Barnes, Bogut és Seth Curry dallasiként az Oracle-ben

Curry vs. Curry, nagy visszatérők a GSW-Mavs meccsen - a Torontót fogadja az OKC, a Portlandet a Clippers, a Houstont a Spurs. 

 

New York Knicks – Brooklyn Nets 01:00

A Knicks eddig 109,8 pontot kapott átlagban, és bár a Nets sem sokkal jobb ennél, tőlük legalább nagyjából ezt is vártjuk – jelenleg a vendégcsapat jobb mérleggel bír, mint a városi rivális. Most is a védekezés lesz a fő kérdés Anthony-éknál, a Nets tegnap szenzációs támadójátékkal szedte szét a Minnesotát, igaz, a back-to-back ellenük szól, és idegenben nem nyertek még találkozót. Jelentősen befolyásolhatja az erőviszonyokat, hogy Brook Lopez játszik-e a back-to-back miatt, eredetileg pihentetni akarták, de Kenny Atkinson szerint ezt majd a meccs előtt döntik el.

Washington Wizards – Boston Celtics 01:00

Itt is két olyan csapat találkozik, amelynél komoly gondok vannak a védekezéssel, a Wizardstól gyakorlatilag alig láttunk eddig pozitívumot hátul, és bár a Celtics jobban működik eddig, ők 110 kapott pont felett átlagolnak, ami megengedhetetlen szám. Mindkét félnél nagyot kell javulni, a Bostonnál Isaiah Thomas arról beszélt, hogy csak akkor tudnak jó csapat lenni, ha mindenki az életéért küzd, ráadásul továbbra is hiányzik Horford és Crowder, ez sem segíti őket. Kérdés, hogy melyik csapat tudja összekapni magát és felülemelkedni a gondokon, a hazai pálya a fővárosiak mellett szól.

Charlotte Hornets – Utah Jazz 01:00

Mindkét együttes jól kezdett, pedig a Jazzt folyamatosan sújtják a sérülések, ugyan visszatért Favors és Hayward, de Burks még nem, most pedig kidőlt eddigi legjobbjuk George Hill, ráadásul Boris Diaw sem bevethető. A Hornets úgy áll 5-1-gyel, hogy csak legutóbb, az Indiana ellen játszottak igazán jól, de most egy egészen más védekezést kellene feltörniük, amire nem biztos, hogy képesek – Batum nem igazán kapta még el a fonalat, igaz, Walkernek sokat segíthet Hill esetleg hiánya. Érdekesség viszont, hogy a Charlotte nagyon sokat profitál a labdaszerzésekből, de ebből a Jazz gyártja eddig a legkevesebbet az egész ligában. A hazaiaknál is sérült Hibbert és Kidd-Gilchrist, az ő hiányukat megérezheti a kiemelkedő védekezésük, bár a Utah támadópotenciálja Hill nélkül (ha végül nem játszik) azért nem biztos, hogy annyira büntetni fog.

Orlando Magic – Minnesota Timberwolves 01:00

A Minnesota back-to-backet játszik, és tegnap újra nem álltak a helyzet magaslatán védekezésben, Tom Thibodeau szerint pedig amíg ez nem változik, sok sikerre nem számíthatnak. Kérdés, hogy egy nap alatt mennyire tudják magukat összekapni, de nagy szükségük lenne már a sikerre, mert eddig csak az erősen tartalékos Memphist tudták legyőzni, minden más meccsüket elvesztették. A Magic egyszer már elindult a jó irányba elöl-hátul, nyert sorozatban három találkozót, de legutóbb a Bulls ellen ismét komoly pofont kaptak – főleg támadásban kell hatalmasat javulniuk, de a védekezésükkel is komoly gondjaik voltak. Az biztos, hogy számíthatunk jó pár látványos jelenetre, ezekkel nem fukarkodtak a felek eddig, és a Gordon-LaVine páros jelenléte is ezt ígéri…

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 01:00

A Pacersnél óriási gondok vannak a védekezéssel, a gárda egyelőre átjáróház hátul, de hozzá kell tenni, hogy otthon így is 3-0-s mérlege van. A Philly még nem nyert meccset, bár többször is közel állt hozzá, ráadásul most Joel Embiid sem léphet pályára, aki nélkül nem biztos, hogy képesek potens támadójátékra. Az esélyek egyértelműek, az Indiana támadójátéka a legrosszabb napjaikon is termelt, most már úgy fest, hogy Jeff Teague is felvette a ritmust, az erősen tartalékos Sixers ellen otthon nem hibázhatnak.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 01:30

A Hawks nagy győzelemből érkezik, tegnap nyerni tudtak Clevelandben, és bár back-to-backet játszanak, eddig két találkozót leszámítva nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottak. A Bullsnál nagyobb volt eddig a hullámvölgy, és kérdés, hogy ennyire gyenge triplázással mire mennek majd, ráadásul az Atlantánál Dwight Howard eddig remekül védi a festéket, bajban lehetnek a betörésekkel. A Chicago frissebb, és a Magic ellen nagyon jól zárt Butlerék védekezése, erre mindenképpen szükségük lesz most is, bár a hírek szerint a hazaiaknál pályára léphet a tegnap nem játszó Kyle Korver is.

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 02:00

Ez érdekes rangadó lehet, hiszen két, remekül rajtoló együttesről beszélünk. Az OKC még veretlen hazai pályán, és összességében is 6-1-gyel áll, míg a Raptors DeRozan óriási formájára építve 4-2-vel, igaz, legutóbb megszakadt a dobóhátvéd 30 pont feletti sorozata, és ki is kapott a gárda. Mindkét együttes remekül védekezik, és most is ez lehet a kulcs, a Thundernél Roberson és Oladipo is szívhatja DeRozan vérét, ők pedig oldottak már meg hasonló feladatot idén, és ha most is lassítják a dobógépet (aki a triplavonalon belül dolgozik, szinte kizárólag) Adamsszel karöltve, akkor az győzelmet érhet számukra. A túloldalon Westbrook játéka kérdés, neki legutóbb nem igazán ment, Lowry pedig jó védő, de egyrészt neki valószínűleg támadásban kell extrát hoznia, másrészt fizikálisan nem biztos, hogy fel tudja venni a versenyt Westbrookkal. Izgalmas, taktikus, kemény, kevéspontos meccsre számíthatunk.

Phoenix Suns – Detroit Pistons 03:00

Két ellentétes csapat találkozik, hiszen a Sunsban bőven van tűzerő, főleg a periméterről, míg a Pistons sikerét eddig a védekezés hozta meg, támadásban jócskán száz pont alatt átlagoltak. A képletet bonyolítja, hogy a kemény back-to-backet játszó Phoenix rendes játékidőben még nem nyert meccset, a Detroit pedig 0-3-mal áll idegenben, de ennek a szériának meg kell szakadnia előbb-utóbb – most idegenbeli túrán vannak, ez kiváló alkalom rá. A vendégek főleg Drummmondra építhetnek, hiszen a palánk alatt nem túl fényes eddig a Suns, és Tyson Chandler tegnap nem tudott játszani, ha most sem lép pályára, nagyon vékonyak lesznek ezen a poszton a hazaiak. Kérdés, hogy Smith-ék védekezésben mire képesek, mert mindettől függetlenül benne van, hogy a Bledsoe-Booker kettős túldobja a vendégeket, történjen bármi…

San Antonio Spurs – Houston Rockets 03:30

A Spurs legutóbb otthon kapott pofont a Clipperstől, azóta viszont jó pár napot pihenhetett a társaság, kérdés, hogy ezalatt mennyire tudott rendet tenni Gregg Popovich – a GSW elleni domináns győzelmet leszámítva eddig azért nem brillírozik a sérülésekkel is sújtott csapat. A Rockets is ingadozó, főleg védekezésben (107,9 pont átlagban, de volt már biztató meccsük), de ha ez rendben van, a támadójátékuk kizárólag James Hardenen múlik: a hátvéd 30 pont és 10 gólpassz feletti meccseket gyárt sorozatban. Az ő kikapcsolása lehet a Spurs fő reménye, ehhez minél több eladott labdába kell kergetniük őt Leonardéknak, míg a túloldalon türelmes játékkal kihasználni a Rockets hibáit – magas posztokon fölényben lehetnek Andersonékkal szemben.

Los Angeles Clippers – Potland Trail Blazers 04:30

Itt a következő nyugati rangadó, a back-to-backből érkező Portland látogat a liga legjobb védekezésével bíró Clippers otthonába. A hátul elképesztő hatékonysággal dolgozó és parádés paddal rendelkező hazaiak eddig egyetlen vereséget szenvedtek, akkor az OKC még náluk is jobban védekezett, de a Portlandtől erre aligha számíthatunk: a vendégek nagyon lyukasak hátul (110,8 kapott pont átlagban), és a Lillard-McCollum kettősre építve igyekeznek túldobni ellenfeleiket. Ez nem biztos, hogy menni fog, ugyan Griffinék eléggé szenvedtek a pontszerzéssel, nem volt igazán jó a spacing az első meccseken, az utóbbi találkozókon ezen a téren is összeszedték magukat, és ha most is hozzák a jó kinti dobóformát, feléjük billenhet a mérleg nyelve. Idén egyébként már találkoztak egyszer, a szezonnyitón, akkor rendben voltak a portlandi pontok, de a Clippers így is győzött 114-106-ra.

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 04:30

Ez is érdekes meccs lehet, hiszen Harrison Barnes és Andrew Bogut ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére – mindkét játékos nyáron került Dallasba. Ők ketten ráadásul a Mavs alapját jelentik most, Barnes elöl, Bogut hátul vezér jelenleg, kérdés, hogy a GSW és Steve Kerr hogyan akarja kikapcsolni őket a játékból. A Warriors egyébként sem remekel, a tripláik nem igazán ülnek eddig, bár Curry legutóbb éppen ebben döntött NBA-rekordot, arra nem nagyon alapozhatnak, hogy majd most is így fog dobni a kétszeres MVP. A vendégeknél Nowitzki, Williams és Harris is sérüléssel bajlódik, nélkülük a kisebbik Curry-re is fontos szerep hárulhat bátyja ellen, de annak ellenére, hogy két győzelemből (és back-to-backből) érkezik a Dallas, komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna az Oracle-ben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus