Bostonban is bizonyítana a Dallas, a Wolves a Sacramentót fogadja

A Cavs a Pistons, a Sixers a Hornets ellen nyerne újra, ismét pályán a Warriors, visszavágna a Pacersnek a Pelicans, kötelező előtt áll a Bucks és a Clippers - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA következő játéknapján.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:00

A Cleveland teljesen váratlanul horpadt be az elmúlt időszakban, az All-Star szünet óta csak ötből két mérkőzését nyerte meg a csapat – az egyiket a Dallas ellen Max Strus félpályás meccsnyerőjével, azonban ezt követően a Chicago ellen is becsúszott egy kellemetlen vereség. Most nincs kifogás, a tankoló Detroit otthonában nagyon magabiztos győzelmet várunk a vendégektől, hiszen a hazaiak ugyan az elmúlt alkalommal a Bulls ellen ritka győzelmet tudtak elkönyvelni, de ezt megelőzően zsinórban hat vereség állt a nevük mellett és abszolút a mezőny leggyengébbjeként hivatkozunk rájuk egész szezonban – ugyan a Washington vereségek számában most éppen alulmúlja Cunninghaméket, így gyakorlatilag a szezon érdemi részében először nem a Pistons a ligautolsó, de ez sok mindenen nem változtat, ugyanazt a gyenge színvonalat képviseli a csapat, mint eddig, így a Cavsnek még úgy is muszáj lesz győzelemmel távozni Detroitból, hogy Donovan Mitchell játéka egyelőre még nem biztos.

 

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 01:00

Az esélyek itt is viszonylag egyértelműek, a Sixers teljesítménye ugyan az utóbbi hetekben nagyon megromlott, de hazai pályán egy Charlotte ellen egyszerűen így sem fogadható el a hazaiaktól semmi más, csak a győzelem. Főleg azok után, amit az elmúlt időszakban produkálnak, Maxey-ék ugyanis tízből hétszer is kikaptak a közelmúltban, az AS-szünet óta pedig csak a Cleveland ellen tudtak ünnepelni – bár tény, hogy a sorsolás sem volt a Philly mellett ebben az időszakban, hiszen a napokban a Cavs mellett pályára lépett a csapat a Knicks, a Bucks és a Celtics ellen is, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Hornetsről nemrég még úgy beszéltünk, mint egy értelmetlenül feltámadó csapatról, azonban beigazolódtak azok a gyanúk, hogy a korábban zsinórban négy siker csak egy fellángolás volt Bridgeséktől, azóta négy mérkőzésen három vereség áll a gárda neve mellett – ráadásul ezekből egyik mérkőzésen sem érte el a száz pontos határt a gárda. A felek eddigi mindkét találkozóját a papírformának megfelelően a Sixers nyerte, ráadásul úgy, hogy a Hornetsnek egyik alkalommal sem sikerült elérnie még csak a 90 pontot sem – ugyan a Philly továbbra sem tud kiegészülni, de a hazaiak így is masszív esélyesei ennek a mérkőzésnek, hatalmas arcon csapás lenne számukra, ha a 15-44-gyel a mezőny végén kullogó Charlotte ellen sem sikerülne javítaniuk.

 

Boston Celtics – Dallas Mavericks 01:30

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen mindkét fél nagy formában van, bár ez legkevésbé a Celticstől meglepő idén: a kelták még mindig nem tudnak hibázni, 46-12-vel magasan vezetik az egész ligát, egymás után kilenc győzelmet számlálnak, nyolcmeccses előnyük a Cavs és a Bucks előtt pedig már-már szinte behozhatatlannak bizonyul Keleten. A Dallas is remek időszakot teljesít, Doncicék 8-2-vel hozták le az utóbbi tíz meccsüket, bár az a két vereség ezen a héten csúszott be a Pacers és a Cavaliers otthonában, de még így is nagyon egyben van a csapat, Doncic és Irving sorra hozza az extrábbnál extrább teljesítményeket, így pedig a csapat a nyugati mezőny egyik legerősebb gárdájává vált az utóbbi hetekben. A Bostonnál mindenki bevethető, a vendégeknél viszont Luka Doncic szereplését egyelőre kérdőjelek övezik, ha ő nem tudja vállalni a játékot, akkor ez a rangadó azért korántsem biztos, hogy olyan szoros lehet – nagy szüksége lesz a vendégeknek a szlovén klasszisra, hiszen elsősorban neki köszönhető az, hogy a Dallasnak komoly esélyei vannak akár az ötödik hely elérésére is Nyugaton.

 

Toronto Raptors – Golden State Warriors 01:30

A Warriors valamit nagyon megtalált az utóbbi hetekben és egyelőre úgy tűnik, hogy komolyan fordítani tudott a sorsán, ugyan még mindig tizedik a csapat a konferenciában, de 8-2-es mérlegükkel a közelmúltban újra belekerült a nyugati mezőny vérkeringésébe és folyton nyomást helyez az előtte lévő csapatokra üldözőként. Tény, hogy Curry-ék számára a sorsolás is kedvező volt, viszont amellett, hogy hozták a kötelezőt a Charlotte és a Washington ellen, nemrég legyőzték a Lakerst és a New Yorkot is, tehát komolyabb tartással bíró csapatok elleni is bizonyítani tudott a csapat. Most azonban a Knicks elleni siker után back-to-back kellene megmutatni, hogy a Raptors otthonában is képesek dominálni – papíron a kanadaiak jóval alacsonyabban rangsorolt csapat a vendégeknél, viszont a Toronto mielőtt kikapott volna a bombaerős Dallastól, zsinórban három győzelmet szerzett a Nets, a Hawks és a Pacers ellen, mutattak tehát életjeleket Quickley-ék is. Ettől függetlenül a momentum és a lendület a GSW oldalán áll, még fáradtabban is elvárható a Warriorstól a győzelem, ami nagyon fontos lenne számukra, hiszen elérkeztek a szezon azon pontjához, amikor minden mérkőzés rengeteget számít, muszáj meglovagolniuk a hullámot, amin jelenleg ülnek.

New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 02:00

A Pelicans úgy tűnik, hogy lépést tévesztett az utóbbi meccsein, a szünet óta Williamsonék három vereség mellett csak két mérkőzést tudtak megnyerni, legutóbb két napja éppen az Indianától kaptak ki – jöhet tehát a visszavágó, ezúttal hazai pályán. A Pacers jelenleg egyértelműen jobb formát mutat ellenfelénél, a vendégek tízből hét alkalommal is győzni tudtak, a néhány nappal ezelőtti Raptors elleni zakó valószínűleg csak egy egyszeri botlás volt, a lendületük ugyanolyan nagy, mint a szezon korábbi szakaszában. Bár a New Orleansnak voltak hiányzó kulcsemberei az elmúlt napokban, de a hírek szerint sem a hazaiaknál, sem pedig a vendégeknél nincs komolyabb sérülés, ez pedig egy nyitott és kiegyensúlyozott mérkőzést is hozhat nekünk – tegnap előtt a Pelicansban hiába dobott a három sztár összesen 76 pontot, a Pacers Siakam és Haliburton vezetésével több lábon állt és győzni tudott. A hazaiaknak most otthon adódhat lehetőségük visszavágni a múltkori vereségért, amire egyébként nagy szükségük lenne ahhoz, hogy a szoros nyugati középmezőnyben tartani tudják jelenlegi hatodik helyüket.

 

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

A Wolves továbbra is vezeti Nyugatot, az utóbbi hetekben tízből nyolc alkalommal is győzni tudott, a Kings viszont nem túl éles, volt már sokkal jobb passzban is – Sabonisék 50% alatt hozták le az utóbbi tíz meccsüket, így visszaestek a tabella nyolcadik helyére. Ennek ellenére azért rangadóról beszélhetünk, a Wolves egy könnyebb menetrendet teljesített szinte hiba nélkül, a Kings viszont komolyabb csapatok ellen lépett pályára, és azért a Clippers és a Denver ellen is nagy győzelmeket tudott szerezni – igaz, hogy az elmúlt két meccsén megint kikapott a gárda, előbb a Heat ellen, majd a Nuggets elleni visszavágón maradtak alul a vendégek. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a csapat utolsó meccsét De’Aaron Fox kihagyni kényszerült és a sztár játéka ma is csak kérdéses – nélküle azért a támadójáték nem az igazi, a liga mérföldekkel legjobb védekezése ellen pedig hatalmas szükség lenne ma az irányító játékára. A felek eddig 1-1-re állnak egymás ellen a szezonban, mindkét csapat számára nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen a Minny az alapszakasz megnyerésére koncentrálna, míg a Kings szeretné visszaszerezni helyét a konferencia top 5-6 csapata között. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal mire mennek egymással a felek, az esélyek azért a hazaiak mellett szólnak, bár Anthony Edwards játéka egyelőre nem biztos, az ő hiánya szintén nagy befolyással lehet a végkimenetelre.

 

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 02:00

Nyugati alsóházi csapatok mérkőzését nem kell túl sokat várnunk, a Memphis zsinórban három, a Portland pedig kilenc zakónál jár, abszolút megjósolhatatlan, hogy két ennyire gyenge csapat mire mehet egymás ellen. A Grizzlies ugyan egymás után kétszer is nyerni tudott az All-Star szünet előtt, ráadásul ekkor a Milwaukee skalpját is begyűjtötte a csapat, de a folytatás óta 0-3 a csapat mérlege – bár a Clippers és a Wolves ellen fikarcnyi esélye sem lehetett Taylor Jenkins csapatának, a Nets elleni kínosan nagy zakó pedig csak hab volt a tortára. A Blazersnél viszont még nagyobb a gond, a vendégek úgy tűnik, hogy még az eddiginél is jobban behúzták a féket, gyakorlatilag attól kapnak ki Simonsék, aki szembejön – tökéletesen tükrözi a csapat kilátástalan helyzetét, hogy néhány napja a hozzá hasonlóan gyenge színvonalat produkáló Hornetstől úgy kapott ki a társaság, hogy a 80 dobott pontot is alig érte el. A mérkőzés nem csak a megjósolhatatlanul gyenge teljesítmények, hanem a sérültek miatt is nagyon bizonytalan, a hazaiak részéről gyakorlatilag a rotáció érdemi része hónapok óta az oldalvonal mellé kényszerült, most Jaren Jackson Jr. sem lesz ott a pályán, viszont talán jelek mutathatnak arra, hogy Brandon Clarke közel egy év után visszatérhet a pályára. A vendégeknél is hasonló a helyzet, Brogdon, Henderson és Sharpe mellett most valószínűleg Ayton sem tudja vállalni a játékot – nagyon korlátozott tudással és minimális NBA-tapasztalattal rendelkező játékosok eshetnek egymásnak, aminek megjósolni sem tudjuk, hogy mi lehet a vége. Még jó, hogy egyik fél számára sem bír nagy téttel a derbi…

 

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 04:00

A Milwaukee talán-talán kezdi összekapni magát, a hazai csapat a csalódást keltő sorozat után most zsinórban négy győzelemnél jár, legyőzte többek között idegenben a nyugati éllovas Minnesotát is, nyert a Philly ellen is és oda-vissza hozta a papírformát a Hornets ellen is – így egy újabb győzelemmel akár vissza is veheti a második helyet a tabellán. A Bulls egy nagyon semmilyen teljesítményt nyújt az utóbbi időben, ugyan a Pelicans és a Cavaliers ellen nagy győzelmeket aratott a csapat, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a két diadal között a Detroittól kapott ki, ez azért jól megmutatja, hogy mennyire lehet kiigazodni a csapat valódi arcán. Khris Middleton valószínűleg még ma sem lesz bevethető a vendégek oldalán, de hazaiak részéről pedig a szezonban már vissza nem térő játékosok mellett Craig maródi, de jelenleg Caruso játéka is kérdéses. A Bucks most egy felfelé ívelő formát mutat, ezt mindenképpen ki kellene használnia Doc Rivers csapatának, hogy élesen tudjon ráfordulni az alapszakasz hajrájára, ha itt megint becsúszik egy kellemetlen vereség a keleti kilencediktől, akkor kezdődhet a huzavona megint előről…

 

Los Angeles Clippers – Washington Wizards 04:30

A Clippers ugyan nem teljesít rosszul az elmúlt hetekben, de a korábbi űrforma most azért nem jellemzi a csapatot: Leonardék csak 5-5-ös mérleget hoztak az elmúlt tíz találkozójuk alatt, és már négy meccs a hátrányuk a nyugati első Minnesotától. A LAC még annak ellenére is toronymagas favoritja ennek a találkozónak, hogy az utolsó négy meccséből csak egyet tudott megnyerni – bár a Thunder-Grizzlies-Kings-Lakers menet nem volt egy fáklyás menet, a kötelezőt a Memphis ellen tudta hozni Ty Lue csapata, a riválisok ellen viszont kivétel nélkül botlott, különösen fájó volt a Los Angeles-i derbi elvesztése, ahol az utolsó negyedben 21 pontos előnyt adott le a csapat. A Wizards természetesen most is pocsék formában van, jelenleg egy tizenhárom meccses nyeretlenségi sorozat áll a csapat neve mellett, a fővárosiak a tegnapi játéknapon ugyan ha meg is tudták szorongatni a b2b érkező Lakerst, de hosszabbításban végül alulmaradtak – most fáradtan és egyébként is jóval alacsonyabban rangsorolt csapatként nem sok jóra számíthatnak a Clippers ellen sem. A hazaiaknál Paul George és Ivica Zubac hagyott ki meccseket a napokban, az ő státuszuk jelenleg is kérdéses, de ettől függetlenül akár két kezdője nélkül is magabiztosan hoznia kellene a mérkőzést a Clippersnek, nem igazán látjuk, hogy egy ilyen kilátástalan helyzetben lévő Wizards meglepetést tudna okozni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus