Alakul a Rockets játéka, extra irányítók Charlotte-ban

A Pelicans ellen nyert a Houston - egy zsákolás döntött a Lakers-Portlanden - kellemes gondok Bostonban - már nem nyeretlen a Cavs

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 94-86

Walker és Lin villogott, Lamb megsérült. A két irányító vezényelte le a Hornets utolsó negyedét és az ő kosaraikkal nyert a hazai csapat – ketten együtt kereken negyven pontot tettek hozzá, Lin ráadásul nyolc lepattanót és öt gólpasszt is felírt statisztikai lapjára. Jól játszott a sérülésből visszatérő PJ Hairston (4/5 mezőnyből, közte egy majdnem félpályás kosár), Jeremy Lamb viszont alig négy percet játszott, mert kiment a jobb bokája – nem tudott visszatérni, egyelőre bővebbet nem tudni az állapotáról.

Tartalékos volt a Chicago. A sérült Dunleavy és Rose mellett Gasol sem lépett ezúttal pályára, bár magas posztokon nem volt probléma: Noah (12 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) első igazán jó meccsét hozta, de a padról parádésan szállt be Gibson és Portis is. Belül teljesen meg is fogták Al Jeffersonékat, de a hajrában nem maradt elég tűzerő Lin és Walker ellen, így a Charlotte továbbra is veretlen – érdekesség, hogy most már bőven harminc perc felett kapott több kezdőjátékos is mindkét oldalon.

A Hornets legjobb dobói: Walker 22/9, Lin 18/3, Batum 14/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 18, Gibson 14, Mirotic 13/9

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks 103-97

Jenkins nem viccel. Nem először és nem is másodszor jutott húsz pont fölé a Dallas hátvédje, ezúttal 26 egységet termelt be 14/16 büntetővel – ugyan hét eladott labda is került a neve mellé, most már ideje komolyan venni a teljesítményét. Egyértelműen ő volt most is a csapat vezére, 37 percet töltött a pályán és bár a hátvédsorból Deron Williams, Wesley Matthews és JJ Barea is hiányzott, komolyan kell számolni Jenkinsszel az alapszakaszra is.

Már nem nyeretlen a Cavs. A 19 pontos JR Smith és a 13-at szóró Dellavedova vezérletével a harmadik negyedben átrohant ellenfelén a Cleveland, az akkor berámolt 40 pont meghozta a sikert – meg az összesen elsüllyesztett 14 tripla, mivel mezőnyből ezt leszámítva gyengén dobott a hazai csapat. Kevin Love tíz pontot tett hozzá, de a padról érdemes kiemelni még Jack Cooley-t, a 24 éves erőcsatár 15 lepattanót kaparintott meg alig 18 perc alatt.

A Cavaliers legjobb dobói: Smith 19/9, Dellavedova 13/9, Jefferson 10/6, Love 10/6, Jones 10/6, Mozgov 10
A Mavericks legjobb dobói: Jenkins 26/6, Nowitzki 13/9, Evans 12/6

Boston Celtics – Brooklyn Nets 111-105

Rozier nem teszi könnyűvé Stevens helyzetét. Az újonc irányító meggyőző teljesítményt nyújt az előszezonban, ezen az estén pedig egyenesen csapata legjobbja volt 16 pontjával és 6 gólpasszával – elsüllyesztett 3/3 triplát, ellopott négy labdát és megszerzett négy lepattanót is. A kezdőben szereplő Smart sem mozgott rosszul és Isaiah Thomas ezúttal pályára sem lépett – mivel kettest igazán egyikük sem tud játszani, Rozier remeklése miatt nagyon korán jelentkezett az egyik előre látható probléma a rotációval. Persze ezek a kellemes gondok…

Szükséges rossz volt a Netsnek. Nagyon tartalékos és nagyon szűk kerettel érkezett a Brooklyn, ráadásul az újonc Rondae-Jeffersonnak öt perc után kijött az asztmája és nem tudta folytatni a játékot – Bogdanovic 40, Dahntay Jones 38 percet töltött pályán. Egyébként így sem játszott rosszul a Nets, jól dobtak kintről és Sloant leszámítva mindenki hasznos volt, de ebben a formában sok értelme nem volt számukra a meccsnek – az 50% felett dobó (kintről 40%) Celtics a harmadik negyedben meglépett és ezt megőrizte a végső dudaszóig.

A Celtics legjobb dobói: Rozier 16/9, A. Johnson 15/3, Olynyk 14
A Nets legjobb dobói: Bogdanovic 18/6, Robinson 15, Harper 14/9, Jones 14/3, Daniels 14/9

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 120-100

Három negyeden át remekelt a New Orleans. Evans, Cole, Pondexter, Asik, Ajinca és Babbitt mellett ma Davis sem lépett pályára, de nélkülük is nagyon gördülékeny volt a Pelicans támadójátéka. A kezdőbe bekerülő Ryan Anderson 23 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával húzta övéit, de összességében jól eloszlottak a labdák és a terhek – a harmadik negyed végére 87 pontig jutott a gárda. Ekkor azonban lefagytak a vendégek és az utolsó tizenkét percet 40-13-ra (!) nyerte a Rockets, így a győzelem odalett – az mindenesetre ismét bebizonyosodott, hogy elöl komoly potenciál van a csapatban.

Megoszlottak a terhek a Rocketsnél. James Harden 20 pontja mellé Ariza és Lawson is 18-ig jutott, sőt, Thornton is beszórt 16-ot – a palánk alatt most is hiányos volt a csapat, de Capela (10 pont, 12 lepattanó, 3 blokk) azért megoldotta a feladatát. A kiegyensúlyozott támadójáték mellett a védekezéssel akadtak gondok, mindenesetre náluk is hiányzott négy alapember (Beverley, Brewer, Jones, Howard), akik pont ebben tudnak majd segíteni – a Harden-Lawson páros viszont kezdi érezni egymást, ez mindenképpen pozitívum.

A Rockets legjobb dobói: Harden 20/9, Lawson 18/6, Ariza 18/6
A Pelicans legjobb dobói: Anderson 23/6, Adrien 11, Perkins 10, Dejean-Jones 10

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 104-102

Kelly zsákja döntött. Hat másodperccel a vége előtt elszúrta az alapvonali bedobást a Lakers és egy triplával egyenlített a Portland – a következő figuránál viszont Ryan Kelly remekül ismerte fel a lehetőséget, betört és egy nagy zsákolással megnyerte a meccset csapatának. Mellette illik megemlíteni az utolsó bő három percben nyolc pontot jegyző újonc Russellt, valamint a csapat vezérét, Jordan Clarksont is – Randle-nek ma nem ment a dobás, kosár nélkül zárta 12 percét. Érdekesség, hogy amíg a legtöbb csapat már 30 perc felett játszatja a kezdőit, az arany-liláknál csak Clarkson kapott húsz minutumnál többet.

Nem erőltette a Portland sem. Lillard és McCollum sokat vállalt, de kevésbé hatékonyan, mint legutóbb, mindketten 24-24 percet töltöttek pályán – náluk is bőven kapott lehetőséget a második sor, így is partiban voltak a szintén tartalékos Lakersszel. Vonleh továbbra is gyenge támadásban, (1/8 mezőnyből, 10 lepattanó), de a festékben 50-34-re nyertek a vendégek igazi magasember nélkül is – igaz, itt minden játékos pontosan 12 percet játszott csak a hazaiaknál.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 17/3, Russell 12, Young 12/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 20/6, Harkless 15, McCollum 10/6, Crabbe 10/6

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus