Bulls-Spurs rangadó a Sport TV-n!

A címvédő vendégjátékát Rose-éknál a Sport 1 is közvetíti, de pályán a Blazers és a Clippers is - nézzük, mit kell tudnunk a meccsek előtt!

Chicago Bulls – San Antonio Spurs 02:00

A szezon előtt sokan ezt a két csapatot várták a nagydöntőbe – jelenleg egyik fél sem teljesít ezen a szinten, bár idejük még rengeteg van. A Bulls és a Spurs is 27-16-tal áll és bár Rose-ék ezzel negyedikek Keleten, mégis az ezzel a mérleggel Nyugaton csak hetedik San Antonio van jobb formában. A címvédő Leonard visszatérése óta zsinórban négy mérkőzést nyert, az utóbbi tíz találkozóból nyolcat behúztak, a tavalyi döntő MVP-je 16,3 pontot és 9,3 lepattanót átlagol az utóbbi három meccsen. A Bulls finoman szólva sincs jó formában, januárban nagyon gyengén kosaraznak, ugyan Rose nagy formába lendült, de Butler továbbra sem találja idény eleji önmagát, a védekezésük pedig teljesen összeesett – az utóbbi nyolc meccsen 49%-kal dobnak ellenük, a Cleveland elleni vereséggel tetőzött ez a tényező.

Ma ezen mindenképpen változtatniuk kell, de Noah továbbra sem léphet pályára és Dunleavy is kérdéses. Ugyanakkor Leonard nagyot tudott dobni a Spurs védekezésén, ma Rose és Butler vérét is szívhatja, miközben figyelhetjük a Duncan-Gasol csatát – igazi ínyenceknek való mérkőzés lesz ez a kosárlabda minden szépségével, két nagyszerű edzővel, amit ráadásul a Sport TV-n is élőben tekinthetünk meg.

Milwaukee Bucks – Utah Jazz 02:00

A Jazz védekezése nagyon rendben van, de támadásban egészen borzasztóak, főleg idegenben – saját pályájuktól távol az utóbbi négy találkozójukat elbukták, méghozzá úgy, hogy 84 pontot szereztek átlagban. A periméterük teljesen impotens, a Favors-Gobert-Kanter trió, kiegészülve Haywarddal képes szép dolgokra, de rendkívül lassan és pontatlanul játszanak, ami magával hozza a kevés pontot. A Bucks egyetlen győzelemre van a keleti ötödik Cavs mögött, miután hétfőn kikaptak a Torontótól Ilyasováék. Brandon Knight vezérletével hatékonyan védekeznek és nagyon önzetlenül támadnak – ma jól kell dobniuk a hármast ezekből a helyzetekből, hiszen a festékben azért Gobert-ék ellen nehéz dolguk lesz. A hazaiaknál külön érdekesség lesz Bayless, hiszen 49 büntetőt dobott be egymás után, a franchise-rekordot pedig 58-cal tartja Michael Redd még 2006-ból.

Portland Trail Blazers – Boston Celtics 04:00

Komoly gödörbe került a Portland, először elkezdett szétcsúszni az addigi sikerük kulcsa, a védekezés – most pedig már LaMarcus Aldridge sem bevethető. Ennek eredményeként leszakadt a Warriorstól és bár még őrzik második helyüket, ma kötelező számukra a győzelem, otthon a Boston ellen nem veszíthetnek, főleg úgy, hogy a zöldek emberemlékezet óta nem nyertek Nyugaton. Rondo nélkül mindössze 98 pontot átlagolnak 41%-kal, ez pedig biztosan nem elég idegenben a győzelemhez – ma a Sullinger-Olynyk-Zeller-Bass rotációnak nagyon ki kell használni, hogy a Portlandnél sem Aldridge, sem Lopez nem fog játszani. Ha ez sikerült, talán ellensúlyozhatják Lillardék pontjait, ha nem, a Blazers szétszedi őket a periméteren – főleg úgy, hogy Bradley-ék egészen katasztrofálisan védekeznek a hármasok ellen, 44,3%-kal dobnak ellenük kintről idegenben. Márpedig a Lillard-Matthews páros tripláit ismerve…

Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 04:30

Bár a Clippersszel kapcsolatban mindenki a Paul-Griffin párosról beszél, muszáj megemlíteni DeAndre Jordant is: a center 13,4 pontjával és 72,1%-os mezőnymutatójával vezeti a ligát, 2,4 blokkjával pedig a második a vonatkozó listán. Nagy szerepe van a csapat sikerében és ma is ő lehet az egyik döntő faktor, hiszen a Brooklyn pontjai nagy részét a Lopez-Plumlee páros szerzi mostanság. Előbbi 21 egységet átlagol az elmúlt három találkozón, de utóbbi is derekasan termel, ma viszont a Griffin-Jordan párossal nagy csatát vívhatnak. Ha „kiikszelik” ezt a matchupot, még mindig ott marad a periméter, ahol Chris Paul kedvére ficánkolhat, hiszen érdemi védővel nem rendelkezik ezen a poszton a Nets – ha pedig ő azt csinálhat, amit akar, akkor meg fogja találni belső embereit és a Redick-Barnes-Crawford triplaágyú-sort is. A Brooklyn az utóbbi tíz meccsből nyolcat veszített, a back-to-backeken 90,2 pontot dobnak mindössze, a Clippers viszont a negyedik legjobban támadó csapat jelenleg – számukra kötelezőnek tűnik ma a győzelem.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus