A veretlen Warriors a veretlen Rocketshez látogat

Fél tíztől a Clippers és a Blazers meccsét követhetjük, de Curry-ék is összecsapnak Hardenékkel, de ezen kívül is játszanak hat mérkőzést

Ma már 21:30-tól NBA-t nézhetünk, a Blazers a Clippersnél vendégeskedik. Mégsem ez a csúcsrangadó ma, hiszen a hibátlan Warriors a szintén százszázalékos Houstonhoz látogat – de pályán a Spurs, a Heat és a Bulls is. Nézzük, mit várhatunk az egyes meccsektől!

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 21:30

A Clippers közel sem olyan meggyőző eddig, mint amire számítani lehetett, a Kingstől szorosan, a Warriors ellen már simán szenvedtek vereséget. A lepattanózással hadilábon állnak, Blake Griffin legutóbb egyetlen lecsorgót tudott begyűjteni, bár ma visszatérhet Glen Davis, aki valószínűleg erősítést jelent majd – szükségük i lesz rá, a Portland ebben a kategóriában ligaelit. A Blazers összekapta magát, két szép győzelmet arattak és Lillard is egyre inkább elkapja a fonalat – a ponttermésük ezzel arányosan meg is nőtt. Aldridge vs Griffin, Paul vs Lillard, mindkét párharc komoly látványt ígér.

Indiana Pacers – Washington Wizards 01:00

A két csapat pár napja már megmérkőzött, akkor hazai pályán a Wizards két ponttal nyert – viszont azóta egy egészen botrányos meccsen vannak túl Wallék. Donald Sloan nagy meccset játszott, viszont tegnap már CJ Miles sem volt elérhető mellette – ennek ellenére kapta össze magát az Indiana. Az előző meccshez képest gyengébbnek tűnik a Washington és erősebbnek a Pacers, ezt összevetve az akkori kétpontos különbséggel és a megfordult pályaválasztással: nem lenne túl nagy meglepetés a hazai győzelem.

Atlanta Hawks – New York Knicks 01:30

Calderon és Prigioni sem elérhető a Knicksnél, irányító nélkül pedig nem lehet kosárlabdázni – ez erősen meg is látszik a botrányos támadójátékon. Hardaway Jr játszik kezdőként, de szervezni ő sem képes, míg a túloldalon 18 pontot és 9 gólpasszt átlagol Jeff Teague és az általa vezetette Atlanta a liga egyik legjobb labdamozgató csapata. A Knicks alig-alig tör be a festékbe, Carmelo Anthony pedig rettenetesen dob – ugyanakkor Hardaway védekezésben már közel sem olyan hatékony, mint elöl, ez is keményen meglátszik rajtuk. A periméterről életveszélyes Atlanta a toronymagas esélyes.

Miami Heat – Minnesota Timberwolves 01:30

A Heat irányító poszton a liga leggyengébb csapata, viszont így is 25 gólpasszt átlagoltak a három nyertes meccsükön – a veszteseken ezek csappantak meg nagyon. Ez lehet mindenképpen a kulcs a játékukhoz, ráadásul a túloldalon hiányozni fog Ricky Rubio, ami óriási veszteség lesz a Wolves számára. A lepattanózásban jeleskedő Minny a festékben azért okozhat gondokat a hazaiak számára, bár Chris Bosh óriási formában kezdte az évet – Andersen játéka viszont kérdéses.

Chicago Bulls – Boston Celtics 02:00

Derrick Rose játéka erősen kérdéses ismét, de nélküle is megoldja eddig a Bulls, a Hinrich-Brooks páros szépen hozza a jó teljesítményeket. A túloldalon Marcus Smart fog hiányozni bokasérülése miatt, a többiek viszont egyre jobb formába lendülnek. Butler és Bradley alighanem kioltják majd egymást, a festékben meglévő mélység viszont mindenképpen a Bulls mellett szól – bár a Boston lepattanózása sok mindent kozmetikázhat. Gasolék többféle összetételben is képesek játszani, akár passzolni, akár dobni, akár védekezni kell belül – míg a vendégeknél a Sullinger-Olynyk duó van nagyjából, akik védekezni kevésbé, kintről dobni jól tudnak.

Houston Rockets – Golden State Warriors 02:00

A két veretlen nyugati élcsapat rangadója lesz az est slágere – Klay Thompson bejelentkezett a liga legjobb kettese címre, amit James Harden nem hagyhat szó nélkül. Mindkét csapat bombaformában van, a támadójátékukat nem kell bemutatni, a védekezésük pedig (kisebb meglepetésre) a legjobbak közé emelkedett eddig. Curry-ék túldobhatják Hardent, Boguték belül felvehetik a harcot Howarddal, főleg, ha Terrence Jones kihagyja a derbit. Beverley játéka is kérdéses, pedig a Splash Brothers ellen kulcsfontosságú lenne a védekezése. Sokan szkeptikusak még a Houstonnal, ma egy hibátlan gárda ellen bizonyíthatnak.

Milwaukee Bucks – Memphis Grizzlies 02:30

Jabari Parker már csapata legjobb dobója tudott lenni, mellette Brandon Knight is hozza magát – más viszont nem nagyon előlépni a Bucksnál. A Memphis majdnem megégett Oklahomában, de még továbbra is veretlenek – a Gasol-Randolph párosra nincs opciója a hazaiaknak sem. A védekezésük jobb csapatok ellen is fojtogató, a Milwaukee harmatos támadójátéka nem lehet tényező, így elég lehet egy közepes offense is a részükről, hogy továbbra is megőrizzék veretlenségüket.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 02:30

A Spursnél Duncan és Ginobili is pihent, ma nem valószínű, hogy ezt tennék – viszont Splitter és Belinelli továbbra is sérült. Splitter hiánya égető lehet Anthony Davis miatt, aki a brutális rajt után ugyan egy kicsit visszavett, így is a mezőny egyik legkevésbé védhető játékosának számít. Duncan és Diaw veheti kezelésbe, ha sikerül lassítaniuk, könnyedén hozhatja a meccset a Spurs, bár Evans all-around játékát Leonardnak sem ártana limitálni. A címvédő gyenge formában van, de mégiscsak ők a címvédők, így alaphelyzetben ők az esélyesek.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus