Bulls-Cavs és Bucks-Grizzlies rangadót is rendeznek hajnalban

Tizenhárom találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit ígér nekünk ez a játéknap.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

Az MLK-napon váratlanul gyenge játékkal szenvedett vereséget a Sixers, most viszont hagyományosabb menetrend szerint kell pályára lépni és saját közönsége előtt ezúttal nem hibázhat Doc Rivers alakulata. A Magic továbbra is sereghajtó, az előző két meccsén 92 és 88 pontot tudott dobni, támadásban még mindig alkalmatlan minden komolyabb szerepre, míg bár a Phillynél szintén akadnak ilyen gondok, de az utóbbi hetekben pont megy a szekér, Joel Embiid pedig egymaga is győzelmet érhet egy ilyen párosításban. A Green-Thybulle-Milton trió még mindig nincs, de ezt el kell bírniuk a hazaiaknak. 

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

A Nets legutóbb elvesztette a Cavs elleni rangadót, előtte pedig Kevin Durantet, míg a Wizards kezdi ismét felszívni magát, a Sixers legyőzése is ezt bizonyította két nappal ezelőtt - ötből négyet nyertek a fővárosiak, otthon 13-8-ra állnak, kicsit megint lendületbe jöttek. A Brooklynról ez nem mondható el, egy-egy szebb győzelem mellett sorra gyűjtögetik a vereségeket Hardenék, nem is túl pihentek és bár idegenbeli meccsről beszélünk, így Kyrie Irving játszhat, de Duranttel nagyon fontos láncszemüket vesztették el hetekre. Papíron persze így is adott mindenük ahhoz, hogy győzzenek, idén egyszer már megverték a Washingtont és a 15-5-ös idegenbeli mérlegük is meggyőző, de védekezésben javulniuk kell, ha tényleg nyerni akarnak - amúgy így is csak fél meccs a hátrányuk a keleti első helyhez képest, egy mostani győzelem akár az élre is repítheti őket a konferenciában. A Wizardsnál nincs sérült az aktív rotációból. 

 

Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 01:30

A Hawks legutóbb egy nagyon hosszú negatív időszakot tudott megtörni, amikor egy parádés utolsó negyeddel megverte a Milwaukee-t, a kérdés az, hogy sikerül-e ebbe belekapaszkodnia a társaságnak és erre építve elindulni felfelé. A Minnesota back-to-back lép pályára, előző este New Yorkban nyert szoros, egylabdás meccset, így fáradtabb lehet, ez és a hazai pálya is az Atlanta mellett szól, úgyhogy Trae Youngéknak lehet keresnivalójuk. Alapvetően mindkét gárda inkább a könnyed, lendületes támadójátékot kedveli, védekezni kevésbé tud/akar, de időszakokra mindkét fél megmutatta már, hogy akár hátul is képes jó teljesítményre - most is döntő lehet, hogy melyikük tudja ezt előhúzni. A hazaiaknál Capela és Bogdanovics most sem játszhat, ez azért nem segíti az ügyüket, főleg a center fog hiányozni Karl-Anthony Townsszal szemben. 

 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

Mindkét csapat győzelmet aratott az MLK-nap korai szakaszában, de a Hornets egyébként is kiemelkedő formában van, a Magic elleni váratlan betlit leszámítva sorra hozza a győzelmeket és a korábban értékelhetetlen védekezés is összeállt ezeken a találkozókon. A Boston ingadozóbb, akár meccseken belül is képes nagy hullámzásokra, de mostanában azért többször voltak jók Brownék, mint rosszak, főleg otthon - hatból ötöt nyertek, ez az idei egyik legjobb szériájuknak számít. Jósolni azért nehéz, ha a Bridges-Hayward páros kellően jól védekezik majd a vendégeknél és a bostoni támadójáték ezúttal is inkább egy-egyezésekre épül majd gyenge triplázással, akkor a Charlotte az esélyesebb úgy, hogy LaMelo Ball visszatérhet, ha viszont a Celtics talál megoldást az említett kérdőjelekre, akkor otthon még Marcus Smart nélkül is győzhet - Robert Williams III visszatérhet, ő pihenten csatlakozik a kezdőhöz. 

 

Miami Heat - Portland Trail Blazers 01:30

A Heat elvesztette a hazai rangadót a Sixers ellen, de legutóbb javított és megverte a Torontót, Bam Adebayót is visszakapta, viszont Kyle Lowry most sem fog játszani, Tyler Herro pedig karanténba került, így két nagyon fontos playmakerét kell nélkülöznie a gárdának. A Portlandnél CJ McCollum volt a nagy visszatérő az előző meccsen, vele megerősödve okozhatnak meglepetéseket, hiszen mostanában képesek érdemi védekezésre, Simons vezetésével támadásban sem elveszettek és ha McCollum kicsit ledobja magáról a rozsdát, akkor veszélyesek lehetnek. A Heat játéka kérdéses a Lowry-Herro páros nélkül, nagyon sok múlik majd Butleren és hogy a cserehátvédek milyen dobóformát fognak ki - azért még ebben a felállásban is ők az esélyesebbek otthon, nem a Lillard nélküli Blazers. 

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez kiemelt keleti rangadó lesz az élmezőny legforróbb, sorozatban öt győzelemnél tartó csapata és a zsinórban négy vereség ellenére még mindig listavezető hazai alakulat között. A Bullst elkapták a sérülések, Caruso után Ball, LaVine és Jones Jr. is kidőlt, így hátvédposzton nagyon meggyengült a rotáció és bár a White-Dosunmu páros mindent megtesz, de ez így mégsem ugyanaz a csapat. A Cavs ellenben ismét elkapta a fonalat, Darius Garland elképesztő formát fut, az Allen-Mobley páros is teszi a dolgát, nagyon stabilak csapatként és komoly együtteseket is meg tudnak verni, ezt folyamatosan bizonyítják. Jelenleg a forma és az egészség is mellettük szól még Rajon Rondo nélkül is, a Bullsnál egy DeRozan-extra lehetne a siker egyik alapja. 

 

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 02:00

Ez is kiemelt rangadónak számít, de a Milwaukee pocsék formája erősen árnyalja a képet, hiszen a címvédő érthetetlen gödörbe került: Jrue Holiday kiválásán kívül semmi sem indokolja, hogy miért játszik ennyire rosszul a gárda, de nyolcból hat vereség után kijelenthető, hogy valami jelentős probléma merült fel. A Memphis továbbra is szárnyal, a Dallas elleni vereséget a Bulls elleni sikerrel kozmetikázta a társaság, idegenben zsinórban hat győzelemnél tart és jelenleg négy meccsel megelőzi a Milwaukee-t, úgyhogy idegenben is esélyesebbnek számít. A Bucksnál Holiday visszatérésére van esély, hivatalosan kérdéses a játéka, de a fő kérdés nem ő, hanem az, hogy a csapatvédekezést sikerül-e rendezniük Middletonéknak - anélkül továbbra is hektikusak maradnak, elsősorban ez okozza a gondjaikat. A Grizzliesnél Brooks nem lesz még hetekig, a többi fontos játékos bevethető. 

 

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 02:30

A Toronto legutóbb jó meccset játszott Miamiban, de a negyedik negyedben alulmaradt ellenfelével szemben, most megpróbál javítani a liga egyik legjobb formában lévő csapatával szemben. A Dallas tízből kilencet nyert és kicsit leszakította magáról a nyugati középmezőnyt, most ezt szeretné tovább stabilizálni és a fontos játékosok mind ott is lehetnek a pályán - Maxi Kleber is javult, az állapota most már "valószínű", úgyhogy minden bizonnyal ő is játszhat. A felek előző meccsét nyolc ponttal nyerte Torontóban a Mavs és az aktuális forma miatt most is esélyesebbek a texasiak, Doncic jó passzban van, Porzingis viszatért és jól is mozgott, a védekezésük hetek óta elit, a Raptorsnak nagyon nehéz dolga lesz, ha nyerni akar - ráadásul legutóbb hat és fél játékossal játszottak VanVleeték, nem mondhatnánk, hogy túl bő a variációs lehetőségek tárháza. 

 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 02:30

A Thunder mostanában sorra gyűjtögette a szoros vereségeket, a gyenge támadójáték mellé egészen jó védekezést párosítottak Dorték, de pár pont szinte mindig ellenük döntött - kivéve a brooklyni győzelmüket, amikor az ellenfél térden járt. A Spurs is hasonlóan rossz passzban van annyi kiegészítéssel, hogy a texasiak játékban sem mutattak sok biztató dolgot, a Clipperst nemrég megverték, de a Sunstól kikaptak legutóbb, igaz, ott pont nem kosárlabdáztak rosszul az utolsó negyedig. Jósolni nagyon nehéz, borzasztó instabil csapatokról beszélünk, a Murray-SGA párharc egyes poszton érdekesnek ígérkezik és kíváncsian várjuk, hogy a San Antonio lendületes támadójátéka, vagy a Thunder ritmusszabályzó, ellenfelet lassító védekezése érvényesül majd. 

 

Utah Jazz - Houston Rockets 03:00

Kötelező meccs a Jazz számára, a Lakers elleni vereség után muszáj javítania a gárdának és a nyugati sereghajtó elleni hazai mérkőzés egy olyan feladat, amit nem szabad elrontani. Donovan Mitchell, Rudy Gay és Hassan Whiteside nem játszik, de nélkülük is elégnek kell lennie ennek a keretnek ahhoz, hogy legyőzze a Houstont, ha kellően odateszik magukat Gobert-ék védekezésben, akkor nem kaphatnak ki. A Rockets mondjuk némileg váratlanul 2-1-re áll az idegenbeli túráján, de mindhárom meccsen kapott legalább 112 pontot, kétszer 125 felett is, ez nem az a szint, amivel a Jazzt el lehet kapni - kivéve, ha a Utah álmoskásan, "úgy is behúzzuk valahogy" mentalitásban lép pályára. 

 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 04:00

A felek nyolc napja találkoztak és akkor egy csúnya meccsen 87-85-re a Clippers nyert Los Angelesben, most jöhet a visszavágó. A LAC azóta kettőt bukott, majd legutóbb teljesen váratlan játékkal, 139 pontot dobva megverte az Indianát, míg a Nuggets két kiütéses győzelem után tükörsimán kikapott a Jazztől. Így elég nehéz kitalálni, hogy ki milyen formában van, de összességében a Nuggets van inkább egyben, a Clippersnél nincs magyarázat arra, hogy hogyan sikerült legutóbb annyi kosarat dobni - pont az a csapat hátránya, hogy nem nagyon képes ilyenekre, nagyon meglepődnénk, ha egymás után másodszor is ilyen napot fognának ki Jacksonék. A Denver stabilabb, Nikola Jokicsra mindig lehet építeni, bennük inkább ott van egy-egy nagy meccs, főleg otthon - ráadásul a Los Angelesnél a legutóbb parádézó Batum közben karanténba került, ő nem játszhat. 

 

Sacramento Kings - Detroit Pistons 04:00

Érdektelen alsóházi meccs, a Kingsnél átmenetileg úgy tűnt, hogy talán elindulhat felfelé a gárda, de legutóbb hazai pályán kikapott a Rocketstől és bár csak másfél meccsre van a nyugati playintől, de túl nagy színvonalat így sem kell tőle várni. A Pistonstól pedig még annyira se, ráadásul a vendégek back-to-back lépnek pályára a Warriors elleni sima vereséget követően - fáradtabbak, idegenben játszanak, ők sem fogják megváltani a világot. Valakinek viszont nyerni kell, a két együttes közül az fogja ezt megtenni, amelyik koncentráltabb lesz - ha a Kings ellazázza a meccset, akkor megint megéghet a rá jellemző védekezéssel, ha elég komolyan veszi a derbit, akkor otthon azért nyilván több van benne, mint a liga második legrosszabb csapatában. 

 

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 04:30

A Lakers a Jazz legyőzése során nagyon megemberelte magát és az azt megelőző meccsekhez képest több kategóriát javutl védekezésben - ez volt a kulcs, már korábban is tisztán látszott és most is az a kérdés, hogy ez meg tud-e maradni hosszabb távon. A Pacers legutóbb 130 pont fölé jutott, de így is kikapott a Clipperstől és idegenben 3-17-es mérlege van, ami a liga egyik legrosszabb mutatója, úgyhogy a realitás LeBron Jamesék sikerét ígéri és komoly blama lenne, ha ezt nem tudnák hozni - de ha nem a legutóbbi védekezésükkel rukkolnak elő, akkor bármi elképzelhető, egy hektikus, rohanós meccsen az Indy sikere is benne lehet a pakliban. A vendégeknél Myles Turner kidőlése nem jött jól, a hazaiaknál pedig Anthony játéka kérdéses ismét. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus