Bombaformában mehet szünetre a Washington

A Pacers sem volt ellenfél a tarthatatlan Wizardsnak - véleményes fújás döntötte el a Chicago-Bostont - nézzük, hogy mi történt!

Indianapolisban is tökéletesen működött a Washington gépezete, a fővárosi alakulat 18-5-ös mérleget hozott eddig 2017-ben - John Wallék nagy formában mehetnek az All-Star-szünetre. Szorosabb meccset hozott a Chicago-Boston, melyen egy véleményes ítéletet váltott győzelemre a hazai alakulat - nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Indiana Pacers - Washington WIzards 98-111

Domináns Washington. Nagy különbség volt ezen az estén a csapatok között, a Wizards sokkal nyugodtabban, pontosabban játszott és uralta a pályát - a vendégek első három kosara tripla volt, rögtön megléptek 14-4-re és végig kézben tartották a mérkőzést. Sorra szerezték a labdákat, Wall bontotta a védekezést (20 pont,12 gólpassz), Porter és Morris tarthatatlan volt kintről (9/14 tripla, 46 pont), a kezdők pedig 97-59-re verték az Indiana első sorát - nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A fővárosiak január elseje óta 18-5-ös mérleget hoztak, stabilan keleti harmadikak, zsinórban 22. alkalommal érték el a száz pontot és az elmúlt hat hétben ligaelit kosárlabdát játszanak - az All-Star után következik a Sixers, majd a Warriors, a Jazz és a Raptors, az nem lesz könnyű széria.

Mi történt a Pacersszel? Nem volt olyan rég, hogy hétmeccses győzelmi szériában volt az Indiana és Paul George arról beszélt, hogy most állt össze a társaság - aztán kikaptak a Clevelandtől, jött egy keményebb rész a sorsolásukban és azóta zuhanórepülésben vannak. Nate McMillan együttese ezen az estén sem találta önmagát, védekezésben nem tudott reagálni a Wizards játékára, támadásban pedig George (6/19 mezőnyből, 1/7 tripla, 17 pont) és Teague (3/7 mezőnyből, 6 pont) is gyengén teljesített - egyáltalán nem tudtak váltani meccs közben, vagy kizökkenteni a Washingtont. Ezzel a győzelmi széria óta sorozatban hatodik vereségüket szenvedték el és a keleti élmezőnyből lassan visszaesnek a playoffért hajtók közé - ráadásul az All-Star után rögtön a Memphis-Houston-San Antonio-Miami négyessel találkoznak...

A Pacers legjobb dobói: George 17/3, Turner 17, Jefferson 12, Stuckey 12/6
A Wizards legjobb dobói: Porter 25/18, Morris 21/9, Wall 20/6

Chicago Bulls - Boston Celtics 104-103

Véleményes fújás döntött. Végig kiegyenlített volt a találkozó, a félidei hatpontos Celtics-fórból hárompontos Bulls-előny lett a záró etapra - mindkét fél igyekezett az erősségeire építeni, de senki nem tudta ráerőltetni akaratát a másikra. Az utolsó percekben mindkét oldal hibátlanul büntetőzött, majd a végén Butler és Thomas is többet hibázott mezőnyből és nyolc másodperccel az órán kapott még egy támadást a Bulls. Ezt is Butler vállalta el és az utolsó másodpercben, dobás közben Marcus Smart hozzáért a könyökéhez, amit lefújtak a játékvezetők - Butler higgadtan elsüllyesztette a két büntetőt, amivel megnyerte a meccset csapatának. Az ítéletet egyértelműen rossz döntésnek ítélték bostoni oldalon, Butler pedig úgy értékelte, hogy "az emberek azt fogják mondani, hogy rossz volt, de elérte a könyökömet, szóval végül is jó döntés született."

Lepattanózás és triplák. Ahogy arra lehetett is számítani, a minden poszton nagyobb Chicago érvényesítette fizikai fölényét és igyekezett elnyomni a vendégeket, Gibsonék végül 51-31-re nyerték a lepattanózást - leszedtek 15 támadót és 22-4-re nyertek második esélyből. Ezt a Celtics sebességgel és triplákkal próbálta ellensúlyozni, az első félidőben tíz hármast vertek be Thomasék, de a fordulás után ezek elmaradtak, ezért is tudtak fordítani a hazaiak a harmadik negyedben. Al Horford mindenesetre teljesen használhatatlan volt ezúttal, Thomas mellé maximum Olynyk tudott fellépni támadásban, míg a Bullsnál a 29 pontos Butleren kívül a magasemberek (Portis, Lopez, Gibson) azért hozták a pontokat - Wade és Mirotic nem lépett pályára, de így is sorozatban második rangadóját húzta be a gárda.

A Bulls legjobb dobói: Butler 29/6, Portis 19/3, Lopez 15
A Celtics legjobb dobói: Thomas 29/12, Olynyk 17/9, Rozier 11/9

Az aktuális tabella itt elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus