Cavs-Philly a Sport TV-n és Portland-Minnesota csata

Négy mérkőzést rendeznek hajnalban, lesz egy jónak ígérkező Heat-Lakers is. 

 

Miami Heat - Los Angeles Lakers 01:30

Az All-Star óta egy hosszabbításos vereség után sorozatban két meccset nyert a Miami, talán megindult valami a gárdánál és hazai pályán ezúttal is borzasztóan nagy szükségük lenne a sikerre Wade-éknek - három meccsel állnak a Pistons, négy és féllel a Hornets előtt a keleti nyolcadik helyen. A Lakers viszont komoly feladat lesz, Ingramék zsinórban három sikernél járnak és az All-Star óta ők is rendben vannak, az előző két összecsapásukat idegenben is behúzták, most is jó esélyekkel érkeznek Floridába. Nehezítő körülmény a vendégek számára, hogy Josh Hart kéztörést szenvedett és nem számíthatnak rá, míg a Heatnél jó eséllyel Wayne Ellington nem lesz majd bevethető, sőt, Tyler Johnson játéka is kérdéses - egyelőre nehéz megmondani, hogy melyik csapat pontosan mennyire erős, mert a LAL csak gyenge együtteseket vert meg mostanában, a Miamiról pedig két behúzott találkozó után még ne mondjunk ítéletet. 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 02:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

Ez tulajdonképpen rangadó lesz, hiszen két jó keleti csapat találkozik, de azért mindkét oldalon vannak kérdőjelek - a Cavs elég vegyes képet mutat az All-Star óta, a Philly pedig a nagy sikerszéria után sorozatban kétszer is kikapott és idegenben csak 13-17-re áll. Elég nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd, főleg a Clevelandtől, hiszen egyik nap még működik a támadójáték, utána hirtelen nem, egyedül LeBron James parádés formája állandó, míg a túloldalon Joel Embiid játszik folyamatosan kiválóan. Vele lehet is gondjuk bőven Tristan Thompsonéknak, de ha a legutóbb látott támadójátékukat képesek hozni, akkor otthon azért esélyesebbnek számítanak, mert tényleg nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyire eredménytelen a Sixers idegenben. Jeff Green játéka egyébként kérdéses a Cavsnél, a Phillynél mindenki bevethető. 

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 04:00

Itt gyakorlatilag semmi tét nincs, egyik csapat sem akar már semmit ettől a szezontól, bár a Nets most azért játszott két jó meccset, az egyiken kis híján megverték a Clevelandet, a másikon pedig legyőzték a Chicagót - eközben a Kings sorozatban öt vereségnél tart. Mindkét oldalon elsősorban a védekezéssel vannak problémák, meglátjuk, hogy melyikük tudja rendezni a sorokat, de teljesen kétesélyes a találkozó, a Netsnél és a Sacramentónál is vannak olyan játékosok, akik képesek lehetnek döntő faktorrá előlépni, de egyikük sem szállítja ezt kiegyensúlyozottan. A hazaiaknál gyakorlatilag mindenki bevethető, a vendégeknél viszont Jahlil Okafor betegség miatt nem lesz majd ott a parketten. 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 04:30

Ez rangadó lesz, hiszen bár a csapatok között van három hely a tabellán, csak másfél meccs a távolság a Wolves javára, ez is jelzi, hogy mennyit jelent egy-egy siker ebben a nyugati közelharcban. Éppen ezért lesz kiemelten fontos ez a találkozó, ahol a hazai pálya döntő tényezőnek tűnik: a Blazers otthon kilenc meccset megnyert az utóbbi tízből, míg a Minnesota zsinórban hétszer kapott ki idegenben. A vendégek továbbra is Jimmy Butler nélkül küzdenek és bár az utóbbi két találkozójukat megnyerték nélküle, egy ilyen idegenbeli rangadón bizony nagyon megérezhetik majd a hiányát, főleg hogy a hazaiaknál mindenki egészséges. Damian Lillard elképesztő formában van, hogy Teague, vagy bárki más hogyan állítja meg őt Butler nélkül, az jó kérdés, míg Townsra azért a Portland talán valamelyest válaszolhat Nurkiccsal. Meglátjuk, érdekesség, hogy a két csapat eddig háromszor találkozott idén egymással, 2-1-re vezet a Minnesota, de mindhárom meccset az aktuális hazai együttes nyerte meg. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus