All Star: Pontrekorddal nyert Kelet, Lillard az MVP

168 triplakísérletet és közel 400 pontot hozott az idei All-Star meccs, amelyet összességében magabiztosan nyert meg Kelet.

Kelet All-Stars - Nyugat All-Stars 211-186

Pontrekorddal nyert Kelet. 2017 óta először bonyolították le Kelet-Nyugat összeállításban az All-Star hétvége főmeccsét, és bár a komoly(abb)ságot ez sem hozta vissza a találkozóra, de volt már ennél rosszabb meccs is az utóbbi években - ezúttal is leginkább sétálós, csoszogós, döcögős tempóban zajlottak az események, de rengeteg látványos és szép megoldást láthattunk, és olyan dobásokat, amelyeken ott voltak a védők. Persze a trendeket most sem húzták át a játékosok, pontrekordot döntöttek az első félidőben (104-89, vagyis 193 pont), aztán a meccs végén (397) is, Kelet pedig egyébként is új csúcsot állított fel a 211 egységével, hiszen eddig 196 volt a rekord. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a két csapat összesen öt büntetőt és 168 (!) triplát vállalt el, Kelet 42/97-tel, Nyugat pedig 25/71-gyel zárt távolról, mintha az lett volna az alapjáték, hogy mindenképpen kinti dobással kell zárni az általában pár másodpercig tartó támadásokatt - egyébként a 42 bedobott tripla is új rekord egy csapat részéről. A keletiek pedig szinte végig vezettek, az első félidőben Damian Lillard és Tyrese Haliburton remeklése megadta az alaphangot, meglógtak 19 ponttal, és bár Nyugatnak voltak futásai, de összességében végig a kékmezesek jártak előrébb, volt közte 27 is a javukra, és végül viszonylag simán, egyértelműen nyerték meg a gálameccset.

Lillard az MVP. A győztes csapat legtöbb pontot szerző játékosát, Damian Lillardöt választották az idei All-Star MVP-nek, aki így a tripladobó verseny megnyerése után még egy díjat bezsebelt a hétvégén - 39 pontot dobott 14/26-os mezőnyözéssel és 11/23 hármassal, sok szép megoldást láttunk tőle, például egy, a felezővonalról bedobott triplát is. Az indianai közönség viszont ünneplés helyett némi pfújolással vette ezt tudomásul, ugyanis ők a hazai kedvencet, a 32 pontig és 10/14 tripláig jutó Haliburtonnek adták volna a díjat - ő is megérdemelte volna, de a 36 pontig jutó Jaylen Brown is sokat tett érte. Nyugatról Karl-Anthony Towns jelentkezett be a trófeára, aki a negyedik negyedben egymaga 31 pontot szórt, így végül kereken 50-nel (!) zárta az estét 23/35-ös mezőnyözéssel, de mivel csapata összességében simán kikapott, így nem merülhetett fel komolyabban. Náluk egyébként rajta kívül Shai Gilgeous-Alexander vállalt még többet, ő 31 pontot dobott, a többiek megelégedtek néhány szép jelenettel és némi szórakozással.

Kelet legjobb dobói: Lillard 39/33, Brown 36/18, Haliburton 32/30
Nyugat legjobb dobói: Towns 50/12, Gilgeous-Alexander 31/21, Durant 18/12

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus