Az OKC próbálja megállítani a száguldó Bostont

Washingtonban térne észhez a Cavs - otthon javíthat a Spurs és a Lakers - Atlantában meccsel a Houston - 12 meccs jön hajnalban!

 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 00:00

Érdekes helyzetben vannak a felek, a Bucks a jó rajt után három meccset is elveszített az előző négyből, csak az Atlantát győzték le Middletonék, míg a Pistons több bravúr után húsz ponttal maradt alul a Lakers otthonában, most otthon szeretne javítani Van Gundy legénysége. Az biztos, hogy ez a mérkőzés a védekezésről fog szólni és az ünnepelhet a végén, aki ezt hatékonyaban tudja majd művelni, mert a Detroit akkor volt eredményes, amit ezt csinálta, a Milwaukee pedig eddig a meccsei felén kapott legalább száztíz pontot, muszáj lesz javulniuk. Amíg a hazaiak kiegyensúlyozott támadójátékot hoznak, addig a vendégeknél Antetokounmpo (31,3 pont, 10,6 lepattanó, 5,3 gólpasz) húzza a szekeret, igaz, éppen legutóbb volt gyenge meccse - a faultokkal már többször is meggyűlt a baja, erre figyelne kell. Ötös poszton Greg Monroe nincs, így Drummond mindenképpen fölényben lesz, Hensonnak és Makernek kell megoldania ezt a feladatot a Bucks részéről. 

Orlando Magic - Chicago Bulls 00:00

Elsőre egyoldalú meccsnek tűnik, az Orlando még mindig száguld, Elfrid Payton nélkül is 6-2-re áll a gárda, otthon pedig egyértelműen esélyes az 1-5-tel szerénykedő, idegenben még nyeretlen Chicagóval szemben. A vendégeknek voltak már azért jobb meccseik és ha a Magic nem figyel, most is okozhatnak meglepetést Markkanenék, de a támadójátékot tekintve több kategória (és átlagban eddig 25 pont...) a különbség a hazaiak javára akkor is, ha egyesben azért lehetnek gondjaik - Augustin sem teljesen egészséges, ismét előtérbe kerülhet Shelvin Mack. 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 00:00

Ez kifejezetten jó meccs lehet, mindkét együttes nagyon elkapta a fonalat, a hazaiak az utóbbi öt meccsből négyet nyertek egy dudaszós vereséggel, a Pacers pedig szintén ötből négynél tart, parádés támadójátékkal. A Wolves, a Spurs és a Cavs legyőzése után a vendégek önbizalma is rendben lehet, de érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással a felek, mert ezzel a Phillynél sincs gond. A Collison-Oladipo páros parádéjával a túloldalon Ben Simmons és JJ Redich nézhet farkasszemet, a palánk alatt villogó Sabonis és Wright ellen ott van Joel Embiid, támadásban mindkét együttes tele van playmakerekkel. Ezt megbolondíthatja még Myles Turner visszatérése is, a magasember a szezonnyitó óta nem játszhatott, de úgy fest, hogy most van esély a játékára...

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 00:00

A meccs kérdése elsősorban a Cavs játéka, komoly krízisben van a társaság, amelyből nem nagyon látni, hogy mi mozdítja ki őket, ugyanakkor az sem hatna nagy meglepetésként, ha egy erődemonstráló, sima győzelemmel hallgattatnák el kritikusaikat. Ettől nagyon messze voltak az elmúlt időszakban, a palánk alatt nagyon gyengének tűntek, ráadásul most kidőlt Tristan Thompson is, a védekezésük romokban hevert, támadásban pedig csak az erőlködés ment, képtelenek voltak használni a fegyvereiket. A Wizards sincs most jó passzban, az előző négy meccsből hármat elbuktak John Wallék, csak a Kingst verték meg, ezek után nekik is nagyon fontos lenne a siker, főleg otthon - meglátjuk, hogy melyik együttes tud kimászni a gödörből.

Atlanta Hawks - Houston Rockets 00:30

Két vereség után legutóbb ismét frissebbnek tűnt a Houston, ültek a triplák, így meg is lett a győzelem, de a csapat továbbra is nélkülözi Chris Pault, így a tavalyi játékot látjuk, csak szűkebb rotációval, ami okoz gondokat Hardenék számára. Most mégis kötelező számukra a győzelem, a Hawks zsinórban hétszer kapott ki, hiába játszanak otthon Schröderék, a texasiak most nem hibázhatnak - vendégként egyébként eddig 5-1-re áll a Houston, ezzel nem volt problémájuk még. Az Atlantánál sem a védekezés nem elég stabil, sem a támadójáték nem elég potens ahhoz, hogy komoly céljaik legyenek, ettől függetlenül persze minden sorozat megszakad egyszer...

New York Knicks - Phoenix Suns 00:30

Ez is érdekes meccs lesz, a Knicks nagyon belendült és nyert sorozatban három meccseet, aztán legutóbb már gyengén játszott Porzingis, ki is kaptak 22 ponttal a Houstontól - eközben a Suns 4-1-et menet Watson és Bledsoe kirúgása óta, a Brooklyn után a Washingtont is megverték idegenben, egyaránt 122 dobott ponttal. A pontháború most is valószínűsíthető, egyik alakulat sem a védekezéséről híres, az viszont boríthatja az elképzeléseket, ha Porzingis nem tud játszani a hazaiaknál: betegség miatt nem edzett a magasember, a játéka kérdéses. A vendégeknél TJ Warren van bombaformában és nekik több fegyverük is van, ez mellettük szól, a hazai pálya viszont a Knicks mellett - érdekes lesz látni, hogy merre billen a mérleg nyelve. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 01:30

A Mavs sorozatban négy, a Pelicans pedig zsinórban két vereség után érkezik meg erre a meccsre, de alapvetően azért a vendégek más helyzetben vannak: ők már nyertek is három meccset, a Dallas csak egyet. Azt egyelőre nem nagyon látni, hogy a hazaiaknál mi okozna változást, játszottak ugyan szoros találkozókat, de egyelőre a játék egyetlen elemében sem nevezhetők jónak, ráadásul erősen kérdéses, hogy mihez kezdenek Davisszel és Cousinsszal a palánk alatt. Hozzá kell tenni persze, hogy a két magasember klasszisa önmagában nem gyakran ér győzelmet, ehhez minimum érdemi kinti tűzerő szokott kelleni a New Orleansnak és a tripladobás terén legalább a potenciál megvan a Mavsben, hogy azzal felülmúlja ellenfelét - a győzelem nagyon kellene a vendégeknek, a texasiakat alighanem egy vereség sem szomorítaná el túlságosan...

San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 01:30

Finoman szólva nem remekel a San Antonio, a gárda sorozatban négyszer kapott már ki, előző este a Golden State ellen bizonyult teljesen esélytelennek a remek kezdés után, így ráadásul back-to-back második felén fogadja a Charlotte-ot. A vendégek ellenben felfelé ívelnek, zsinórban hármat nyertek három jó csapat ellen otthon és idegenben is, támadásban parádés dolgokra képesek, így előzetesen most is minden esélyük megvan a sikerre. Kérdés, hogy a Spurs mennyire tudja összeszedni magát, főleg ami a támadójátékot illeti, Dwight Howard azért okozhat gondokat az eddigi egyetlen megbízható fegyverüknek, LaMarcus Aldridge-nek is, ráadásul a Hornets centere a túloldalon is villog - pedig most már ideje lenne nyernie a Popovich-legénységnek, november ide vagy oda. 

Denver Nuggets - Miami Heat 02:00

Fontos meccs ez mindkét fél számára, hiszen a Denvernek el kellene indulnia felfelé, a Heatnek pedig a gyenge hazai rajt után idegenben kellene bravúrokkal javítania. A Nuggets két idegenbeli siker után kikapott New Yorkban, majd legutóbb otthon lépte le a Torontót, erre már lehet építeni, a Miami pedig Hassan Whiteside visszatérését és Erik Spoelstra születésnapját ünnepelte győzelemmel, miután három hazai rangadót is elvesztetek. Whiteside játéka most is kulcs lehet, mert Nikola Jokicsot neki kell hatástalanítani és természetesen a túloldalon is fölé női, négyesben James Johnson és Kelly Olynyk dolgozhat Paul Millsap ellen, de a periméteren is lesznek érdekességek - mindkét gárda tele van jó kinti dobókkal. Nehéz jósolni, mert a Nuggets és a Heat is többet tud annál, mint amit eddig láttunk tőlük. 

Utah Jazz - Toronto Raptors 02:00

Hazai pályán eddig ellenállhatatlan a Jazz, ugyan a Blazers nagyon közel került ahhoz, hogy megverje Rubióékat, de végül megoldották a feladat, így sorozatban három győzelemmel, 5-0-s hazai mérleggel várják ezt a találkozót. A Raptors kicsit mintha kifulladt volna legutóbb, borzasztó nehéz idegenbeli túrát teljesítenek Lowryék, méghozzá magas posztokon nagyon vékony kerettel, ez egy komoly verést eredményezett Denverben. A nyomás most sem rajtuk van, de ahhoz, hogy nyerni tudjanak, mindenképpen a jobbik védekezésüket kell előhúzniuk, különösen Ricky Rubio ellen, aki karrierje legjobb időszakát éli, már ami a dobást illeti, az előző három meccsen például 25,3 pontot átlagolt. Az is kérdés, hogy mihez kezdenek a palánk alatt Gobert-rel, bár legutóbb már visszatért Valanciunas, még nincs igazán topformában.

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 02:30

Ez komoly rangadó lesz, talán a játéknap leginkább várt mérkőzése, hiszen két látványosan játszó, sztárokkal tűzdelt csapat találkozik. A Thunder egyelőre elég ingadozó, de támadásban azért egyre inkább megtalálják az egyensúlyt a sztárok között, sőt, időnként védekezésben is nagy dolgokra képesek, a Boston pedig egy tökéletesen működő gépezet már most, amit a sorozatban aratott hat győzelem is bizonyít. Nagyon izgalmas lehet Kyrie Irving és Russell Westbrook csatája, illetve hogy a két rutinos hazai sztár (Paul George és Carmelo Anthony) ellen mire megy a Celtics két fiatal, de nagyszerű teljesítményt nyújtó fiatalja (Tatum és Brown). A vendégek védekezése szenzációsan zár a sikerszéria alatt, egyszer sem kaptak száz pont felett, de Westbrookék is kezdenek erre ráérezni, most már ők is az elitbe tartoznak - színvonalas rangadóra van kilátás.

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 03:30

A Lakers back-to-backet játszik és javítani szeretne a Portlandben elszenvedett fájó vereség után, erre pedig minden esélye meg is van a társaságnak a Brooklynnal szemben. Lonzo Balléknak elsősorban a védekezésüket kell összeszedni és lassítani a vendégeket, akiknél kicsit kipukkadt a lufi, az előző három meccsüket elvesztették, kétszer százhúsz pont felett kaptak. Érdekes találkozó lehet ez D'Angelo Russellnek, akire nem tartottak igényt Los Angelesben, inkább a Ball-projektre szavaztak, most a Nets vezéreként tér vissza a Staplesbe - biztosan bizonyítani akar és bár Ball szépen mozgatja a brigádot, most megint nehéz estére számíthat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus