A Warriorst fogadja az OKC, Brooklynba utazik a Lakers

Pályán a Sixers és a Mavs, visszavághat a Wolvesnek a Kings: ez vár ránk hajnalban.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

Kötelező meccs a Sixers számára, a csapat a liga egyik legjobb formában lévő együttesének számít sorozatban hét győzelemmel, otthon 19-7-re áll, és bár a Magic alapvetően jobb annál, mint amit a mérlege mutat, de jelenleg nincsenek egy súlycsoportban a felek. A Philly legutóbb a Denver elleni rangadót is megnyerte, Joel Embiid 47 pontot dobott, és bár a center játéka hivatalosan kérdéses, de az volt legutóbb is, mégsem látszott rajta semmi probléma. A várakozások szerint most is játszani fog, és ha Doc Rivers alakulata megfelelően áll hozzá, akkor nem jelenthet neki gondot az Orlando legyőzése még úgy sem, hogy hangsúlyozzuk: a Magicet nem szabad lenézni, atletikus, agresszív védekezésre és folyékony támadójátékra képes, csak a Sixers egyszerűen más kávéház, ha nincs rossz napja. 

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 01:30

A Lakers egy nehezen emészthető vereségből érkezik, hiszen ott volt LeBron James kezében a Celtics legyőzése, de egy érthetetlen játékvezetői tévedés elvette a bravúrt a társaságtól, így meglehetősen frusztráltan érkezik meg erre a derbire a gárda. A Nets sincs jó passzban, Kevin Durant nélkül továbbra is főleg a vereségeket gyűjti a társaság, bár legutóbb megnyerte a New York elleni rangadót, amivel jelezte, hogy könnyen azért nem adja magát, de védekezni ott sem nagyon tudott, ez továbbra is probléma. Alapvetően jobb csapat a Brooklyn, a hazai pálya is segíti, a Los Angelesnél pedig úgy fest, hogy el is engedik az estét: James és Anthony Davis sem lép pályára, így reálisan nézve semmi esélyük nem lesz Kyrie Irvingékkel szemben, hatalmas bravúr lenne a győzelmük.

 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 02:00

A felek két napja találkoztak és akkor remek játékkal legyőzte ellenfelét a Wolves, amely a szezonja legjobb formáját futja jelenleg, és szinte végig kontrollátla is az eseményeket legutóbb. A Sactónál a védekezés a kérdés, Mike Brown vezetőedző is azt emelte ki, azzal kérdezte fel csapatát, most is az lesz a döntő, hogy ebben sikerül-e előrelépniük - elsősorban az akarat és a fegyelem hiányzik, de a játékosok is elmondták, hogy nem tesznek bele eleget hátul, hátha most megemberlik magukat. Ha így tesznek, akkor még idegenben is jobb esélyeik lehetnek, mert amúgy gyorsabb, sokoldalúbb támadójátékot játszanak a Fox-Sabonis párosra építve, de a Minnesota mostanában Towns nélkül is kiegyenesedett, letisztázódtak a szerepek és a feladatok, és most lendületet fogott az együttes. A vendéglátó dolgát nehezíti, hogy most Gobert játéka is kérdéses egy kisebb sérülés miatt.

 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, bár két maximum közepes nyugati csapatról beszélünk, de mégis a címvédő látogat a liga egyik legjobb formában lévő együtteséhez. A Thunder sorra veri a nagyobb csapatokat és már ott van a playin kapujában, legutóbb a Clevelandnél is jobbnak bizonyult, megint otthon játszhat, így bizakodva várhatja a találkozót. A Warriors négyből hármat nyert, mindegyiken dobott legalább 116 pontot, a Memphis elleni rangadót fontos is volt megnyernie, de védekezésben továbbra is gyenge, ráadásul ismét idegenbe látogat, ahol eddig csak 6-18-at hozott. A kérdés most is a védekezés és az idegenbeli agresszivitás, koncentráció lesz, érdemi sérültje nincs a vendégcsapatnak, inkább a hazaiaknál lesz fájó, hogy Lu Dort kihagyni kényszerül az összecsapást. 

 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 02:00

Kötelező meccs a Wizards számára, a fővárosiak sorozatban ötöt nyertek és az idegenbeli túrájukon is 3-0-ra állnak eddig, legutóbb New Orleansban tudtak győzni, míg a Spurs zsinórban öt vereségnél tart, és igazából ninsc miért küzdenie. A Johnson-Sochan párossal képes nézhető támadójátékot hozni a gárda, de ennyi a maximum, védekezni nem nagyon tud a társaság, míg a Washington most fegyelmezett és stabil - most kiderül, hogy mennyire, a kötelezők behúzása azért sosem egyszerű feladat, főleg hogy Kristaps Porzingisre továbbra sem számíthat.

 

Dallas Mavericks - Detroit Pistons 02:30

Nagyon-nagyon kellene ez a győzelem a Dallasnak, legutóbb Luka Doncic nélkül kikapott a gárda, és most már könnyen veszélybe kerülhet akár a playin-helye is, de Doncic visszatérése most sem biztos - kérdéses a besorolása, egyelőre nem tudni többet. Wood biztosan nem játszik, így mindenképpen tartalékos lesz a keret, de a keleti sereghajtóval szemben hazai pályán valamilyen megoldást akkor is találni kell - hetek óta bajban vannak, ebben a helyzetben egyszerűen muszáj valahogy, akárhogy kiharcolniuk a győzelmet. A Detroit legutóbb a Rocketstől is kikapott hazai pályán, sosem tudni, hogy éppen melyik arcát mutatja, mert előtte viszont nyert Brooklynban - akárhogy is, Dinwiddie két extra meccs után nem pihenhet, ez biztos...

 

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

A Suns a Dallas elleni vereség után hosszabbításban gyűrte le a San Antoniót, kis híján elrontotta a neki álló meccset, most otthon megint jó esélyei lehetnek, de Booker, Payne és Shamet ezúttal sem játszhat - kérdés, hogy tud-e stabilabb lenni az együttes, amelynél Chris Paul egyre inkább a kezébe veszi a karmesteri pálcát. A Raptors négyből hármat nyert, és bár alapvetően nem jó idegenben, de eddig 2-1-re áll a mostani túráján és egyáltalán nincs rossz formában, az viszont már biztos, hogy OG Anunoby a csuklósérülése miatt most sem léphet pályára. Nehéz mit jósolni, jelenleg nincs nagy különbség a felek között, a napi forma dönthet - egészségesebb a Raptors, de a Sunsé a hazai pálya. 

 

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 04:00

Mindkét csapat hazai vereségből érkezik, így mindkettőnek nagyon fontos lenne a javítás, a Portland ráadásul a playin-vonal alatt tartózkodik, az Atlantán ilyen szempontból kisebb a nyomás, Murray-éket nem támadják annyira, mint a mostani hazaiakat. A pályaelőny miatt is nagyon nyernie kellene a Blazersnek, de nincs jó formában, már saját csarnokában is elveszett az ereje, és igazából túl sok pozitívumot nem tudunk elmondani róla - ráadásul Nurkic és Hart játéka is kérdéses. A Lillard-Young csata izgalmasnak és látványosnak ígérkezik, várhatunk pár dobást a logóról, a többit pedig majd meglátjuk.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus