A Spurs nagy szériáját is megtörné a Warriors

Bostonba látogat a Denver, a Pacerst fogadja a Portland, Westbrook nélkül kell nyernie az OKC-nek, Nowitzki megelőzheti Chamberlaint, de pályán a Toronto, a Detroit és a Utah is.

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 00:00

A Detroit back-to-backet játszik a Toronto legyőzése után, de ahogy Dwane Casey is mondta, az ilyen nagy győzelmek csak akkor érnek valamit, ha folyamatosan ezen a szinten tudnak játszani - rögtön itt is a következő feladat, fáradtan is muszáj lenne megverni a Clevelandet. A hazaiak az elmúlt két meccsükön kicsit szétcsúsztak védekezésben, Kevin Love el is mondta, hogy amíg ezt nem tudják ismét összerakni, addig nem fognak nyerni, úgyhogy most meglátjuk, mit tudnak ebből megvalósítani - maga Love például Blake Griffin ellen járhat elöl a jó példával... Az esélyesebb természetesen a Detroit, de ha a legjobb formáját hozza a Cleveland, bizony okozhat kellemetlen perceket a vendégeknek. 

Washington Wizards - Utah Jazz 00:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Wizards ha kicsit távolról is, de még célba venné a rájátszást, míg a Jazz a borzasztóan szoros nyugati playoff-mezőnyben szeretne minél előrébb végezni, de itt egy-egy vereség rögtön helyezést jelent(het) idén. A Washington otthon azért veszélyes csapat, Bradley Beal szenzációs, vezetésével négyből hármat nyert is a társaság, míg a Utah egy-két botlás után most sorozatban három győzelemnél tart és idegenben is képes bármire. Alapvetően Mitchellék azért jobbak, de érdekes lesz látni, hogy a palánk alatt mi történik majd (a Jazz legutóbb elképesztő munkát végzett a Brooklyn ellen), illetve hogy Bealt tudják-e limitálni a vendégek - ha nem, akkor lehet keresnivalója a fővárosi alakulatnak.

Boston Celtics - Denver Nuggets 00:30

Kiemelt rangadó, amely mindkét csapat számára fontos a kiemelések szempontjából, hiszen a Boston rohanna a Pacers-Sixers páros után (egy és két meccs hátrányból), míg a Nuggets a GSW mögött van egy mérkőzéssel, de egy gyengébb szériával akár a második helye is veszélybe kerülhet. Az utóbbi időben a Boston tűnt magabiztosabbnak, hatból ötöt nyert a gárda, míg a Nuggets ugyan szintén hasonló formában van, de a GSW ellen nagy pofont kapott, az előző két mérkőzésén pedig utolsó pillanatos kosarakkal nyert - ezt tetézi, hogy idegenben sokkal gyengébbek Jokicsék, mint otthon és máris ott tartunk, hogy esélyesebb lehet a Celtics. Persze sok minden módosíthat ezen, meglátjuk, hogy a festékben mire megy az alacsonyabb szerkezetű Boston a vendégek magasembereivel, illetve hogy mennyire fog hiányozni a padról Gordon Hayward - az első egymás elleni meccsüket egyébként Denverben a Nuggets nyerte idén.

Toronto Raptors - New York Knicks 00:30

Mindkét fél back-to-backet játszik, a Knicksnél nagyon jól jött már egy komolyabb vereségszéria után, hogy le tudták győzni a Lakerst, míg a Toronto továbbra sem talál ki a gödörből, ezúttal Detroitban kapott ki - ráadásul a sérültlistát is érdemes nézni, Ibaka még nem fog játszani most sem, Lowry játéka szintén erősen kérdéses, a b2b miatt pedig Kawhi Leonard, vagy a hosszabb sérülésből visszatérő Fred VanVleet pályára lépését sem vehetjük biztosra. Meglátjuk, hogy mire mennek így a New York ellen, azért a ligautolsó ellen otthon mindenhogyan elvárás lenne a győzelem, bár óriási tét továbbra sincs számukra, hiszen a Bucks magabiztosan vezet előttük, a többiek pedig messze vannak mögöttük.

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 1:00

Itt a Heat vív back-to-backet és azt kijelenthetjük, hogy a meccspár fontosabb részét hozta már a gárda azzal, hogy megverte a Charlotte-ot - Oklahoma Cityben egyébként sem számítanak esélyesnek Goran Dragicék, így pedig nem is biztos, hogy meg kell szakadniuk egy bravúrért. Dwyane Wade sérülten játszott a Hornets ellen, most könnyen pihenőt kaphat, Justise Winslow viszont lehet, hogy visszatér, meglátjuk, hogy hogyan menedzseli a keretet Erik Spoelstra. Akár így, akár úgy, az OKC-nek most már muszáj lesz nyernie, Billy Donovan együttese az előző 14 meccséből kilencet elvesztett és most már közelebb van a nyugati nyolcadik helyhez, mint a harmadikhoz, egy újabb hazai vereség nem nagyon férhet bele. Ettől függetlenül nagyon nehéz dolguk lesz Paul George-éknak, hiszen eltiltás miatt nem számíthatnak Russell Westbrookra és Steven Adams játéka is kérdéses...

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 1:00

Egy újabb kiemelt rangadó, amelyre érdemes lesz odafigyelni. A Warriors nagyon erősen kezdte idegenbeli túráját, hiszen két ponttal nyert a bombaformában lévő Houston otthonában, majd lejátszotta az OKC-t, mindkettőt Kevin Durant nélkül és Steve Kerr el is mondta, hogy a Suns elleni kínos hazai vereség után összekapták magukat, most fejben rendezték a soraika - a védekezésük rendben volt ezen a két meccsen, ha hasonló intenzitással és fegyelemmel folytatják, most is jó esélyeik lesznek. A Spurs viszont jelenleg átvette a liga legjobb formában lévő csapatának járó címet a GSW által megvert Houstontól, zsinórban nyolcat nyertek DeMar DeRozanék, otthon 10-0-ban vannak, mostanában többek között a Milwaukee-t, a Denvert, az OKC-t vagy a Portlandet is elkapták, ráadásul ebben a csarnokban a Warriors is kapitulált már egyszer idén. Sérülés sem nehezíti most Gregg Popovich dolgát, úgyhogy jó állapotban lehet a SAS, míg a vendégeknél elvileg Durant visszatér, DeMarcus Cousins játéka viszont kérdéses - emiatt pedig Andrew Bogut csatlakozott a kerethez.

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 1:30

A mérkőzés sztorija Dirk Nowitzki előzése lehet, a német legenda három pontra van attól, hogy utolérje Wilt Chamberlaint az NBA örökranglistájának hatodik helyén - ezt  valószínűleg azért szeretné megejteni otthon, legutóbb is bőszen dobálgatta el a labdákat, de az utolsó csak nem akart beesni. Tétje amúgy nincs a meccsnek, sem a Mavs, sem a Pelicans nem akar már semmit ettől az évtől, a vendégek részéről akár vége is lehetne, a hazaiak mondjuk Luka Doncicot még fejlesztgetnék, de a szlovén újonc legutóbb például nem tudott pályára lépni - most visszatérhet, őt azért érdemes lesz megnézni.

Phoenix Suns - Chicago Bulls 3:00

A Chicago back-to-backet játszik, méghozzá úgy, hogy a korábbi jó időszak most már egyértelműen elmúlt, zsinórban öt vereség csúszott be és nincs a helyén a játék - kérdés, hogy össze tudják-e szedni magukat Porterék, Jim Boylen vezetőedző szerint a kezdőötösnek kell újra rátalálnia önmagára. A Suns pihentebb, bár legutóbb hosszabbítást játszott New Orleansban, de ez mégsem b2b, otthon is lesz a társaság és összességében jobb passzban is van: a Pels ellen mondjuk komoly mázli is kellett a sikerhez, de előtte Houstonban is csak hat ponttal kaptak ki Deandre Aytonék és még a GSW legyőzése sem volt olyan rég. Túl nagy színvonalra nem kell számítanunk, de nézhetjük a Booker-LaVine dobópárbajt.

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 3:30

Ez is abszolút rangadó lesz, de egyik csapat sincs ideális állapotban, úgyhogy nagyon fontos lenne egy önbizalomnövelő győzelem mindkettejük számára. A Pacers egyértelműen lelassult, a Philly már meg is előzte és amilyen sorsolást kell leküzdenie, alighanem a Boston is megteszi ezt, az Indy számára kedvezőtlen esetben akár már a mostani játéknap végére - védekezésben többé-kevésbé rendben vannak, de támadásban a komolyabb csapatok ellen csak keresik önmagukat, hiába próbálnak variálni, módosítgatni. A Portlandnél nem ilyen jellegű a gond, egyszerűen arról van szó, hogy CJ McCollum legutóbb megsérült, így a játék alapját jelentő egyik sarokkő dőlt ki, márpedig nekik sem fér bele egy gyengébb széria, amíg megtalálják a megoldást, mert azonnal átlépi őket a fél nyugati playoff-mezőny. Érdekes lesz látni, hogy a vendégek agresszív periméterével mihez kezd Damian Lillard, illetve hogy Jusuf Nurkic tud-e érvényesülni Myles Turner mellett, de ugyanúgy kérdés, hogy Bojan Bogdanovicék képesek-e érdemi játékot összerakni a Blazers ellen. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus