Atlantába látogat a Wizards, a Jazzt fogadja a Warriors

Russell Westbrook történelmet írhat, de több fontos meccset is rendeznek hajnalban - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt. 

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:30

A Cavs sorozatban tíz vereség után, back-to-back lép pályára, úgyhogy kötelező a győzelem a playinben helyezkedő Pacersnek, amely a Wizards elleni vereség után csak 10. Keleten, de még azért kerülhet előrébb, ha jól zárja az alapszakaszt. A vendégek frissebbek, pihentebbek, minőségibb kerettel dolgozhatnak, igazából a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól, a Cleveland már előző este is nagyon elveszettnek tűnt, az Indynek pedig muszáj nyerni - Brogdon és Lamb visszatérése kérdéses, de nélkülük is ők számítanak jobb csapatnak. 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 01:30

Ez jelen állás szerint rangadó lesz, a Hawks keleti ötödik és nincs rossz passzban, míg a Wizards kifejezetten jó formában van most már elég régóta és ez lehet az a mérkőzés, amelyen Russell Westbrook megdönti Oscar Robertson tripla-dupla rekordját, úgyhogy már csak ezért is érdemes lesz figyelni. Összességében két remek csapatról beszélünk, amelyek egyaránt képesek látványos és ponterős támadójátékra, de az Atlanta mellett szól a hazai pálya, összességében talán a minőség és főleg az, hogy Bradley Beal nem játszik - így azért nyilván kulcsjátékos fog hiányozni a Washingtonból és Westbrookra sokkal inkább odafigyelhetnek Bogdanovicsék. A hazaiaknál új sérült nincs, sokkal több lábon állnak, magas poszton különösen dominálhatnak, de Beal nélkül a hátvédsorban is "többen vannak" - előzetesen inkább nekik áll a zászló. 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 02:00

A New Orleans back-to-backet játszik a Charlotte-ban kiizzadt győzelme után, meglátjuk, hogy sikerül-e folytatnia azt az elkötelezett, motivált, harcos játékot a Williamson-Ingram-Adams trió nélkül, amit mostanában láttunk a csapattól. A Memphis nincs jó formában, de legutóbb javuló védekezéssel nyert, kérdés, hogy az megmarad-e most, ha igen, akkor lehet esélye a fáradtabb, utolsó szalmaszálba kapaszkodó ellenféllel szemben, de csak akkor - a Pels most annyival élesebb, hogy komoly védekezés nélkül még ebben a felállásban is nehéz lenne megverni. A minőség, a frissesség és az egészség is a Grizzlies mellett szól, de Moranték a legrosszabbkor zuhantak meg és jelenleg az a tét, hogy honnan kezdik a playint - ha előzni akarnak, akkor mindenképpen nyerniük kell. Új sérült egyik oldalon sincs, Grayson Allen az, aki nem játszhat a hazaiaknál. 

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 02:30

Itt kötelező nyernie a Bucksnak, Mike Budenholzer csapata utolérte a Brooklynt és a keleti második kiemelésért küzd, ugyan Giannis Antetokounmpo azt mondta, hogy ez nem számít, de a playoff előtt minél jobb formában szeretnének lennei, abba pedig egy leeresztés nem nagyon férhet bele. A Spursnek is kéne a győzelem, nagyjából egy-kettőt kell még nyernie ahhoz, hogy biztosítsa a playin-részvételét, de az esélyek abszolút nem a hazaiak mellett szólnak - a vendégeknél minden fontos játékos bevethető, ha a motiváció tényleg adott lesz (a Rockets ellen ezzel voltak problémák), akkor nem lehet kérdés a győzelmük. 

Golden State Warriors - Utah Jazz 04:00

Összességében mindkét csapat jó formában van, a Golden State ötből négyet nyert, a Jazz pedig sorozatban öt sikernél tart és ligaelsőként halad előre úgy, hogy a Suns veresége miatt jó eséllyel meg is őrzi ezt a pozícióját. Ettől még most nyernie kellene, de a Warriorsnak is nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen a Memphisszel csatázik a gárda azért, hogy ki lesz a nyolcadik és ki a kilencedik, meglátjuk, hogy tudnak-e borsot törni a listavezető orra alá Steve Kerrék. Ez nyilván nagyrészt Steph Curryn múlik majd, ha ő megint ilyen 50 pont és 10 tripla körüli estét hoz, akkor lehet sanszuk, ha nem, akkor azért nehéz lesz megviccelni ezt a mostanában stabil, kiegyensúlyozott Jazzt, amely a palánk alatt amúgy is dominálhat Gobert-rel - új sérült egyik oldalon sincs, a vendégeknél nem térhetnek vissza Conley-ék, a mostanában látott keretek feszülhetnek egymásnak. 

Portland Trail Blazers . Houston Rockets 04:00

Itt a Portland számára kötelező a győzelem, a Rockets ligautolsóként nyilván egészen más szint jelenleg, míg a Blazers a playin elkerüléséért hajt és teszi ezt jó esélyekkel a Lakers legyőzése után - most semmiképp sem hibázhat, óriási blama lenne, ha kikapnának Lillardék. A hazaiaknál annyi, hogy Carmelo Anthony bokája nem az igazi, legutóbb nem játszott vele és most sincs értelme erőltetni, a többiek elvileg bevethetőek, úgyhogy semmi nem szól ellenük, míg a Houston most is nagy nehezen fog csak összekaparni nyolc játékost a feldobásig...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus