Boston-Phoenix derbi a Sport Tv-n, a Thunder a Dallast fogadja

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, ahol több érdekesnek ígérkező derbit is láthatunk, mutatjuk, hogy mi vár ránk az előttünk álló játéknapon.

Boston Celtics – Phoenix Suns 00:30 (ÉLŐ - Sport 1)

A játéknap rögtön egy komoly rangadóval indul, mindkét csapat egyenes ágon jutna a saját konferenciájának rájátszásába – sőt, a Boston utcahosszal vezeti nem csak Keletet, de az egész ligát is, hazai pályán pedig szinte legyőzhetetlenek a kelták. A Suns ugyan az utóbbi négy mérkőzéséből hármat is megnyert, de az az egy vereség éppen a Celtics ellen született – ettől függetlenül szépen gyűjtögeti a győzelmeket a csapat, a múlt héten hosszabbításban Denverben is győzni tudott, legutóbb pedig a Cleveland otthonában aratott nagy sikert a gárda, így folyamatosan ott van a hatodik hely közelében Nyugaton. Ugyan a vendégek jó formában vannak és már Booker visszatérésével ki is egészültek, de az esélyeket hazai pályán egyszerűen nem lehet elvenni a Bostontól, még úgy is a kelták felé billen a mérleg nyelve, hogy Kristaps Porzingis biztosan nem lehet ott a pályán, valamint Jaylen Brown szereplése is bizonytalan. A Sunsnál az egyetlen fontosabb hiányzó Josh Okogie lesz, Durantnek, Bookernek és Bealnek is hoznia kell magát, hogy fel tudják venni a versenyt a Bostonnal, de érdekes lehet az is, hogy Jusuf Nurkic mennyire tud dominálni majd a festékben a lett magasember hiányában. Négy nappal ezelőtt már egyszer találkoztak a felek, akkor Phoenixben a Celtics örülhetett, ahhoz hasonlóan most is több szempontból érdekes és fontos derbit láthatunk.

 

Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 01:00

Ez a mérkőzés leginkább a Clippers számára lesz fontos, hiszen a Los Angeles-iek ugyan tagjaik annak a négy csapatos bolynak, amely megszökött a középmezőnytől, de az elmúlt hetek produkcióit nem teszi ki az ablakba Tyronn Lue csapata: Leonardék csak 50%-kal hozták le az utóbbi tíz meccsüket, ráadásul a forma egyre inkább lejtmenetet mutat, hiszen a közelmúltban ötből háromszor is kikaptak, van tehát min javítani. A Bulls számára fontos kérdések már nem maradtak a szezonnal kapcsolatban, valószínűleg kétmeccses playin-kör várhat majd a csapatra az alapszakasz végén és a mai napon semmi nem mutat abba az irányba, hogy itt komoly meglepetésre lehetnének esélyesek: a Bulls tegnap is pályán volt, és ugyan hosszabbításban győzni tudott a Pacers ellen DeRozan 46 pontjának köszönhetően, de túlórából érkezve, pihenőnap nélkül egy nyugati topcsapat ellen valószínűleg nem sok ellenállást tud majd tanúsítani. Kawhi Leonardnak elvileg nem súlyos a sérülése, a hírek szerint akár már a mai napon visszatérhet a pályára, viszont mellette James Harden játéka sem biztos még. A hazaiaknál Coby White nem lesz bevethető, ami eleve csökkenti az esélyeiket támadóoldalon, fáradtabban és egyébként is gyengébb csapatként nem látunk annyit a Bullsban, hogy meg tudja lepni az akár Leonard és Harden nélkül felálló Clipperst sem, a múlt héten a Los Angeles-iek nyerték az egymás elleni meccset, meglepetés lenne, ha ez ma nem ismétlődne meg.

 

Houston Rockets – Washington Wizards 01:00

A Rockets meglepően remek formában van, ötből négy meccsét is megnyerte az utóbbi hetekben, de ettől függetlenül nem változott az a tény, hogy a texasiak minden bizonnyal lemondtak a tizedik hely eléréséről – a csapat teljesítménye még egyértelműen alsóházi szintet képvisel, Sengün sérülésével pedig több szinttel csökkent a játék minősége. A Wizardsnak végül csak sikerült a sokáig alulmúlhatatlannak tűnő Detroit mögé kerülnie a tabellán, így már a fővárosiaké a keleti utolsó hely – ugyan a Hornets és a Heat ellen be-becsúszott egy-egy ritka győzelem, de még így is értékelhetetlen a csapat teljesítménye. Hazai pályán (és egyébként is) a Houstonnak áll a zászló, a texasiak otthon azért 21-11-re állnak, de nemrég például a Kingset idegenben is legyőzte Ime Udoka legénysége – a vendégek helyzetéről sokat elmond, hogy még az alsóházi Rockets elleni is komoly meglepetés lenne számukra a győzelem.

 

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 01:00

A Bucks az utóbbi hetekben kezdett magára találni, viszont az elmúlt napok eredményei megint nem néznek ki jól: Giannisék egy nehezebb nyugati túrán kikaptak a GSW-től, a Lakerstől és a Sacramentótól is, viszont rövid időn belül kétszer is megverték a szintén élmezőnyben lévő Clipperst – az elmúlt tíz meccséből hetet azért így is megnyert a csapat, de mindenképpen érdemes szemmel tartani az elmúlt napok hanyatlóbb formáját. A Sixers szénája egyáltalán nem áll jól, ugyan Tyrese Maxey visszatérhetett a csapatba, de a gárda így is kikapott a Knickstől – a Philly csak egy meccsét nyerte meg az elmúlt öt találkozójából, a New York mellett kikapott a Brooklyntól, a Memphistől és a Pelicanstól is, különösen előbbi két nyerhető meccs elbukása volt nagyon fájdalmas a csapatnak, ezzel pedig már csak alig vannak a playin-vonal fölött a tabellán. A vendégek számára az sem jelent túl sok jót, hogy az utolsó három meccsükön egyszer sem sikerült elérniük a száz pontot, sőt a Knicks elleni oda-visszavágón mindkétszer nyolcvan (!) egység alatt maradtak – Maxey visszatérésével valószínűleg javulni fog a támadójáték, de Embiid nélkül egyszerűen nem tud eredményeket elérni a csapat, ha ez nem változik, akkor könnyen elképzelhető, hogy a szezon végén pótselejtezőt kell vívnia a vendégeknek. Ezek alapján annak ellenére is viszonylag egyértelmű esélyes a Bucks, hogy a hazaiak sincsenek túl jó passzban, de 25-7-es otthoni mérlegükre azért bőven támaszkodhatnak, főleg egy ilyen gyenge Sixers ellen, ahol Doc Rivers számára szinte kötelező a győzelem volt csapata ellen.

 

Portland Trail Blazers – New York Knicks 03:00

A Portland természetesen nem szakad meg a győzelmek gyűjtögetésében, bár a tegnapi napon Simons és Ayton extrájával legyőzte az Atlantát, de a keleti tizedik helyezett elleni sikere is a meglepetés kategóriájába tartozott, ez pedig sokat elmond a csapat idei céljairól. A New York szintén vegyes eredményekkel teljesítette az utóbbi időszakot, egy győzelemre mindig egy vereség jutott, az elmúlt napokban a Sixers elleni duplázást hozta le a csapat 1-1-gyel – a gárda számára viszont fontos volt, hogy Brunson és végre Anunoby is visszatérhetett a pályára, ez pedig új dimenziókat nyithat meg számukra az alapszakasz hajrájára. Bár Julius Randle még mindig hiányzik a csapatból, de egy back-to-back érkező, tankoló és egyébként sem egészséges Portland nem kellene, hogy gondot okozzon a vendégeknek – Brunsonéknak a sérüléshullámot végül úgy néz ki, hogy sikerült túlélniük a negyedik helyen, a céljuk pedig egyértelműen ennek megtartása kell, hogy legyen, ehhez pedig az ilyen meccsek behúzása kötelező.

 

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 03:00

Ez szintén egy komolyabbnak ígérkező nyugati rangadó lesz, a Thunder a közvetlen élmezőnybe tartozik, mindössze fél mérkőzés a hátránya a listavezető Denverrel szemben, egy győzelemmel viszont újra visszaveheti az első helyet a tabellán a játéknap végére. A hazaiak 7-3-mal teljesítették az utóbbi heteket, egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, egyértelműek a legjobbak között kell a Thunderről beszélnünk, ezen pedig még a legutóbbi, Pacers elleni vereség ténye sem változtat. A Dallas megint kezd lendületbe jönni, Doncicék zsinórban négy sikernél járnak és próbálják stabilizálni a helyüket a nyugati középmezőnyben – ez ezekkel az eredményekkel jól is sikerült, hiszen csupán fél meccs a hátrányuk a hatodik helytől, úgy, hogy már másfél meccs előnnyel bírnak az őket követő Lakers előtt. A vendégek az előző játéknapon a GSW ellen arattak győzelmet, az egy fontos győzelem volt a csapatnak, most viszont a texasiak egy még ennél is nagyobb kihívás előtt állnak, fáradtabban és idegenben pedig nem feltétlenül ők az esélyesek a liga egyik legjobb csapata ellen, főleg úgy, hogy Luka Doncic pályára lépése kétséges, a szlovén valószínűleg ki fogja hagyni ezt a derbit. Ha viszont a Dallas így is képes lesz folytatni remek sorozatát egy topcsapat ellen, akkor már talán reálisan el lehet várni a csapattól, hogy egyenes ágon jusson be a playoffba…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus