Adebayo, Hield és Derrick Jones Jr. az All-Star szombat győztesei

A Heat magasembere közel tökéletes köröket futott az ügyességi pályán - a Kings triplagépe a végén ledobta a pályáról Devin Bookert - Aaron Gordon megint érdekes körülmények között kapott ki.

Megtartották az All-Star hétvége szombati napját, amelyen három számban arattak bajnokot, ahogyan az szokott lenni.

Az első szám a hagyományoknak megfelelően a Skills Challenge viadal volt, amit a magasemberek uraltak: a Miami Heat centere, Bam Adebayo kiejtette a 2018-as bajnok Spencer Dinwiddie-t, a Toronto Raptors sztárja, Pascal Siakam a 2015-ben nyerő Patrick Beverley-t, a Milwaukee Bucks mindenese, Khris Middleton a Derrick Rose helyére bekerülő Shai Gilgeous-Alexandert, az Indiana Pacersnél egészen parádés szezont futó Domantas Sabonis pedig a címvédő Jayson Tatumot.

Adebayo az első körben elsőre beverte a triplát - a szlalompálya végén egy lyukba kellett passzolni a labdát, ha ez megvolt, jöhetett a túloldalon egy ziccer, majd egy újabb futás után megint a túloldalon a hármas, így általában a passz és a tripla volt a két faktor, amely eldöntötte, ki jut tovább. A másodikban kikaphatott volna Siakamtól, de a torontói is kihagyta első hármaskísérletét, Adebayo pedig másodikra nem hibázott. A másik elődöntőben Middleton elhagyta a labdát, amikor a ziccerre mentek, Sabonis előnybe került, és néhány rossz kísérlet után végül a triplát is előbb dobta be, mint bucksos társa.

A végén Adebayo és Sabonis mentek egymásnak, itt egyértelműen a hármasok voltak a vízválasztók, a Heat centerének pedig elég volt ezúttal, hogy harmadjára volt sikeres, így megnyerte a viadal!


Jöhetett a tripladobó, amit annyival "bolondítottak" meg ezúttal, hogy volt két hárompontos labda is, és így 70 másodperce volt az indulóknak, nem csak 60.

Az első körben Trae Young mindössze 15-ig jutott a 42 lehetséges pontból, Devonte Graham' viszont 19-ig, miután 4/5-öt bedobott középről, és neki ez volt a duplapontokat helye. Duncan Robinson pocsékul kezdett, de a végére nagyon bemelegedett, szintén 19 pontig jutott. Devin Booker borzasztóan kiegyensúlyozott volt végig, beverte mindkét 3 pontot érő labdát, végül 27-tel megnyerte az első kört... de csak holtversenyben, miután Buddy Hield az összes dobását értékesítette a duplahelyéről, így ő is 27-tel zárt. Davis Bertans sem okozott csalódást, az utolsó 11 labdájából 10-et a helyére küldött, így 26 pontot szerzett. A hazai pályán lévő Zach LaVine nagyszerűen kezdett, kiválóan fejezte be a versenyt, de közben nem igazán ment neki, 23-mal zárt. A címvédő Joe Harris pedig 22 pontot tudott összehozni, miután majdnem oda se ment az első, triplapontot érő labdához.

A döntőbe így Booker, Hield és Bertans kerültek be. A lettnek középről nem nagyon ment, de így is eljutott 22 pontig, miután ő kezdte ezt a kört. Booker lassan kezdett, de nagyszerűen dobott utána, ezúttal 26 pontig vitte. A végén azonban jött Hield, aki szintén gyengébben nyitott az első pozícióból, de ezt követően összesen három elhibázott dobása volt a másik négy helyről, így még az is belefért, hogy kihagyta a két új, 3 pontot érő vállalást is. Az utolsó labdáját értékesítenie kellett a győzelemhez, megtette, így 27 ponttal ő lett ezúttal a tripladobó bajnok.


A végére maradt a zsákolóverseny, mint mindig. Dwight Howard 42-vel nagy hátrányba került, tekintve hogy utána Derrick Jones Jr. 46-ot, Pat Connaughton 45-öt, Aaron Gordon pedig egy kerek 50-est kapott. A Lakers centere utána 49 ponttal válaszolt, de Connaughton 50-et kapott, Jones Jr. szintén maximális pontszámot zsebelt be, és Gordon is, így a Miami játékosa és a Magic egyszer már Slam Dunk-döntős kosarasa mehetett a fináléba.

Jones Jr. egy 50-essel kezdte a finálét, de Gordon a harmadik max. pontszámát is lehozta, így egál volt az állás. Jött még egy 50-50-es kör mindkét érintettől, ami azt jelentette, hogy továbbment a döntő. A harmadik 50-50-es kör után Jones Jr. mindössze 48-at kapott a negyedik zsákolására. Aaron Gordon átzsákolta Tacko Fallt, de ez sem volt elég a győzelemhez, mivel csak 47-et kapott a Dwyane Wade-ből, Commonból, Candace Parkerből, Chadwick Bosemanből és Scottie Pippenből álló zsűritől.

A zsákolóversenyt tehát Derrick Jones Jr. nyerte idén, de Gordon ezúttal még nagyobb felháborodás közben kapott ki, mint 2016-ban LaVine-től - el is mondta utána a sajtótájékoztatón, hogy valószínűleg soha többet nem szerepel ilyen versenyen, ez volt az utolsó a részéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus