Cavs-Nets rangadó Clevelandben, pályán a Pelicans és a Clippers is

Hét találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a kínálatot.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két kiváló keleti topcsapat találkozik majd. A Brooklyn az utóbbi hetekben a liga egyik, vagy talán a legjobb együttese, zsinórban nyolcat nyert, idegenben is hozza az eredményeket, elit támadójáték mellé elit védekezésre is képes jobb napjain, míg a Cavs konkrétan a liga legjobbja hátul, csak elöl döcög kicsit a szekér. Az ohióiak 16-3-ra állnak otthon, ami az NBA legjobb mérlege, de pont legutóbb égtek meg ebben a csarnokban a Torontóval szemben, amikor pocsék játékkal kaptak ki - J.B. Bickerstaff vezetőedző szerint az egy lecke volt számukra a hozzáállás terén, az a kérdés, hogy most "felmondják-e" azt a leckét. Nehéz jósolni, tényleg két kiváló csapatról van szó, a Nets legutóbb a Milwaukee-t is legyőzte viszonylag egyértelműen, és bár Joe Harris nem játszhat most, de így is minden adott lehet ahhoz, hogy tovább nyújtsák a sikerszériát Duranték - a Cavsnél elvileg minden fontos játékos bevethető lesz, de ha a vendégek nyernek, akkor a felek helyet cserélnek a tabellán.

 

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 01:00

Kötelező meccs a Clippers számára, Paul George-ék kezdenek folytonosságot építeni, most már minden játékosuk bevethető, bár mindezt pont megcáfolja az, hogy ezen az estén pihenőt kap Kawhi Leonard, aki nélkül megint mást kell játszani, de ehhez hozzá kell szoknuk, az is a folytonosság része, hogy nem tudnak teljes mértékben folytonosak lenni. Detroitban mindenesetre így is nyerniük kell, a Pistons jelenleg a liga legrosszabb mérlegével rendelkezik, és bár képes a bravúrra, de egy jó hozzáállású, jó mentalitású csapat számára nem jelenthet különösebb gondot - az előző öt meccsét elbukta a társaság, egyszer már a Clipperstől is kikapott idén, és ezen az említett öt meccsen négyszer is 120 pont felett kapott, úgyhogy nincs igazán mibe kapaszkodni. A Los Angelesen múlik, hogy mi történik, ha kellő agresszivitással lépnek pályára a vendégek, akkor nem szabadna kikapniuk.

 

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 01:30

Itt nehéz mit jósolni, a Miami olyan szinten gyenge eddig, hogy nem érdemes hirtelen feljavulással számolni, főleg hogy Jimmy Butler legutóbb megint megsérült - valószínűleg nem játszik, de ez egyelőre nem biztos, van esély a pályára lépésére, viszont szokás szerint többen is kérdésesek a Heatnél, Adebayo, Dedmon, Strus és Vincent játéka sem biztos. A Minnesota jobb passzban volt nemrég, sorozatban hármat nyert, de azóta kikapott a Mavstől és a Bostontól, amik természetesen beleférhetnek, de a jelenlegi, több sebből vérző Miami ellen még idegenben is lehet esélyük a javításra. Towns ugyan továbbra sincs, és Gobert játéka is kérdéses, de a várakozások szerint a francia center ott lesz a parketten, az Edwards-Russell páros összességében jó passzban van, azt pedig nem igazán látni, hogy a Heatben hogyan lesz ennyi pont, főleg Butler nélkül. A felek egy hónapja találkoztak Minnesotában, akkor a Wolves nyert, és most is benne lehet ez a pakliban, a hazaiaktól nagyon feszes, nagyon koncentrált védekezésre lesz szükség ahhoz, hogy reális sanszuk nyíljon a győzelemre.

 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

A Bulls a semmiből kapta össze magát, a korábbi letargikus helyzetből sorozatban három győzelemmel robbant ki, méghozzá jó csapatokat vert meg idegenben, úgyhogy ezek után a Houston elleni hazai már kötelezőnek tűnik. A Rockets zsinórban ötöt bukott és utolsó Nyugaton, idegenben 3-13-ra áll, ha akar még valamit ettől az idénytől a Chicago, akkor ezt a meccset otthon nem ronthatja el - ugyan Caruso, Green és Jones Jr. nem fog játszani a hazaiaknál, de a DeRozan-LaVine-Vucevic trió ott lesz, a játék pedig úgyis rájuk épül. Tegyük hozzá persze, hogy a védekezésük még mindig nem jó, és a három győzelmükből kettő is egylabdás, utolsó pillnatos végjátékban alakult ki, de akárhogyan is, a Houston ellen nem hibázhatnak úgy, hogy még mindig a playin-vonal alatt vannak. 

 

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 02:00

A New Orleans holtversenyes 2-3. Nyugaton, a Pacers pedig 7-8. Keleten, eddig 3,5 meccsel állnak jobban a hazaiak, ráadásul úgy fest, hogy Zion Williamson visszatérhet: a magasember kijöhetett a karanténból, a hírek szerint ott lehet a pályán. Érdekes csatára van kilátás, a Pels a kisebb hullámvölgye után nyert kettőt, de mindkettő kötelező volt, míg az Indy csak jó csapatokkal játszott mostanában, karácsony előtt Bostonban és Miamiban is nyerni tudott, Tyrese Haliburton pedig csúcsformába lendült. A hazai pálya (13-4-re állnak itt) és Zion visszatérése az eddigi teljesítménnyel együtt nyilván a New Orleans felé billenti a mérleg nyelvét, de nagyon élesnek kell lennie a társaságnak, mert az Indy jelenleg abszolút az, az aktuális játék inkább a vendégek mellett szól - meglátjuk, hogy mire mennek a hazaiak Haliburtonnel, hogyan alakul a a Valanciunas-Turner csata, és hogy a Pacersnek milyen válasza lesz Zionra, akinek természetesen a "visszatérő formája" is kérdéses.

 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 02:00

A Spursnek voltak mostanában jó meccsei, de összességében a "helyén van" a társaság, egy mérkőzéssel előzi a nyugati utolsó Houstont, így a realitás természetesen a Jazz sikerét ígéri. A vendégek ingadozó teljesítményt nyújtanak, az elmúlt tíz találkozójukból ötöt nyertek, de az előző kettőt éppen behúzták, mindkétszer megdobták a 120 pontot, és ha így folytatják, akkor most is nekik áll a zászló. A harmatos védekezés miatt azért nincs meg az igazi stabilitás, benne van, hogy az ellenfél kifog egy igazán jó napot Markkanenék ellen, de a hazai pályát leszámítva így is minden mellettük szól - győzelem esetén feljönnek a konferencia hatodik helyére, úgyhogy nem tehetik meg, hogy hibáznak. Náluk Kelly Olynyk még mindig nem léphet pályára, a Spursnél viszont elvileg üres a sérültlista.

 

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:00

Ezt most nyernie kell a Portlandnek, az oregoniak váratlanul belecsúsztak egy hármas vereségsorozatba, ami több helyükbe került a tabellán, és az azt megelőző jó formájuk elillant. Most viszont hazatérhettek a nehézkes idegenbeli túráról, a Hornets ellen pedig kötelező számukra a győzelem: a Charlotte a maga nyugati túrája ötödik állomásához érkezett, eddig összesen kilenc meccset nyert, és bár pont ezen a túrán mutatott már be két sikert (a Sacramentót és legutóbb a Lakerst győzte le), de nem véletlenül tart ott, ahol. Védekezésben a liga legrosszabbjai közé tartozik, a győztes meccseken is kapott 120-130 pontokat, támadásban pedig ugyan LaMelo Ball repíti a gárdát, de a Blazersnek ezt tudnia kell kezelni - ugyan Winslow nem játszhat, de a meghatározó emberek mind ott lehetnek a parketten, így pedig nem tehetik meg, hogy ismét hibáznak ebben a helyzetben.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus