Cavaliers - Clippers a Sport TV-n!

Paulék Clevelandben vágnának vissza LeBronéknak, a Charlotte megint megverné a Washingtont, Portlandbe látogat a Phoenix

Charlotte Hornets – Washington Wizards 01:00

Nagy meglepetésre Kemba Walker is rendkívül stabil eddig a Charlotte, hiszen legjobb játékosuk kiesése óta 5-1-re mérleget produkáltak – köszönhetően kimagasló védekezésüknek. A Hornets kapja 2015-ben eddig a legkevesebb pontot meccsenként, átlagban 90 egység és 40% alatt tartják ellenfeleiket, ezzel pedig lehet hozni a meccseket még akkor is, ha elöl nem klappol minden. A fővárosiak viszont zsinórban négy vereségnél tartanak, a héten már egyszer a Charlotte-tól is kikaptak és rendesen megszenvedtek akkor Wallék – a hazaiak a liga legjobban védekező csapata a triplák ellen, így félkarú óriásként működik a Wizards. Clifford csapatának fizikális stílusa Kidd-Gilchrist vezérletével ma is komoly fejtörést okozhat a vendégeknek, akik ellen zsinórban négyet nyertek már, ez alatt pedig szintén 90 pont alatt tartották őket – extra kell a Washingtontól támadóoldalon a zuhanás megállításához.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Az Atlanta veresége után jelenleg a Clevelandé a liga leghosszabb aktív győzelmi sorozata, tizenegynél járnak Jamesék – méghozzá úgy, hogy Kevin Love komoly gondban van. Az erőcsatár 37%-kal tüzel a széria alatt, legutóbb 1/7-tel zárt mezőnyből és nem vállalt dobást az első negyed után, ami megengedhetetlen egy ilyen kaliberű játékostól – ma Blake Griffinnel kell felvennie a versenyt. Ezen a poszton lehetnek gondjaik a hazaiaknak, könnyen előfordulhat, hogy Love pályán tarthatatlan lesz, hiszen a Clippers fizikális magasember-párosa be fogja darálni – márpedig Mozgov kevés lesz Jordanék ellen. Ugyanakkor a James-Irving páros szárnyal, egészen káprázatos formában vannak, sorra hozzák a 30 pont feletti meccseket, az pedig már többször bebizonyosodott, hogy az ilyen játékosok ellen nincs fegyvere Doc Rivers csapatának. A felek bő két hete találkoztak, akkor 126-121-re nyert a Cleveland, az említett duó 68 egységet rámolt be, amit Griffin 34 pontos estéje nem tudott ellensúlyozni – ha nem tud váltani védekezésben a Clippers, ma is hasonló meccsre számíthatunk. A hírek szerint Redick kihagyja a mai derbit, ez szintén nem a vendégek mellett szól.

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 04:00

A Mavericks tegnap varázslatos első negyed után hódolt be az 51 pontot szóró Steph Curry-nek és csapatának, ma viszont jóval könnyebbnek ígérkezik a helyzet: egyrészt közel sincs olyan védekezés Sacramentóban, másrészt a tűzerőt sem lehet összehasonlítani a ligaelsőével. A hazaiak az utóbbi tíz mérkőzésükön 110 pont körül kapnak átlagban, a Dallas támadójátéka pedig Rondo nélkül és a teljesen elhaló triplázással is nagy falatnak ígérkezik Cousinsék számára – a center „védekezéséről” mindent elmond ez a videó. Idén kétszer csaptak össze eddig a felek és mindkétszer szorosan nyert a Mavs, ma is hasonlóra lehet számítani – Rondo nélkül a texasiak is nagyon gyengék hátul, amit Collison és Gay használhat ki elsősorban. Ugyanakkor Tyson Chandler ellen nem lesz egyszerű dolga Cousinsnak, az ő 25 pont körüli estéje nélkül pedig nem lesz sok esélye a hazaiaknak, Nowitzkire nincs emberük, Ellisre nincs emberük – látványos és pontgazdag mérkőzésre van kilátás, de mindenképpen esélyesebb a nyugati hatodik helyezett.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 04:30

Robin Lopez visszatérése sokat segített a Portlanden, a center 11 pontot és stabil védekezést tett hozzá csapata játékához és meg is tudták verni a Jazzt – ráadásul Damian Lillard is megtalálta dobásait (a tripláit még nem), így újra gördülékenyebben működött a Blazers. Lopezre ma is nagy szükségük lesz a hazaiaknak, hiszen ha valahol, akkor a festékben megfoghatják a Phoenixet, hiszen a periméteren Dragicék mindenképpen jobb formában vannak. Belül viszont Aldridge-re nincs opciójuk a vendégeknek, az erőcsatár 28,8 pontot és 11,5 lepattanót átlagol az utóbbi időben és nem nagyon látni, hol fogják őt megfogni Morrisék – igaz, hogy ő hiába remekel, amíg Lillard és Matthews nem tud hozzátenni stabilan és hatékonyan, addig nincs miről beszélni. A hazaiak papíron jól védekeznek kint, de legutóbb csak a Thomas-Bledsoe páros 60 pontot szórt be ellenük, ha ez ma is így lesz, Aldridge extrája sem fog győzelmet jelenteni számukra.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus