel megnyerheti a meccset a Detroitnak. Érdekes kérdés az utóbbi meccseken maga alatt játszó Drummond helyzete, neki Noel ellen nem lesz könnyű estéje, pedig rá is szüksége lenne csapatának.

Atlanta Hawks – Los Angeles Clippers 02:00

Ez a meccs mindenképpen rangadónak számít, főleg mert a Hawks van otthon – idegenben rendkívül ingadozó Teague-ék játéka, de otthon többnyire megvan a támadásaik ritmusa és hozzák a győzelmeket. A Clippers egy nehéz back-to-back második felét játssza ezen az estén, a fáradtság mindenképpen ellenük szól, ráadásul Blake Griffin helyzete sem segíti őket, de tegnap ezen parádés védekezéssel felül tudtak emelkedni. Most is erre lesz szükségük, hiszen a Hawks játékát lassítaniuk kell, és valószínűleg akkor nyerhetnek, ha kevés pont születik – a back-to-back és a kevesebb fegyver miatt nem biztos, hogy egy dobópárbajban fel tudják venni a versenyt ellenfelükkel. Színvonalas és jó meccsre van kilátás, a győzelem inkább az Atlantának kellene jobban.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 02:00

Januárban már kétszer összecsaptak a felek, és mindkétszer győzött az OKC, természetesen most is Duranték az esélyesek – igaz, tegnap hosszabbítást játszottak New Yorkban, ez és a hosszabb utazás nem mellettük szól. Ebbe kapaszkodhat a Minny, hiszen a Thunder tegnap sem védekezett jól, fáradtabban aligha fog ebben javulni a gárda, kérdés, hogy Westbrookék ezt mennyire tudják pótolni elöl – az előző két egymás elleni találkozón a Wolves nem tudta limitálni a sztárokat. Ez lehet most a kulcs, illetve hogy Wigginsék mennyire tudják tartani jó formájukat elöl, ő, Towns és LaVine is termelte a pontokat az előző találkozón, és a Cavsnek is száz pont felett dobtak – igaz, Garnett nem fog pályára lépni, nélküle pedig még nem nyertek meccsek ebben a szezonban…

San Antonio Spurs – Houston Rockets 02:00

A Spurs a GSW elleni pofonból igyekszik feltápászkodni, erre pedig egy texasi rangadó szolgáltat lehetőséget – méghozzá otthon, ami azért fontos, mert ebben a csarnokban továbbra is csak Popovich csapata tudott nyerni ebben az idényben. A gárda 13 győzelem után kapott ki, és bár Tim Duncan nem lesz ott a parketten, így is ők számítanak esélyesnek – nem szabad azonban elfelejteni, hogy a GSW-meccset megelőző 21 találkozóból csak egyszer, éppen a Rockets ellen kaptak ki. A vendégek megnyerték előző három meccsüket, Harden és Ariza is nagy formában, és bár Howard ezúttal sem léphet pályára, Josh Smith érkezése mintha lendített volna a társaságon – itt viszont azt kell megemlítenünk, hogy Harden csak 36%-kal dobott a Spurs ellen az utóbbi három találkozásukkor. Ez döntő faktor lehet most is, ha nyerni akar a Houston, akkor mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia.

Utah Jazz – Charlotte Hornets 03:00

A Charlotte két napja dupla hosszabbításban dobta túl DeMarcus Cousins NBA-csúcsát, és nem biztos, hogy a sérülésektől is sújtott csapat ennyi idő alatt kiheverte azt az ütközetet – főleg úgy, hogy a nagyon fizikálisan védekező Jazz ellen kell most helytállni. A hazaiaknál visszatért Derrick Favors, és lehet, hogy ma már több lehetőséget is fog kapni, de a gárda az utóbbi hat meccséből négyet elveszített, komoly lépéshátrányba került a nyugati playoff-harcban, és nagyon kellene számára ez a siker, az viszont egyelőre kérdéses, hogy Raul Neto pályára léphet-e az összecsapáson. A két csapat bő egy hete emlékezetes meccset vívott, akkor Kemba Walker 52 pontos estéjével győzött a Hornets, azóta viszont a vendégek felfelé, a hazaiak pedig lefelé indultak el, így bár Batum játéka továbbra is kérdéses, jelenleg inkább ők vannak jobb formában.

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 04:30

A január eleji gyengébb forma óta a GSW két nap alatt feltörölte a padlót a Clevelanddel és a Chicagóval, majd legutóbb három negyed alatt harminc pontot vert a San Antonióra is, ezek után természetesen bárki ellen toronymagas esélyes a címvédő. Hazai pályán továbbra sem kapott ki Steve Kerr csapata, Steph Curry káprázatos formában van, és a Mavsszel van is elszámolni valójuk, hiszen december 30-án 114-91-re kikaptak Texasban. Most más a helyzet, a Dallas tegnap nagyon nehezen, Nowitzki klasszisával gyűrte le a Lakerst, nincsenek igazán jó formában, idegenbeli back-to-backet játszanak, Pachulia és Harris játéka is kérdéses, de az is lehet, hogy Carlisle pihentet egy-két játékost – mindenesetre meglepetés lenne, ha most szenvedné el idei első hazai vereségét a Warriors.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus