Bostonba látogat a Jazz, pályán a Sixers, a Lakers és a Heat is

A Portland a New Orleanst fogadja, a Chicago az OKC-t látja vendégül, az Atlanta pedig kihasználná a Houston gondjait - íme a napi beharangozó. 

Boston Celtics - Utah Jazz 00:30

Ez abszolút kiemelt rangadónak számít, hiszen a Jazz továbbra is ligaelső, viszont azt a szünet előtt és már utána is láthattuk, hogy idegenben is verhető, képes a botlásokra - legutóbb a GSW dobott 130+ pontot Gobert-éknek, úgyhogy bőven lenne min javítaniuk. A Boston összességében jó formában van, a leállás előtt összeszedte magát a gárda, azóta pedig ugyan kikapott a Netstől, de legutóbb már hozni tudta a kötelezőt a Houstonnal szemben. A nagyobb kérdés most azért a Utah, ha Mitchellék stabilizálják magukat hátul és jobb napot fognak ki, akkor természetesen vendégként is esélyesként kell őket kezelnünk, de az idegenben mostanában látott játék alapján ez valóban egy kérdés - a Celtics helyzete tisztább, nincsenek már fontos hiányzóik Tatuméknak, ha Thompsonék tudnak valamit kezdeni Gobert-rel, akkor mindenképpen lesz keresnivalójuk.

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 01:00

A Heat tizenegyből tíz mérkőzést nyert meg és bár a játék még mindig nem az igazi, de a már top ötössé javuló védekezés és a Butler-Dragic páros vezetésével így is feljött a gárda a keleti negyedik helyre, úgyhogy abszolút magabiztos lehet most is. A Cavs jó formában volt a leállás előtt, azóta viszont az a forma nyomtalanul eltűnt, az előző két meccsen alig lépte túl a 80 pontot a gárda, márpedig a Miami védekezése nem az, amely ellen általában feljavulnak a csapatok. A floridaiak számára további jó hír, hogy Bam Adebayo térde elvileg nagyjából rendben van és ezen a találkozón visszatérhet, úgyhogy ha az eddigi elszántság és fegyelem megmarad, akkor nekik áll a zászló - még akkor is, ha esetleg az előző két meccs után most felszívja magát a Cavs. 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

A Knicks back-to-backet játszik a Nets elleni vereség után, amelyet követően Julius Randle finoman szólva kiakadt a játékvezetőkre - meglátjuk, hogy a fáradtság és az így elvesztett rangadó után milyen állapotban lesz a gárda. A Sixers parádés formában van az újraindítás óta annak ellenére, hogy elvesztette Joel Embiidet, kíváncsian várjuk, hogy otthon, pihentebben megmarad-e ez a lendület Tobias Harrisék részéről - az utóbbi meccseken mélynek, magabiztosnak tűntek, elöl-hátul remekül játszottak. A Phillynél Embiidet leszámítva most is mindenki bevethető, a vendégeknél hátvédposzton azért lehetnek hiányzók továbbra is - ezzel együtt azért ha a Brooklyn elleni második félidőt megismétlik, most sem lesznek esélytelenek, sőt. 

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 01:00

A Chicago két vereség után legutóbb nagyon magabiztosan verte a Torontót, Billy Donovan átvariálta a rotációt, ami nagyon jól is nézett ki, megvolt a kellő stabilitás - közben az OKC 2-1-re áll az újraindítás óta, a Dallast és a Memphist is le tudta győzni. Donovan miatt nyilván külön is érdekes lehet ez a mérkőzés, de egyébként is inkább talán a hazaiakon lehet nyomás: ők mennének a playoffért, egy nyugati alsóházi csapatot pedig ilyen helyzetben, hazai pályán, a nagyjából kiegészült keretükkel meg kellene verni. A Thundernél elvileg Bazley, Horford és Hill biztosan nem játszik, elvileg Mykhailiuk sem, illetve Dort szerepe is kérdéses, úgyhogy biztosan nagyon sok múlik megint majd Gilgeous-Alexanderen - és azon, hogy ő mire megy majd Zach LaVine ellen. 

Houston Rockets - Atlanta Hawks 01:00

A Rocketsnél jelenleg csak abban bízhatnak, hogy előbb-utóbb minden sorozat megszakad, így zsinórban 16 vereség után, a jelenlegi szedett-vedett keretükkel túl sok reményük ezen a találkozón sem lehet, csak a nagy számok törvénye. Az Atlanta kifejezetten jó formába lendült, 5-0-ra áll az edzőváltás óta, a védekezést sikerült nagyjából rendezni és a kémia is sokkal jobbnak tűnik, jobban megoszlanak a terhek, többen is hozzá tudnak szólni - nincs nagyon mit ragozni, az eddigi meccsek után egyértelmű favoritok a vendégek, a kérdés az, hogy elbírják-e ezt és hogy belenyúl-e pont most valamibe a Houston. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 03:00

Ebből jó meccs lehet, a Portland az újraindítás óta három szoros csatát vívott és ebből kettőt elvesztett, így most otthon nagyon kellene neki a győzelem, míg a New Orleans egy borzalmas teljesítmény után felállt a padlóról és két parádés meccset rakott egymás mögé, legutóbb például húsz pontot vert a Clippersre. Nehéz jósolni, főleg a Pels esetében, mert egyáltalán nem volt eddig stabil a társaság, de a legutóbb látott agresszív, ugyanakkor tudatos kosárlabdával most is bőven lehet esélye a gárdának arra, hogy nyerjen Portlandben - persze a Blazers alapvetően előrébb tart, otthon játszhat, de jobb napjain ennek a New Orleansnak is nagyon magasan tud lenni a plafonja. Lillardre ott lehet Ball és Bledsoe is, akik megpróbálhatják lassítani, Covingtonnak pedig tele lehet a keze a túloldalon akár Ingrammel, akár (neki, vagy másnak) Williamsonnal - a plusz adalék viszont az, hogy két hónap kihagyás után ezen a találkozón visszatérhet CJ McCollum, rá már számíthatnak a hazaiak. 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 03:30

A Lakers back-to-backet játszik a GSW szétszedése után és érdeklődve várhatjuk, hogy most mire lesz képes a bajnok, mert az egy nagyon-nagyon meggyőző teljesítmény volt LeBron Jameséktől annak ellenére, hogy négy játékosuk is hiányzott. Ez a négy elvileg most sem áll még rendelkezésre, így a keret rövid marad, de ha hasonló elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, akkor most is nekik áll a zászló annak ellenére, hogy az utóbbi összecsapásokon a Minnesota azért nem úgy játszott, mint a ligautolsó. Townséknál valami talán megmozdult, arattak egy nagy győzelmet, aztán 1-1-re hoztak két szoros meccset a Portlanddel szemben, ezek is biztató dolgok, Anthony Edwards kiemelkedő teljesítményeket tudott letenni az asztalra, talán valami érezhető rajtuk - hogy ez mire lesz elég a címvédő otthonában, ez más kérdés, de le azért nem írnánk őket. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus