A Spurst is átlépi a Pistons?

Öt győzelemből érkeznek Drummondék a címvédőhöz, a Suns visszavághat a Bucksnak a Middleton-buzzerért

 

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 02:00

A Bucks Jabari Parker elvesztése után sem zuhant össze és eredményes maradt, jelenleg is stabil hatodikak Keleten – három hete pedig a Sunst is megverték Middleton szerencsés buzzer triplájával. A Phoenix viszont azóta kis híján hibátlan, a védelmeknek nincs válasza a háromfejű hátvédszörnyre, akik a Torontót is szétfutották a minap. Érdekes lesz látni őket a passzsávokat remekül védő, egy-egyben kevésbé jó Milwaukee-védelem ellen - jelenleg bombaformában vannak Bledsoe-ék, ugyanakkor a Bucks úgy nyert négyet az utóbbi hat meccséből, hogy 86 pontot tartotta ellenfeleit átlagban.

Mindenképpen ez lesz a kulcs, játsszon akármennyire letisztult csapatjátékot Brandon Knight vezetésével a hazai csapat, ha nem tudják kordában tartani a Thomas-Dragic-Bledsoe hármast, extra kell tőlük támadóoldalon. Antetokounmpo és Markieff Morris csatája is érdekes lehet, centerposzton pedig a nagy formába lendülő Pachulia nem valószínű, hogy hátrányban lesz Lennel szemben. A Phoenix nyolc keleti meccséből hetet megnyert és még egy érdekes statisztika, amikor Thomas eléri a húszat, nem kap ki a Suns – a legutóbbi három Bucks elleni találkozón 25-öt átlagol.

San Antonio Spurs – Detroit Pistons 02:30

Hat éve nem volt ilyen hosszú győzelmi sorozata a Pistonsnak, Josh Smith kivágása óta zsinórban ötször nyertek Drummondék – most jön a legnehezebb feladat, a bajnok otthonában kell helytállni. Az erőcsatár távozása óta mintha kicserélték volna Brandon Jenningst (35 pontos szezoncsúcsot dobott a Kingsnek), vele és Jodie Meeksszel fellendült a periméter-játék, ami meghozta a támadópotenciált és az egyensúlyt is. A Spursnél van rá esély, hogy Tony Parker pályára lépjen ma, bár Cory Joseph-re nem lehet panasz, legutóbb 19 ponttal, szinte rontott dobás nélkül vezette győzelemre a csapatot – ráadásul 16 pontot átlagol 70%-kal (!), mióta kezdő.

A legnagyobb kérdés persze a hazaiak formája, a Pistons most lendületben érkezik, Drummondékkal képesek lehetnek dominálni belül, de ha Duncan és Ginobili visszatalál a helyes útra, illetve Parker is tud játszani, még mindig komolyabb csapat a Spurs. Elsősorban védekezésben van nagy különbség a felek között, de a Jennings-Meeks párost nem igazán szokta érdekelni, hogy ki áll velük szemben, ha megy a dobás, akkor megy – viszont nem nagyon hibázhat többet a címvédő, ha utol akarja érni a konferencia elejét.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus