A Suns Clevelandbe utazik, javítaná korábbi botlását a GSW

Hat mérkőzést rendeznek az NBA soron következő játéknapján, ahol a Cavs-Suns derbi lehet a legérdekesebb. A Hornets és a Pistons "kiesési rangadót" vív egymással, a Dallas Chicagóba utazik, visszavágna a Spursnek a Warriors, a Nuggets és a Boston pedig kötelező győzelem előtt áll. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelnünk a hajnali mérkőzéseken.

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 00:00

Egyik csapatot sem vádolnánk meg azzal, hogy nagy súly nyomja a vállukat, hiszen a liga leggyengébb gárdáiról beszélünk, a Pistons az utolsó, a Hornets pedig a tizenharmadik helyen áll Keleten – ketten együtt nem sikerült még harminc meccset sem nyerniük idén, viszont az összesített vereségek száma már száz fölé rúg. Ennek fényében nem kell túl sokat várnunk ettől a „kiesési rangadótól”, a Pistons kettő, a Hornets három meccsét nyerte csak meg az utóbbi időszakban, most valamelyik pocsék széria meg fog szakadni, akármennyire is arra törekednek a csapatok, hogy minél több zakót húzzanak be a szezon végéig. Furcsa ezt kimondani, de ha esélyest kellene mondanunk, akkor hazai pályán talán a Detroit felé billen a mérleg nyelve – viszont ezt abszolút nem játéktudás alapján mondjuk, csupán az egészség és a hazai pálya szól Cunninghamék mellett, valamint az eddigi két egymás ellenit is a Pistons húzta be, meglátjuk, hogy melyik csapat szeretne ma kevésbé kikapni – az biztos, hogy nem sok csapat mondhatja el magáról majd a szezon végén, hogy lesimázta őket az alapszakaszban a ligautolsó, márpedig ha nem rázza meg magát a Hornets, akkor könnyen ez lehet a helyzet…

 

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 00:30

Ez egy rangadóféleség lesz, a keleti harmadik a nyugati hatodik helyezettet fogadja, viszont a Cavs szempontjából közel sem jön jókor ez a derbi: a hazaiak a tegnapi Nets elleni kellemetlen zakó után most back-to-back lépnek pályára, ráadásul a keret sem lehet teljes, hiszen a hírek szerint még Donovan Mitchell és Evan Mobley visszatérésére is várni kell, sőt, egyelőre még Max Strus és Dean Wade szereplése sem biztos. A sérüléseknek köszönhetően a csapat lépést tévesztett, ugyan néhány napja a Boston és a Minnesota ellen is nagy győzelmeket aratott, de a könnyebb ellenfelek elleni zakókkal (pl. a Knicks, a Hawks és a Nets) ezek értéküket veszítették. A Suns sincs túl jó formában manapság, a vendégek csak két meccsüket nyerték meg az utóbbi öt alkalomból, de még így is tartani tudják a stabil playoffot érő hatodik helyüket – most egy tartalékos és fáradtabb Cavs ellen azért illene javítani a mérlegüket Durantéknek. Különösen úgy, hogy a hírek szerint Devin Booker egy hét kihagyás után ismét játékra jelentkezhet, vele azért bővülnek az opciók támadásban, így elvárható lenne, hogy egy Mitchell nélküli Clevelandet magabiztosan legyőzzék idegenben is, meglátjuk, hogy milyen arcukat mutatják a vendégek.

 

Chicago Bulls – Dallas Mavericks 01:00

A Bulls számára sok tétje már nincs az alapszakasznak, a kérdés csak az, hogy a kilencedik vagy a tizedik helyen zárja-e az idei szezont, onnan pedig talán ők sem fűznek sok reményt ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba – ugyan az elmúlt napokban egy négymeccses nyugati túrát 3-1-gyel teljesítettek DeRozanék úgy, hogy Sacramentóban, Utahban és San Franciscóban is nyerni tudtak, de ennek ellenére így sem számítanak komoly kihívónak a playoff-csapatokkal szemben. A Dallasnak viszont fontos lesz ez a derbi, hiszen a vendégek a nyugati középmezőnyben a nyugati top 6-ért küzdenek, jelenleg a Sunstól egy meccsel lemaradva a nyolcadik hely az övék, de a kiélezett küzdelemben a pozíciók napról napra változnak. Doncicék egyébként egy nehéz időszakot szeretnének maguk mögött hagyni, úgy tűnik, hogy most jó úton járnak, a Heat és a Pistons legyőzésével talán tudják stabilizálni magukat. Luka Doncic és Kyrie Irving elképesztő dominanciát mutat támadásban, ha ők tudják hozni magukat, akkor bárki ellen felvehetik a versenyt a texasiak –a Bullsban nem igazán látjuk, hogy hogyan tudnák limitálni a Dallas duóját, a vendégek teljesen egészségesek és összességében is jobb a csapatuk, a Mavsnek muszáj lesz behúznia ezt a kötelezőt, ha oda szeretne érni a hatodik helyre a végén.

 

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 01:00

Ez egy teljesen hasonló szituáció, mint az előző mérkőzés, csak annyi különbséggel, hogy a Spurs még inkább kilátástalan helyzetben van, a nyugati sereghajtó utolsó helye gyakorlatilag borítékolható a konferenciában és az egész mezőnyben is a leghalványabb teljesítményt nyújtó csapatok közé sorolandó. Ennek ellenére a texasiak a két nappal ezelőtti odavágón komoly bravúrt arattak és Victor Wembanyama nélkül is legyőzték a rájátszásért kaparó GSW-t, amely ugyan Steph Curry nélkül lépett pályára, de a sereghajtó elleni zakó így is teljességgel elfogadhatatlan volt a csapat számára. Most itt a lehetőség a javításra és a Warriors nem hibázhat, úgy is kötelező a győzelem a vendégek számára, hogy Curry még ma sem tudja vállalni a játékot. Ugyan a hazaiaknál a francia újonc már lekerült a sérültlistáról és ha minden igaz, akkor ott lehet a pályán, de így is komoly bravúr lenne a Spurs újabb sikere – a másik oldal számára pedig természetesen elképesztő nagy blama, egymás után kétszer az utolsó ellen egyszerűen nem kaphat ki egy olyan csapat, amelyik a playoffról álmodik…

 

Denver Nuggets – Toronto Raptors 02:00

Itt is teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a Nuggets remek formában van és folyton ott liheg a Nyugati Konferencia első helyezettjének nyakában – jelenleg a Thunderhez képest egyetlen meccs a címvédő hátránya, amit ma egy győzelemmel ismét csökkenteni tudnának Jokicsék. A hazaiak nagy meccseken vannak túl, az utóbbi hetekben meg tudták verni a Golden State-et, a Sacramentót, a Miamit, a Lakerst és a Bostont is – ilyen eredmények és menetrend mellett azért belefért, hogy a Phoenixtől hosszabbításban alulmaradjanak. A Raptors csak a Hornets ellen tudott nyerni az utóbbi napokban, legutóbb például a Portlandtől is kikaptak a kanadaiak, ez pedig tökéletesen megmutatja, hogy túl sok mindent azért nem érdemes tőlük várnunk az alapszakasz hátralévő részére (sem). Egy egészséges Denvert azért a legnagyobb bajnokesélyesek sem nagyon képesek megállítani, egy Barnes és Poeltl nélkül felálló Torontótól ezt pedig aztán pláne nem is várhatjuk el, főleg nem úgy, hogy egyelőre még Barrett és Brown játéka sem biztos – a Nuggets az utóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat is megnyert, ráadásul komoly rangadókon arattak győzelmet a hazaiak, otthon 26-6-ra állnak, gyakorlatilag semmi nem szól amellett, hogy itt meglepetés születhetne.

 

Portland Trail Blazers – Boston Celtics 03:00

Ez ugyancsak egy nagyon egyoldalú mérkőzés lehet, a Portland csak 3-7-et hozott az elmúlt tíz mérkőzésén, ráadásul a három győzelemből kétszer is csak hosszabbításban sikerült felülkerekedni az ellenfeleken, legutóbb a Raptors ellen nyertek így Simonsék. Most a ligaelső ellen talán ők sem hiszik el, hogy reális esélyük lenne akár csak szorossá tenni a mérkőzést, a Celtics ugyanis magabiztosan vezeti nem csak Keletet, de az egész mezőnyt is – ugyan Tatumék néhány napja kikaptak a Cleveland és a Denver otthonában is, de ezt követően Phoenixben javítani tudtak, sőt, korábban a Dallas és a GSW ellen is nagy meccseket húzott be a csapat. Vendégoldalon egyelőre sok a kérdőjel, gyakorlatilag az egész kezdőcsapat státusza kérdéses: Holiday, Brown, Tatum és White sem biztos, hogy ott lehet a pályán, Porzingis pedig még mindig sérültlistán van – valószínűleg azért közülük nem mindenki fogja kiülni ezt a meccset, de még néhány kulcsember nélkül is magabiztosan érvényesíteniük kellene a papírformát a keltáknak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus