Az Oracle-be látogat a Clippers, visszavághat a Suns

Rangadóra utaznak Griffinék – Jokics nélkül a Denver – Jazz-Grizzlies védelemharc -  kötelező előtt a Minnesota.

 

Charlotte Hornets – Sacramento Kings 01:00

Mindkét együttes back-to-backből érkezik, ráadásul a Kings hosszabbításból, így mivel egyébként is zsinórban hatodik idegenbeli meccsére készül a társaság, finoman szólva nem lehet túl pihent. A Charlotte nagyon kétarcú mostanság, otthon nyer, idegenben kikap, így most saját közönsége előtt esélyesebbnek számít. A vendégeknél természetesen Cousinstól lehet várni az extrát, Zeller sérült a Charlotte-nál, így ezen a poszton mindenképpen jól áll a Sacramento, de ha Kemba Walker kicsit állít az irányzékon az előző estéhez képest, akkor ezt ellensúlyozni tudják a hazaiak.

Miami Heat – Detroit Pistons 01:30

A Heat back-to-backet játszik és sorozatban hat győzelemnél jár, nehéz megmondani, hogy meddig tudja ezt húzni Erik Spoelstra csapata – jelenleg rendkívül magabiztosan, agresszíven játszik a társaság elöl-hátul. Chicagóban nem volt szükségük Hassan Whiteside-ra sem, és valószínűleg most is nélküle kell majd megoldaniuk, de amíg a Dragic-Waiters páros ilyen formában van, addig bármire képesek lehetnek. A Detroit támadójátéka nem túl meggyőző, bár az előző két meccsen inkább hátul voltak gondjaik, de kérdés, hogy Drummond mennyire tudja kihasználni a Miami gondjait centerposzton, illetve hogy hármas-négyesben mennyire tud dominálni Harris és Morris. Jó meccs lehet, a forma és a hazai pálya a Heat, a frissesség és a keret erőssége a Pistons mellett szól, ráadásul floridai siker esetén tovább szűkülne az olló – a Detroit reális esélyekkel vágyik playoffba, a Miaminak ez még nagyon távolinak tűnik.

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 02:00

Itt is két back-to-backet vívó csapatról beszélhetünk, de amíg a Boston egy kiütéses győzelemből, addig a Bucks egy újabb vereségből érkezik – elég ellentétes formában vannak jelenleg. Úgy fest, hogy a Celtics összeszedte magát, és idegenben is bárkit képes megverni, a Milwaukee viszont nem talál megoldást, az utóbbi hat meccsből csak egyet nyertek meg Jabari Parkerék. Nem valószínű, hogy egy este alatt találnak ki valamit, de ha feltüzelik magukat, akkor sok mindenre képesek lehetnek, a festékben nem a legerősebb a Boston, az Antetokounmpo-Parker-Monroe trióra itt építhetnek – főleg, hogy a Celticsnél már Horford is szerepel a sérültlistában, kérdéses játéka. Isaiah Thomas ellen Dellavedova lehet fegyver, de ha nem javulnak kategóriákat támadásban a hazaiak, akkor minden hiába – tűzerőben nincs egy súlycsoportban a két csapat.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 02:30

Ez lesz a játéknap rangadója még akkor is, ha a Clippers nincs jó formában, és Chris Paul nélkül nyilvánvalóan más szintet képvisel, mint vele. Egy jobb időszak után az előző két meccsen nem játszott igazán jól a Warriors, bár a Charlotte-ot azért végül megverte, igaz, jelenleg West és Steph Curry sincs 100%-os állapotban, mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak. A vendégeknél Blake Griffin már visszatért, és valószínűleg most többet tud majd hozzátenni, de a Green-Durant páros ellen elöl-hátul pokolian nehéz dolga lehet, főleg, hogy a periméteren a Rivers-Crawford-Redick sor nem egy életbiztosítás a Splash Brothersszel szemben. Jóval erősebb jelenleg a GSW, főleg otthon, a Clippers pedig elég ingadozó, így komoly bravúr lenne Doc Rivers csapatától, ha nyerni tudna az Oracle-ben – Jordanre és a lepattanózásra azonban építhetnek, a palánk alatt lehet keresnivalójuk.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 03:00

A Memphis még mindig nem kiegyensúlyozott, elöl-hátul képes extra és harmatos produkcióra is, előző este utóbbiból láthattunk többet – egy Portland elleni vereség másnapján lépnek pályára Salt Lake City-ben. A Jazznek is volt egy kisebb hullámvölgye, de legutóbb már nyert, a védekezéssel pedig abszolút semmi gond nincs, Rudy Gobert most is kezelésbe veheti a fáradtabb Marc Gasolt, ezzel pedig ki is húzhatja a vendégcsapat támadásainak méregfogát. Érdekes lehet a Hill-Conley csata egyes poszton, és kérdés, hogy Tony Allen képes lesz-e lassítani Haywardot, de jelen pillanatban egészségesebb, pihentebb a Utah, ráadásul hazai pályán van – egyszer már kikaptak a Grizzliestől, most itt a lehetőség a visszavágásra. Sok pontot mindenesetre ne várjunk.

Phoenix Suns – Denver Nuggets 03:00

A felek két napja találkoztak, akkor egy nagyon látványos, pontgazdag és izgalmas meccsen győzött a Denver, most viszont más lehet a forgatókönyv: nem lesz ott ugyanis a parketten a Nuggets legjobbja, Nikola Jokics. A center éppen azon a meccsen sérült meg a hajrában, és valószínűleg nem tudja vállalni a játékot, nélküle pedig Nurkic kerülhet előtérbe a vendégeknél, aki ugyan nem rossz játékos, de nem egy szint Jokiccsal. Ezt nagyon megérezheti a gárda, főleg hogy Mudiay is sérült, így itt az esély a Suns előtt – ők sincsenek rossz formában, a Bledsoe-Booker páros megbízhatóan termel, és Jokics nélkül talán Chandler sem veszik el úgy, mint legutóbb. Nekik nincs meghatározó sérültjük, ők lesznek otthon, és ha nem fognak ki nagyon rossz napot, akkor egy „szétlövésben” most nekik állhat a zászló.

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 03:00

Ez most kötelező a Minnesotának, igaz, éppen az ilyen találkozókkal szoktak gondban lenni – ahogy legutóbb a Pacers ellen is alulmaradtak, pedig előzetesen inkább ők tűntek esélyesebbnek. Most viszont nem hibázhatnak, ha még beszélni akarnak a playoffról, javul a Pelicans, javul a Blazers, a nyolcadik Denver viszont Jokics nélkül játszik, így Townsék nem hibázhatnak az idegenben reménytelen, ráadásul back-to-backet játszó ligautolsóval szemben. A Nets előző este Clevelandben kapott ki nagyon simán, és bár most valószínűleg játszik Lopez és LeVert, így is komoly bravúr lenne, ha megszorítanák a rájátszásért hajtó Wolvest.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus