A Thunder ellen vizsgázik a GSW, keleti rangadó Bostonban

A jó formában lévő OKC-hez utazik a ligaelső - Celtics-Wizards Bostonban - jön a Rockets-Nuggets visszavágó - hét meccset rendeznek.

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 00:00

A Hornets három vereség után jó játékkal javított legutóbb, visszatért Nic Batum, és bár távolinak tűnik a playoff, egy nagy hajrával még megteremthetik maguknak az esélyt - ehhez viszont muszáj most legyőzniük az Atlantát. A vendégeknél nincs ilyen jellegű motiváció, ráadásul zsinórban három vereségből érkeznek, bőven van tehát min javítani, főleg ami a támadójátékot illeti - ezen a téren eléggé megtorpantak mostanában. Ha tűzerő, akkor a "batumos" Charlotte mindenképpen előrébb tart, a francia és Kemba Walker most is képesek lehetnek kontrollálni a meccset a betöréseikkel, a kinti dobásaikkal és a kiosztásaikkal - ha őket nem tudják lassítani Howardék, akkor nagyon nehéz helyzetben lesznek, ráadásul Bazemore és Millsap sem léphetnek pályára...

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 00:00

A Sixers ugyan back-to-backet játszik, de egy remek győzelemből érkezik, ráadásul az utóbbi négy meccsből csak egyszer, a Golden State ellen kapott ki, ott is mindössze két ponttal - jó formában van a vendégcsapat. Ugyan a Magic legutóbb győzött Phoenixben, de Vucsevicsékről a jó forma nem igazán mondható el, még otthon is nagyon ingadozóak, sokszor képesek szörnyű játékra, és nem nagyon lehet megtippelni, hogy most melyik arcukat mutatják majd. Alapvetően jobb csapat a Philadelphia, amely lendületben van, sokkal stabilabb a játéka, és hat-hét ember is képes remek produkcióra, míg a jóval esetlegesebb Orlandónál nem nagyon beszélhetünk ilyenről, viszont pihentebb és otthon játszik a társaság. A Philly-nél Okafor valószínűleg nem lesz ott a parketten, de a Boston ellen is megoldották nélküle...

Indiana Pacers - Utah Jazz 00:00

Ez most mindkét fél számára nagyon fontos meccs lesz, hiszen a Jazz két vereség után igyekszik javítani és stabilizálni a Clippers, valamint az OKC elleni előnyét, míg a Pacers back-to-backet játszik és próbál menekülni a zárkózó riválisok elől. A hazaiaknál kiemelten számít a hazai pálya, épp ezért nem is nagyon lehet kiindulni abból, amit tegnap Torontóban mutattak, otthon 24-10-re állnak, az kellően biztató - igaz, ha összekapja magát a Jazz, akkor még így is esélyesek lehetnek a vendégek. Kérdés, hogy összekapják-e, illetve hogy teljes lesz-e a keret, George Hill Indianába való visszatérése mindenesetre különös ízt adhat az összecsapásnak. Ezt leszámítva is lesznek érdekes párharcok, Hayward és George csatáján akár a mérkőzés is eldőlhet, de alapvetően is nagyon fontos lesz a periméter, hiszen mindkét együttes a liga első felébe tartozik a kinti dobások terén - a Pacersnek azért is kellenek a triplák, hogy Gobert-nek kisebb hatása legyen védekezésben.

Boston Celtics - Washington Wizards 00:30

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, hiszen ez a két csapat feszül egymásnak a keleti második helyért - a tét a Wizards számára nagyobb, hiszen vereség esetén 2,5 meccsre nőne a hátrány, míg győzelem esetén még mindig a Celtics járna előrébb fél meccsel. A fővárosiak egyáltalán nincsenek most jó formában, John Wall kisebb, Markieff Morris nagyobb sérülése érződik rajtuk, most már mérkőzések óta nem hozzák azt, amit korábban, de erre az összecsapásra többet készülhettek, mint a Boston - a hazaiak előző este kikaptak Philadephiában, és Isaiah Thomas nélkül meg sem közelítették korábbi önmagukat. Nagy kérdés, hogy az irányító most pályára tud-e lépni, ha igen, akkor otthon azért így is jó esélyei lehetnek a Celticsnek, ha nem, akkor a pihentebb Wizards csökkentheti hátrányát - azt nem igazán látni, hogy ki fogja húzni Horfordékat elöl, ha két kisebb csapat ellen sem sikerült ezt jól megoldani. Legutóbb John Wallt kiállították az egymás elleni találkozón, ez a két csapat finoman szólva sem szereti egymást, pikáns harcra számíthatunk.

Houston Rockets - Denver Nuggets 01:00

A két együttes két napja találkozott, akkor nagyon érdekes meccsen győzött a Rockets - James Harden 40 pontos tripla-duplát hozott, de nem játszottak jól a texasiak, míg a remekül kosarazó, de rengeteg fontos hibát vétő Nuggets ezt nem tudta kihasználni. Most Texasban azért változhat a képlet, kétszer egymás után nem szoktak annyira besülni a houstoni dobógépek, igaz, valószínűleg a Denver sem fog még egyszer ennyi üres dobást, ziccert, büntetőt elrontani. Kérdés, hogy Jokics mihez kezd majd a palánk alatt most Capeláékkal, legutóbb hamar faultgondokba került, és a festékből nagyon sok pontot szerzett a Rockets, ezen mindenképpen fordítaniuk kell a vendégeknek, akiknél Gallinari és Chandler játéka most is kérdéses.

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 01:00

Parázs mérkőzés lehet még úgy is, hogy Kevin Durant nem lesz ott a parketten, a Thunder valószínűleg nagyon meg akarja majd mutatni a ligaelső ellen, ráadásul kifejezetten jó formában is van a hazai alakulat. Westbrookék zsinórban öt győzelemből érkeznek, a motivációjuk maximális, az utóbbi időben nagyon működik a támadójátékuk, ők lesznek otthon, míg a GSW esetében egyelőre kérdéses, hogy valójában mennyire jók - két remek meccset játszottak, de most jóval komolyabb vizsgafeladat következik. Eddig nagyon feküdt az OKC stílusa Curry-éknek, Durant nélkül viszont azért más lehet a helyzet, ha viszont sikerrel veszik ezt az akadályt is, akkor "hivatalosan" is lezártnak tekinthetjük a krízisüket - nagyszerű találkozóra készülhetünk.

Los Angeles Clippers - New York Knicks 03:30

A Clippers minden, csak nem kiegyensúlyozott csapat, Chris Paul érthetetlenül gyenge formában van, a csapatvédekezés és a lepattanózás is csak nagyon rövid időszakokra áll össze, de így is van még esélyük az elsőkörös pályaelőnyre, ehhez viszont most nyerniük kell. A legutóbbi, Cavs-B elleni győzelmükből nincs sok értelme kiindulni, viszont a Knicks annyira gyötrelmes továbbra is, hogy ezúttal természetesen kötelező a hazai győzelem - a vendégeknél sem elöl, sem hátul nincs rendben sok minden, a kémia és a hangulat különösen, ez pedig idegenben extrán meg szokott látszani.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus