Bostonban is letenné a névjegyét a Minnesota

Tíz meccs következik hajnalban, a GSW kivételével pályán a nyugati elit - nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Washington Wizards - Dallas Mavericks 00:00

A Wizards remekül zárta idegenbeli túráját, bár legutóbb gyenge játékkal kikapott, most egy nap pihenő után otthon mindenképpen esélyesnek számít a társaság. Bogdanovic érkezése óta új fegyvert használhat John Wall, ő és Beal is jó formában van, a 26-9-es hazai mérleg pedig nem véletlen, saját közönsége előtt félelmetes a gárda. Ezzel szemben a Mavsnél vannak gondok, az előző két meccsét elvesztette az együttes, kérdéses Noel és Matthews játéka is, támadásban pedig meg sem közelítik a Washingtont - védekezéssel lehet esélyük, de ahhoz a két említettnek ott kell lennie a pályán. Nagyon fontos meccs ez mindkét félnek, a két bukás után minden győzelemre szüksége van a Dallasnak, hogy ott maradjon a playoff-harcban, a Wizards pedig a Bostonnal csatázik a keleti második helyért.

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 00:00

A Pacers back-to-backet játszik, előző este gyenge támadójátékkal kikapott New Yorkban, de hozzá kell tenni, hogy hazai pályán teljesen más a helyzet, ott nagyon erős a gárda - ennek megfelelően még fáradtabban is ők számítanak esélyesnek. A Hornets nagyon kapaszkodik a playoffért, de most már minden vereség duplán számít nekik, és az előző két meccsüket elveszítették, így most borzasztóan kellene nekik ez a győzelem. A migrénnel küzdő Batum nem utazik a csapattal erre a meccsre, és bár legutóbb Lamb dobásban jól pótolta, játékszervezésben nagyon egyedül maradt Walker, védekezésben pedig az egész csapat gyengén muzsikált - ennél most sokkal több kell tőlük. Kérdés, hogy Walker mennyire kapja el a fonalat, mert ha megvannak a betörések, akkor jönnek a triplák is, illetve az is kérdés, hogy a Pacersből mennyit vett ki a Knicks elleni meccs, mennyire lesznek tompák George-ék.

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 00:30

A Wolves most már hetek óra parádézik, nagyon egyben van a védekezés, a Towns-Rubio kettős pedig élete formáját hozza támadásban is, így egyáltalán nem lehet leírni a gárdát Bostonban sem - főleg, hogy élet-halál harcot vívnak, nem kaphatnak ki, ha playoffot akarnak. A Boston nincs ennyire jó formában, elég ingadozó a gárda játéka, de otthon azért 22-9-re állnak Thomasék, legutóbb simán verték a Bullst is, és nem véletlenül keleti másodikak, még csúcsforma nélkül is ők a jobb csapat. Érdekes lesz persze a Thomas-Rubio csata, hiszen a spanyol jó védő, lassíthatja a Celtics sztárját, míg a palánk alatt sokszor gyengélkedő hazaiaknak alaposan feladhatja a leckét Towns. Sérültek nincsenek, a Bostonnál már Bradley sincs perclimiten, a hazai pályájukkal kapcsolatban pedig meg kell említeni, hogy az utóbbi tíz meccsből kilencet megnyertek itt, és az alapszakasz végének nagy részét ebben a csarnokban töltik már.

Miami Heat - New Orleans Pelicans 00:30

Fájó vereséget szenvedett Goran Dragic nélkül a Heat Indianapolisban, most viszont visszatérhet a szlovén irányító, és hazai pályán mindenképpen nyerniük kell, ha rájátszásba akarnak jutni. A Pelicans back-to-backet játszik, előző este remek védekezéssel, de továbbra is kissé akadozó, erőlködő támadójátékkal verték meg a Portlandet, kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőlük, illetve hogy képesek-e ismét így védekezni. A palánk alatt nem lesz egyszerű dolguk Cousinséknak, mert Whiteside remek formában van, ráadásul ha Dragic visszatér, a periméteren is helyeállhat az egyensúly - mostanában rendre megszórta ellenfeleit kintről a Miami, a tűzerőt tekintve a "fasorban sincs" a New Orleans. A Miami két hónapja tartó remek formáját már többször megénekeltük, de ez csak akkor ér valamit, ha végül elérik a rájátszást - ehhez nekik nyerniük kell, igaz, halványan még a Pelicans esélye is él erre Nyugaton.

Detroit Pistons - Utah Jazz 00:30

A Pistons back-to-backet játszik, bár túlságosan nem fáradtak el előző este Reggie Jacksonék, hiszen pár perc alatt eldőlt a meccsük Clevelandben - ugyan most hazai pályán játszanak, sokkal könnyebb feladatra ezúttal sem számíthatnak. A Jazz pihentebb és legutóbb leverte a Clipperst is, láttunk tőlük többször is remek támadójátékot, a ligaelit védekezés pedig továbbra is él - Gobert ellen a legtöbb center betlizik, márpedig a Pistonsnak nagyon kellene Drummond jó játéka. Ez a párharc döntő lehet, míg hármas poszton Hayward és Morris csatája is érdekes lehet, hiszen előbbi a Jazz vezére támadásban, utóbbi pedig többször is képes volt már óriási védekezést bemutatni. A győzelem inkább a Detroitnak fontos, de papíron jobb csapat a Utah, amely ráadásul jó formában is van - Favors viszont valószínűleg most sem tud majd pályára lépni.

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 01:00

Mindkét gárda komoly bukószériát zárt le legutóbb, a hazaiaknál Rajon Rondo, a vendégeknél pedig Vince Carter volt a megoldás. Kérdés, hogy ki tud belekapaszkodni ebbe a momentumba, és ki tud elindulni felfelé, hiszen erre a Bullsnak a playoff, a Grizzliesnek pedig a hatodik hely miatt lenne nagy szüksége. A vendégek állománya alapvetőten erősebb, de a hazai pálya a Chicagót segíti, a matchupok pedig nagyon függnek attól, hogy ki melyik arcát mutatja - Butler, Wade és Rondo is "elveszhet" Conley-ék ellen támadásban, de csak akkor, ha a Memphis önmagát adja védekezésben - erre pedig nem sok példa volt az elmúlt időszakban. Kérdés az is, hogy a Bullsnál mennyire állandósulhat az eredményes támadójáték és a spacing, legutóbb ez megvolt, de csak akkor lehet érdemi esélyük bármire, ha ez tartósan így is marad. Meghatározó sérült egyik oldalon sincs.

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 01:00

A Lakersnél 100%-os fiatalítás zajlik éppen, Luke Walton száműzte a rotációból a veteránokat, egyedül Corey Brewer maradt meg közülük - egyébként az első-másodévesek csapatává alakult a gárda. Éppen ezért kötelező a győzelem a Houston számára, amely szenzációs támadójátékra képes, otthon játszik, és bár a tabellát tekintve nincs túl nagy tét, Nyugat leggyengébb csapata ellen nem teheti meg azt, hogy hibázik - a Lakers védekezése csak néha NBA-szint, ez nem okozhat gondot Hardenéknek.

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 01:00

A Blazers back-to-backet játszik, előző este csúnya verést kaptak Nurkic-ék New Orleansban, egészen vállalhatatlan támadójátékot bemutatva - kérdés, hogy ebből fel tudnak-e állni, és meglepetést tudnak-e okozni a ligaelsőségért hajtó Spurs ellen. A hazaiaknál Aldridge visszatérhet, de Parker és Murray is kihagyhatja még ezt az összecsapást, igaz, Millsék ezt megoldották legutóbb is. A fő kérdés persze Kawhi Leonard formája, ő a csapat vezére elöl-hátul - érdekes lesz, hogy Lillardékkal mihez kezdenek a periméteren a hazaiak, illetve hogy Nurkic visszatalál-e jó formájához, de a fáradtabb Blazerstől komoly bravúr lenne, ha éppen San Antonióban tudna nyerni.

Phoenix Suns - Sacramento Kings 03:00

Alsóházi derbi, tulajdonképpen tét nélkül, hiszen egyik félnek sincs már esélye a rájátszásra. A Kings nyolc vereség után nyert legutóbb, de a Suns alapvetően jobb csapat még úgy is, hogy az előző négy meccséből hármat elveszített, ráadásul a hazai pálya is Bookeréket segíti. Támadásban mindenképpen több fegyvere van a Phoenixnek, védekezésben stabilabb, akaratosabb a Sacramento, összességében nem állnak messze egymástól játéktudás tekintetében - a tét hiánya miatt viszont nem ez lesz a játéknap legérdekesebb összecsapása...

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 03:30

A Bucks nehéz túrán van, hiszen egy pazar győzelmi szériával felkapaszkodott a playoff-helyekre, de most hosszú idegenbeli kirándulásra indult, amelynek első állomásán rögtön vereséget is szenvedett. A Clippers otthonában sem lesz egyszerű dolguk Middletonéknak, mert bár legutóbb kikapott Doc Rivers alakulata, de alapvetően nincs rossz formában, saját közönsége előtt erő,s és mindene megvan ahhoz, hogy nyerjen. Érdekes kérdés lesz, hogy a Bucks alacsony szerkezetével mihez kezdenek Griffinék, nekik nem nagyon van ehhez a rohanós, atletizálós játékhoz emberük, így rá kell erőltetni akaratukat a vendégekre - azonban igazán jó védőjük sem Middletonra, sem Antetokounmpóra nincs. Érdekes meccs lehet edzői szempontból ezek miatt, a győzelem nagyon kellene most mindkét félnek, de alapvetően persze az erősebb állománnyal bíró, otthon játszó Clippers az esélyesebb.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus