Bulls - Thunder a Sport TV-n!

A játéknap rangadóját közvetíti a Sport 1 - Lillardék szétdobják a Memphist is? - Minnesotában kell nyernie a Heatnek - pályán a Dallas

 

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Mindkét csapatnak van min javítania, a Bulls 130 pontot kapott a Charlotte-tól, a Thunder pedig most először maradt 100 pont alatt a Toronto ellen – némi finomítást igényel Westbrookék játéka is. A mérkőzés kérdése az lesz, hogy Butler Westbrookot vagy Durantet fogja majd inkább, hiszen mindkettejükre nincs igazán elit védő hazai oldalon, márpedig mindkét OKC-sztár el tudja dönteni a meccset, ha hagyják játszani. A magasemberek és a szerkezetek csatája is érdekes lesz (elsősorban Mirotic miatt), de a Thundernél alapvetően annyi fegyver van, hogy ha nem javul óriásit a Bulls védekezése, még a pontatlanabb (sok eladott labda) és szintén gyengébben védekező OKC is át fog rajtuk rohanni – a két vereség után valószínűleg a motivációval sem lesz gondjuk, a back-to-back viszont nem mellettük szól.

Minnesota Timberwolves – Miami Heat 02:00

Mindkét csapatnál akadnak gondok, a Minnesotánál elsősorban Andrew Wiggins formája aggasztó, az újonc Towns pedig hiába bizonyít, eddig csak időszakokra tudott jól játszani a csapat – volt már jó időszaka Rubiónak és Kevin Martinnak is, de továbbra sem állt még össze a kép. A Heatnél az előszezonban parádézó Gerald Green nem hadra fogható és egyelőre pontosan nem is tudni, hogy mi történt vele – ráadásul a Miami is elég hektikus eddig. Jó meccse mindenkinek volt már (legutóbb Dragic is hozott azért 19 pontot), de olyan még nem fordult elő, hogy egyszerre mindenki jól játsszon – a stabilitást talán a Wade-Whiteside duó jelenti, és a center párharca Towns ellen érdekesnek is ígérkezik. A vendégek számára fontos lenne a győzelem, de a hazai pálya és a felfokozott érzelmi állapot a Wolves mellett szól.

Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 02:30

A Mavsnél a Parsons-Matthews duó még nem nyerte vissza régi formáját, és főleg előbbi egyelőre kevesebbet is játszik, ennek ellenére védekezésben meglepően jól mutatott eddig a csapat – viszont a győzelmeket eddig a támadójátékukkal hozták, a vereségeiken ezzel szenvedtek leginkább. A Charlotte legutóbb szétdobta a Chicagót és megszerezte első győzelmét, Jeremy Lamb elkapta a fonalat, a Walker-Lin páros jól mozgatja a társaságot és Al Jefferson is hozzáteszi a magáét – a kérdés az lesz, hogy a periméteren mennyire tudja megfogni a Mavs a vendégek hátvédjeit. Szintén fontos lesz Dirk Nowitzki formája, hiszen eddig támadásban egyértelműen ő viszi a Dallast, és igazán nincs is rá védő a Charlotte-nál.

Denver Nuggets – Utah Jazz 03:00

Mindkét csapat 2-2-re áll, de az eddigiek alapján mindkettejüknél óriási javulásra van szükség – ez a Denvernél nem meglepő, a Jazznél viszont igen. Gobert-ék védekezése a periméteren eddig rendkívül gyenge, de támadásban is a liga leglassabban játszó csapatáról beszélhetünk velük kapcsolatban, akik alig-alig tudnak könnyű kosarakat szerezni – tegnap a Portland simán szétszedte őket és könnyen lehet, hogy Derrick Favors ma sem léphet pályára. Nélküle különösen nehéz helyzetben lesznek támadóoldalon is, hiszen ő a gárda legjobb dobója eddig, Hayward nincs jó formában, és bár a Nuggets is sokszor pontatlan, sokkal gyorsabban játszanak Mudiay-ék – ha az újonc irányító kicsit pontosabb tud lenni, bőven lehet keresnivalójuk a hazaiaknak. Persze ehhez kelleni fog Gallinari jó dobóteljesítménye is, eddig ugyanis főleg a festékből voltak eredményesek, ott viszont most Gobert ellen nem lesz egyszerű dolguk…

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 04:30

A Portland a vártnál jobban, a Memphis viszont a vártnál gyengébben kezdett – Marc Gasolék két óriási verést kaptak két komoly csapattól, és a három nyertes meccsük sem volt igazán meggyőző. A Blazersnél viszont Lillard már kétszer is 30 pont felett járt, McCollum tökéletesen lép fel mellé, a két „vad” hátvédhez pedig egyre inkább passzolnak a többiek – kezd kialakulni a rendszer és a játék. Most komoly feladat előtt állnak a hazaiak, hiszen ha valaki, akkor Conley, Lee és Tony Allen meg tudja keseríteni Lillardék életét, márpedig ha ők nem dobnak úgy, mint a három nyertes meccsükön, akkor nem tudnak mit változtatni. A vendégeknél Gasol játéka egyébként nem 100%, ugyanakkor ők is próbálnak kicsit finomítani a játékukon és többet próbálkozni kintről – ezúttal viszont komoly védő nem nagyon tud foglalkozni Randolph-ékkal belül, itt megnyerheti a meccset a vendégcsapat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus