A Warriors sem tudta megállítani Jamest és a Cavalierst

LeBron szezoncsúcsával a Golden State-en is átlépett a Cleveland - A Phoenix túlórában verte a 39-et szóró Westbrookot és a Thundert

LeBron James szezoncsúcsával a Cleveland a ligaelső Golden State-et is két vállra fektette az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján, a Thunder pedig Westbrook 39 pontos tripla-duplája ellenére hosszabbításban bukott a Suns ellen. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 110-99

LeBron James tarthatatlan volt. A négyszeres MVP-t lelassítani sem tudta a Warriors, már az első félidőben is ő húzta a Clevelandet, a harmadik negyedben egymaga tizenkét pontot rámolt be (ebből kilencet az első másfél percben), a hazaiak ebben az időszakban lógtak meg a GSW elől. James végül 42 ponttal zárt (15/25 mezőnyből, 4/9 tripla, 9/11 büntető) 11 pattanó és 5 gólpassz mellett – a listavezető ellen hozta a szezoncsúcsát, ezzel csapata az utóbbi húszból 18. meccsét is megnyerte.

Nem volt igazán vezér a Golden State-ben. Sem Steph Curry, sem Klay Thompson nem tudott  a ligaelső élére állni, pontatlanul dobtak és nem tudták kellően sakkban tartani a Cavs védekezését. A  42%-os dobásmutató mellett érdemes megemlíteni a 32 gólpasszt (a Cavs csak 15-öt osztott szét), ami jelzi, hogy járt a labda és mindenki hozzátette a magáét, a baj csak az, hogy nehéz pillanatokban senki nem tudott fellépni és két-három percre dominálni – valamint az, hogy egy pillanatra sem tudták megfogni Jamest. Leginkább az erőcsatárok villogtak náluk, Draymond Green (16 pont, 8 pattanó, 5 labdaszerzés) és David Lee, de ma hiányzott belőlük az átütőerő.

Irving megsérült. A Cavs irányítója 24 pontot rámolt be és tökéletesen kiegészítette Jamest, azonban megsérült a bal válla és bár később visszatért a parkettre, nem utazik Indianába, MRI ma várható.

A Cavaliers legjobb dobói: James 42/12, Irving 24/6, Love 16/9
A Warriors legjobb dobói: Lee 19, Curry 18/9, Green 16

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 117-113 - h. u.

Westbrook ledobta a gépszíjat. Zseniális formában játszott az utóbbi időben a Thunder egyese, sorra hozta a jobbnál-jobb meccseket – igaz, a dobóhatékonyságával mindig is akadtak problémák. Ma viszont gyakorlatilag annyiból állt az OKC támadójátéka, hogy ő birtokolta a labdát és kezdett vele valamit – ebből a legtöbbször dobás lett, néha pedig kilőtte az üresen álló társnak. Ugyan bődületes tripla-duplát szállított (39 pont, 14 pattanó, 11 gólpassz), ehhez 38 (!) mezőnykísérletre volt szüksége, amelyből csupán 12-t értékesített (1/10 tripla) – amennyire sakkban tartotta a Phoenixet az agresszivitásával, annyira sakkban tartotta saját csapatát is a rengeteg hibájával.

Hosszabbítás döntött. A negyedik negyed közepén még tíz ponttal vezetett a Phoenix, de innen visszakapaszkodott a Thunder és az utolsó percben kiegyenlített. Ugyan Markieff Morris húsz másodperccel a vége előtt faulttal együtt is betalált, Westbrook hasonlóval felelt, így jöhetett a hosszabbítás. Itt már Tucker és Bledsoe pontjaival behúzta a derbit a Suns, az OKC csak négy egységet tudott szerezni a túlórában, az utolsó másodpercekben Westbrook elrontotta az egyenlítésnek szánt közelit, Tucker pedig két büntetővel lezárta a mérkőzést.

Bledsoe és Markieff Morris parádézott. A Suns irányítója egyetlen gólpasszal maradt le a tripla-dupláról (28 pont, 13 pattanó, 9 gólpassz, 4 blokk) és kategóriákkal hatékonyabban dolgozott Westbrooknál – ez óriási különbség volt a két fél között. Mellette elsősorban Markieff Morris villogott (29 pont, 11 pattanó), de összességében is majdnem 50%-kal dobtak (a Thunder 38,6%-kal) és a festékben is 54-40-re nyertek, így megszakadt az OKC sorozata, közelebb léptek hozzájuk Bledsoe-ék.

A Suns legjobb dobói: Mark. Morris 29/6, Bledsoe 28/6, Knight 15/9
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 39/3, Kanter 18, Waiters 16/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus