A Warriors és a Bulls is hozta a másodikat

A GSW 14 pontos hátrányból állt fel és nyert a Pelicans ellen - ismét Rose és Butler vezette győzelemre a Chicagót

Nem történt meglepetés az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának 3. játéknapján, a Golden State korai nagy hátrányát ledolgozva és jó negyedik negyedet produkálva legyűrte a feljavuló New Orleanst, a Chicago pedig újfent a Derrick Rose – Jimmy Butler duó remek játékával múlta felül a Milwaukee-t. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Chicago Bulls (3.) – Milwaukee Bucks (6.) 91-82

Rose és Butler most is remekelt. Az irányító ugyan szenvedett a dobásával és a nagyszünetig egyetlen árva pontot sem tudott szerezni, de remekül mozgatta csapatát és sokszor találta meg Butlert, aki 31 pontos playoff-karriercsúccsal zárt. Rose a második félidőben azért beindult és berámolt 15 pontot (9 gólpassz mellett), így bár a magasemberek most sem voltak igazán ponterősek (ugyanakkor a Gasol-Noah páros 35 lepattanót, 8 gólpasszt és öt blokkot jegyzett), stabilan hozta második hazai győzelmét is a Bulls. Érdekesség egyébként, hogy Thibodeau-nál nincs perclimit már, Butler 46 (!), Rose 38 percet játszott, eközben Brooks csak tízet, Snell pedig 13-at tölthetett parketten.

Igazi playoff-meccs volt. Mindkét fél kőkemény védekezést mutatott be a teljes mérkőzés folyamán és a tűz sem hiányzott a találkozóból – hét technikait osztottak szét a játékvezetők. Nagyon agresszíven és pontosan kezdett a Bucks, így 16-11-re (!) meg is nyerték az első negyedet Antetokounmpóék, ezt követően aztán hátvédpárosára építve fordítani tudott a Chicago. A vendégeknél ismét hiányzott egy vezér, a 22 pontot szóró Middleton mellett csak Carter-Williams jutott tíz egység fölé, mindössze 36%-kal dobtak csapatszinten és úgy fest egyelőre, hogy a masszív védekezés kevés lesz a Bulls ellen. A következő találkozón már győzelmi kényszer alatt lesznek Jason Kiddék.

A párharc állása: 2-0 a Chicago javára.

A Bulls legjobb dobói: Butler 31/9, Rose 15/6, Dunleavy 12/12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 22/9, Carter-Williams 12, Iljasova-Henson-Bayless-Mayo 8-8

Golden State Warriors (1.) – New Orleans Pelicans (8.) 97-87

Javult a Pelicans. A vendégek jóval agresszívebben nyitottak, mint az első találkozón, a Davis-Gordon páros vezérletével az első negyedben 14 pontos előnyt építettek ki – nem sűrűn fordul ez elő ebben a csarnokban. A második játékrészben aztán robbantottak Curry-ék, 38 pontot rámoltak be és megfordították a találkozót. Innentől fej-fej mellett haladtak a felek a hajráig, de a negyedik negyedben a Warriors védekezése fojtogatóbbnak bizonyult, mindössze 16 pontot engedélyezett a New Orleansnak, ezzel pedig második győzelmüket is kipipálhatták Thompsonék. Ezúttal egyébként inkább a dobóhátvéd villogott, Curry pontatlanabbul játszott, de a Green-Bogut páros most is kulcsszerepet vállalt a sikerben.

Evans játszott. Sérülten is vállalta a játékot a Pelicans hátvédje (Jrue Holiday viszont újra fájó lába miatt nem segíthetett a csapatnak), méghozzá nem is akárhogy: 40 percet töltött a parketten, ez idő alatt pedig 16 pontot, 10 lepattanót és 7 gólpasszt tett hozzá. Ugyan a gárda alapját Davis (26 pont, 10 pattanó, 2-2 labdaszerzés és blokk), valamint Gordon (23 pont, 5/10 tripla) adta, de az erőcsatár végül csupán 9/22-es mezőnymutatóval zárt, a Warriors két magasembere a hazaiak számára kellő mértékben limitálni tudta őt. Mindenesetre a Golden State otthonában nem sokan ússzák meg 100 kapott pont alatt, erre mindenképpen építhet a Pelicans, három-négy perccel több koncentráció kellhet a feljebb lépéshez – na meg a hazai pálya…

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 26/9, Curry 22/9, Green 14/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 26, Gordon 23/15, Evans 16/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus