Atlantában rangadózik a Cavs, a Bostont fogadja a GSW

A Hawks ellen bizonyíthatnak LeBronék - otthon léphet közelebb a 73-hoz a Warriors - ki-ki meccs Detroitban - nyernie kell a Heatnek

 

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 01:00

A Hornets számára kötelező ez a mérkőzés és túl sokat nem is érdemes ragozni ezen. A hazai együttes nagy formában van, saját közönsége előtt a legjobb csapatokra is roppant veszélyes, márciust 13-3-as mérleggel zárta és harcban áll a keleti 3-6. helyen – nem hibázhatnak Batumék. Komoly meglepetés lenne, ha az ismét zsinórban tíz vereségnél tartó, még magához képest is tartalékos Philly idegenben jelentős problémát tudna okozni a Charlotte-nak.

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 01:30

Ez már jóval érdekesebb mérkőzésnek ígérkezik, hiszen mindkét gárdának kulcsfontosságú lenne a győzelem a rájátszásba jutás szempontjából. A Pistons jó formában van és hazai pályán különösen eredményes a gárda, ráadásul a Mavs palánk alatti védekezését ismerve Andre Drummond döntő faktor lehet – ugyanakkor ők biztosabb helyzetben vannak, a Dallas gyakorlatilag az életéért küzd. A texasiaknak az előző két meccsen látott védekezésre (30% alatti triplamutató és kevesebb mint 90 pont átlagban az ellenfelektől) lesz szükségük a sikerhez, illetve Parsons és Deron Williams hiányában a Felton-Barea duóra most is nagy teher hárulhat támadásban.

New York Knicks – Brooklyn Nets 01:30

A Nets tegnap nagyon simán kapott ki Clevelandben Brook Lopez nélkül és könnyen lehet, hogy a center most is pihenőt kap majd – ebben az esetben nem találkozhat a túloldalon pattogtató testvérével. A Knicksnél valószínűleg Kristaps Porzingis fog hiányozni, de Jose Calderon játéka is erősen kérdéses, így pedig elég vérszegény lehet a hazai támadójáték – a vendégeknél nehéz megmondani, hogy mennyire szedik össze magukat egy nap alatt. Amennyiben játszik Brook Lopez, úgy esélyesebbnek tűnik a Nets, mert komplettebb játékot játszik, de a back-to-back hatása még így is jelentkezhet Bogdanovic-éknál.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavs tegnap nagyon meggyőző játékkal verte rommá a Brooklynt, de ez más szint lesz és a Tyronn Lue alatt az előnyét csak megtartó gárdának bizonyítania kellene erejét komoly riválissal szemben is – kérdés, hogy ezt mennyire tartják fontosnak LeBronék. A Hawks a Raptors ellen nem játszott túl fényesen, összességében viszont így is jó formában van a csapat, különösen otthon – a legutóbbinál viszont mindenképpen pontosabban kell játszaniuk elöl. Ha ülnek a kinti dobásaik, jó esélyeik lehetnek és kell is nekik a győzelem a keleti közelharcban – a Cavs az előző három back-to-backjének második felét elvesztette, ez mindenképpen Teague-ék mellett szól.

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 02:00

A Toronto az Atlanta ellen egyrészt bizonyított, másrészt franchise-rekordot jelentő győzelmet ért el, így nem nagyon maradt más tennivalója az alapszakaszban – jó esély van rá, hogy pihentet ezen az estén Casey mester. A Memphis az utóbbi tíz meccséből nyolcat elbukott és egy-két villanást leszámítva azért érződik, hogy mennyire meggyengült a keret a sérülések miatt, így pedig veszélybe került az ötödik helyük. Elsősorban a támadópattanókból élnek az utóbbi időben, a támadójátékuk rendkívül veszélytelen és a védekezésük sem az igazi, így alapesetben természetesen toronymagas esélyes a Raptors – kérdés, hogy milyen kerettel és milyen hozzáállással futnak ki a parkettre a vendégek.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 02:00

A Magic tegnap parádés játékkal győzött az Indiana otthonában, remek formában tért vissza Nik Vucsevics és bár a rájátszásra már nincs esély, most ismét naposabb az élet a csapatnál – sorozatban negyedik győzelmükre készülnek Oladipóék. A Milwaukee védekezése március utolsó meccsein megint szétcsúszott (szűk 110 kapott pont átlagban), ezzel pedig most sem igazán lesz esélyük – ha mindenki játszik a vendégeknél, jóval kisebb Middletonék tűzereje. Fontosak lesznek majd az eladott labdák és hogy mennyire tudnak rohanni a hazaiak, a Magicnél leginkább a back-to-back vethet fel kérdéseket.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03:00

A Minnesota legutóbb komoly verést kapott és Sam Mitchell határozottan kijelentette, hogy játékosainak többet kell dolgozniuk, mert egyelőre nagyon kevés a győzelmük és láthatták, hogy milyen egy komoly csapat ellen játszani. A Jazz ellen is hasonló lehet a képlet, Gobert-ék védekezése a liga legjobbjai között van, a gárda számára pedig kötelező ez a győzelem, hiszen a 7-9. helyen iszonyatos harc megy – otthon nem hibázhatnak egy egyértelműen gyengébb csapat ellen. Az említett Gobert játéka fontos lesz, hogy mennyire fogja meg Townst és a betörő játékosokat, hiszen kintről aligha fog büntetni a Minny – ellenben a túloldalon Wigginséknek javulniuk kell védekezésben, ha szoros meccset szeretnének játszani. Derrick Favors játéka ugyanakkor kérdéses a Jazznél.

Sacramento Kings – Miami Heat 04:00

A Lakers elleni fájó vereség után Sacramentóban már nem hibázhat a Heat, különben könnyen lehet, hogy az elsőkörös pályaelőnyről lemondhat – nem férnek bele ezek a hibák jelenleg. A hazaiak védekezését ismerve jó esélyeik lehetnek Wade-éknek, Cousins ráadásul eltiltás miatt nem játszhat a Kingsnél, ami szintén a floridaiak mellett szól – Hassan Whiteside nagy formában van és összességében sincsenek komoly gondjaik a vendégeknek. Kérdés, hogy támadásban mihez kezd a Sacramento, mert Cauley-Stein is bizonyított mostanában Cousins helyén és a Miami védekezése közel sem számít már betonfalnak, de Dengéknek nagy blama lenne, ha ezúttal is kikapnának.

Golden State Warriors – Boston Celtics 04:30

Karnyújtásnyira van a 72-10-es Bulls-rekord megdöntésétől a GSW, ehhez pedig hazai pályán közelíthetnek ismét Curry-ék. A Boston idegenbeli back-to-backet játszik és Thomasék tegnap az utolsó pillanatban kaptak ki a Portlandtől, de visszatért Jae Crowder, ami örömteli hír a csapat számára – kérdés, hogy ma pályára lép-e, vagy egyelőre inkább kiültetik sérülése után. A Warriors nincs csúcsformában, de pihenésre most nincs lehetőség, bár a Jazz elleni hosszabbításos siker eléggé megizzasztotta a társaságot – a kérdés a Celtics védekezése lesz és hogy a rohanásból vajon ki tud kijönni jobban.

Phoenix Suns – Washington Wizards 04:30

Ez tulajdonképpen érdektelen meccs, bár a Washingtonnak papíron még van esélye a playoffra, de a gyakorlatban ez már nem reális – három meccsre van tőlük az Indiana és köztük van még a Bulls is. Phoenixben ezzel együtt esélyesnek számítanak Wallék, mert szimplán jobb csapatot alkotnak, a hazaiak főleg védekezésben nagyon harmatosak és ezt nem mindig lehet ellensúlyozni a Knight-Booker páros tűzerejével – ha koncentrált játékot hoznak a fővárosiak, nyerniük kell a meccset.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus