Butler-Westbrook csata Chicagóban, New Yorkban a Pelicans

Három mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mindhárom más miatt érdekes - nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük!

 

New York Knicks - New Orleans Pelicans 01:30

Mindkét együttesnek nagyon kellene a győzelem, a Knicks ugyan Porzingis visszatérése után megtörte hosszú negatív szériáját, de másnap újabb pofonba szaladt bele, míg a Pelicans hiába játszik jobban, zsinórban három vereségnél tart. Kiemelkedő matchup lesz a Porzingis-Davis csata, de érdemes megemlíteni, hogy a New York otthon 11-7-re, a New Orleans idegenben 4-13-ra áll, a hazai pálya tehát sokat számít. Alapvetően védekezésben nagy különbség van a felek között a Pelicans javára, ez azért fontos lehet, de Rose, Anthony és Porzingis is hatékony tud lenni egy-egyekből, amik boríthatják a képletet.

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 02:00

A Chicago Jimmy Butler elképesztő formájára építve kilábalt a gödörből, megnyerte az előző három mérkőzést és elindult felfelé, az OKC-nél pedig Russell Westbrook állított az irányzékon legutóbb, és három vereség után ismét nyerni tudott a csapat. Kulcsfontosságú lesz a két szupersztár játéka, Butler ráadásul védekezésben is megdolgozhatja Westbrookot, de a lepattanózásnak is nagy szerepe lehet, hiszen ebben liga második és harmadik legjobbja találkozik majd. Mindkét együttes uralja általában a festéket, kérdés, hogy melyikük tud hatékonyabb lenni itt - a hazai pálya a Bulls mellett szól, de biztos, hogy szoros derbit látunk majd.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 02:00

A két csapat jelenleg azonos mérleggel áll Nyugat utolsó két helyén, túl magas színvonalra tehát nem számíthatunk. A Wolves szoros meccseken bemutatott produkciója egészen vállalhatatlan most már, félelmetes, hogy mennyire össze tudnak esni fejben, a Mavsnél ilyen gondok nincsenek, szimplán a minőséggel vannak gondok. Barea legutóbb nagy hatással volt a játékra, és most is fontos szerepe lehet, ahogy a teljes dallasi periméternek is, mert tűzerőben jobbak lehetnek a vendégek, igaz, a hazaiaknál viszont ott van három sztárkaliberű pontszerző, ami a Mavsnél egy sincs. Védekezésben elég ingadozóak a felek és egyikük sincs jó formában, lehetetlen megjósolni, hogy mi történik majd - Bogut jó játékára azért nagy szüksége lesz a Dallasnak, ha limitálni akarják Townst, illetve a betörő Wigginst.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus