Ben Simmons hazatér, tovább szárnyalhat a Kings, rangadó(-féleség) Phoenixben

Négy rangadó - zömében sztárok nélkül. Leginkább ezzel a mondattal tudnánk összefoglalni a közelgő mérkőzéseket. Mutatjuk a hajnali játéknap mérkőzéseit, ahol többek között összecsap egymással a Philly és a Nets, illetve a Lakers és a Suns is.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 01:30

Bár a két csapat igencsak alulteljesít eddig a szezonban, papíron ez mégiscsak egy komoly keleti rangadónak számít. Vagyis számítana, ha a csapatok teljes fegyverzetben tudnának egymásnak feszülni, ez viszont a Sixers jelenlegi sérültlistájával nem valósulhat meg. A hazaiak három legjobb játékosa is az oldalvonal mellől figyeli majd az eseményeket, miután James Harden kidőlése után Tyrese Maxeynek és legfrissebben Joel Embiidnek is több hetet kell előreláthatólag kihagynia lábsérülés miatt. A túloldalon viszont legutóbb már Kyrie Irving is visszatért, Kevin Durant zsinórban tizenhat 25+ pontos meccsnél jár és Ben Simmons is mutatott életjeleket az elmúlt mérkőzésein, az ő „hazatérése” miatt is érdekes meccs lehet. A formákat tekintve nincs nagy különbség a csapatok között, mindketten hármat nyertek az elmúlt öt találkozójukból, de a rendelkezésre álló keretek egyértelmű esélyessé teszik a Brooklynt, még akkor is, ha nekik is vannak gondjaik a játékkal. Fel van adva a lecke Doc Riversnek, hogy hogyan oldja majd meg, hogy a csapat képes legyen ellensúlyozni a Durant-Irving párost támadásban…

 

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

Senki nem gondolta volna a szezont megelőzően, de ez papíron rangadónak néz ki ma hajnalban, bár a hírek szerint a néhány napja bokasérülést szenvedő Ja Morant játékára nem valószínű, hogy számíthatnak Grizzliesnél, ráadásul társa, Desmond Bane is a sérültlistán van, ami jelentősen korlátozhatja a hazaiak támadójátékát. Legutóbb John Konchar hálálta meg Bane perceit, de Morant pótlására nem igazán van érdemi opciója Jenkinsnek. Legutóbb a szezonnyitón találkoztak a felek, akkor sima, 15 pontos győzelmet arattak Moranték, most azért meglepődnénk, ha így végződne a találkozó. A Kings a szezon eddigi egyik meglepetéscsapata, zsinórban hat győzelemből érkeznek, ráadásul nem is akárkik ellen: egymás után kapitulált előttük a Lakers, a Warriors és a Nets is. Jelenleg nem sok csapat néz ki náluk jobban, vezetik a ligát támadásban, novemberben pedig eddig a legtöbb pontot átlagolják, a második legtöbb gólpasszt osztják szét és jelenleg hiányzójuk sincs. Ugyan védekezésben a mezőny végén helyezkednek el, meglepő lenne, ha a Morant-Bane kettős nélküli Memphis akár csak meg tudná szorongatni őket.

 

Denver Nuggets – Detroit Pistons 03:00

A Pistonsnál jelenleg csak a Rockets szerepel rosszabbul a szezonban, és az esélyeik ezen az estén sem túl jók. Amellett, hogy három fontos játékosuk is hiányzik (Cunningham, Bey és Stewart), a leghosszabb aktuális nyeretlenségi szériában vannak, zsinórban hétszer kaptak ki. Sérültek tekintetében a hazaiaknál sem túl rózsás a helyzet: a COVID-protokoll alatt lévő Jokics és Murray pályára lépése még most is kétséges, ráadásul Gordon és Jeff Green is több, mint valószínű, hogy kiülni kényszerülnek a mérkőzést. A hírek szerint Hylandnek is csípőfájdalmai vannak, de elvileg ott lehet majd a parketten. A tartalékos Denver legutóbb szoros meccsen győzte le a közvetlen riválisnak számító Dallast, az mindenképpen erőt adhat a folytatáshoz, ráadásul ez a Pistons nem számít különösebb ellenállást mutató csapatnak. Ha a kiegészítők és Hyland is képes fellépni a sztárok nélküli meccsen, akkor egyértelmű esélyes a Nuggets, de nem árt az óvatosság, mivel legutóbb Casey csapata a liga talán legjobb formában lévő csapatát, a Sacramentót szorongatta meg…

 

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers az utóbbi időben LeBron James nélkül is magára talált, Anthony Davis MVP-formában teljesítése pedig három egymás utáni győzelmet ért nekik. A mostani sorsolásuk talán legnagyobb falatja következik a Suns személyében, akik bár nincsenek top formában, de így is csak fél meccsel vannak lemaradva a nyugati éllovas Utah Jazz mögött. Bookerék az elmúlt öt találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, de hazai pályán 8-1-gyel állnak, míg a Lakers vendégként még nyeretlen a szezonban. A Suns komoly tűzerőt kell, hogy nélkülözzön mostanában: Chris Paul, Landry Shamet és Cameron Johnson is sérüléssel bajlódik, míg Jae Crowderre már a szezon elejétől fogva nem számít Monty Williams. A Los Angeles-ieknél LeBron James visszatérése továbbra is kérdéses - más kérdés, hogy ez vajon jót vagy rosszat jelent nekik az elmúlt időszak eredményeinek függvényében. Anthony Davis minden bizonnyal ott lehet a parketten, az ő meccse érdekes lehet a festékben Aytonnal. Ha AD kiváló formája továbbra is kitart és a Lakers kiegészítő személyzete folytatja a remeklést, akkor nem szabad leírni őket, de talán egy picit mégis a Sunst mondanánk esélyesebbnek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus