Celtics-Bulls, Sixers-Blazers és Grizzlies-Nuggets is lesz hajnalban

Kilenc meccset rendeznek, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük. 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 00:00

A Hornets back-to-backet játszik a Portland elleni szép hazai győzelem után, amely során ismét megcsillogtatta magasan lévő támadópotenciálját - LaMelo Ballék látványosan, hatékonyan és gyorsan kosárlabdáznak, jól dobnak kintről, tudnak rohanni és abszolút ligaelitek támadójátékban. A Cavs ennek ellentéte, elöl nem túl acélos, hátul viszont a mezőny legjobbjai közé tartozik bizonyos estéken, ezt pedig nagyon jó csapatok ellen is megmutatta - igaz, most már egy hosszú, fárasztó túra végéhez ért a gárda, nem biztos, hogy lesz ereje megint extrát védekezni. Persze a back-to-back miatt a Hornets sem friss, de Bridgeséknél a hazai pálya ezt valamelyest ellensúlyozhatja, meglátjuk, hogy melyik fél érvényesül - a játék sebességében elég nagy köztük a különbség...

 

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 00:00

A Pacers sorozatban négyszer kapott ki és már csak 1-6-ra áll, míg a Spurs legutóbb megtörte a saját negatív szériáját és győzött Milwaukee-ban. Alapvetően egyik csapat sem túl acélos jelenleg, de talán a San Antonio egy fokkal jobb passzban van, főleg a sérülések miatt: az Indynél továbbra is több fontos játékos hiányzik, most Lamb játéka is valószínűtlen, Brogdon visszatérése kérdéses és ha egyikük sem lesz, akkor megint nehezen látjuk, hogy ki fogja szervezni a játékukat. Támadásban a Spurs is a csapatjátékban bízhat, egyénileg ugyan Dejounte Murray hozott már remek meccseket idén, de egymaga nem fog győzelmet jelenteni - szoros találkozót várhatunk, ahol benne van a Pacers sikere is, főleg akkor, ha Brogdon végül pályára tud lépni. 

 

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 00:00

Itt a Portland back-to-back lép pályára a Charlotte-ban elszenvedett vereség után, ahol Damian Lillard ismét pocsékul dobott, a csapatvédekezésük pedig darabokra hullott - nagy kérdés, hogy képesek-e összeszedni magukat az otthon mindig erős, frissebb, viszont Joel Embiid komolyabb térdsérülésével bajlódó Sixersszel szemben. A Philly centere legutóbb már alig ment be a palánk alá, egyre rosszabbul néz ki a sérülése és nem biztos, hogy erőltetni kellene ebben a formában, viszont nagy szükségük lenne az ő stabil játékára elöl-hátul. Ha ő jobb napot fogna ki, akkor nekik állna a zászló, ha nem, akkor nagyon nehezen lehet őket komoly csapatként látni - érdekes kérdés lesz a játéktempó, a Blazers ugyanis eddig a leggyorsabb, a Sixers pedig messze a leglassabb ebben az egész mezőnyben. 

 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 00:30

A felek négy napja találkoztak Washingtonban, akkor 11 pontal nyert a Wizards, amely azóta már megverte a Bostont is, míg a Hawks komoly verést kapott Philadelphiában. Ezek a vendégek mellett szólnak, de az Atlantában azért több van ennél, különösen hazai pályán, ahol eddig veretlen ebben a szezonban, meglátjuk, hogy az eddig várakozáson felül teljesítő Wizards tudja-e folytatni hármas sikerszériáját. Ha a Beal-Dinwiddie páros hatékony lesz, a mostanában látott lepattanózásukat pedig a Harrell-Kuzma duóra építve hozni tudják, akkor minden esélyük meglesz ehhez, de amennyiben Trae Youngék felszívják magukat védekezésben (sorozatban kétszer kaptak 122 pontot...), akkor egy izgalmas, színvonalas meccsre van kilátás, ahol a hazaiak győzelme is erősen benne van. 

 

Boston Celtics - Chicago Bulls 00:30

A Chicago legutóbb a Jazz veretlenségét vette el és Patrick Williams kidőlése ellenére remek játékkal bizonyította, hogy számolni kell vele, míg a Boston elvesztette az előző két találkozóját, csak 2-4-re áll és otthon még nyeretlen ebben a szezonban. Az inkonzisztens játékot a kulcsemberek inkább gyenge, mint átlagos dobóformája tetézi és bár a keretük egyben van, de valami még hiányzik egyéni és csapatszinten is. A Bulls most jobban néz ki, Vucsevics amúgy is komoly gondokat okozhat és ha a Ball-Caruso hátvédpár védekezésben "megdolgozza" Brownékat, akkor ismét jó helyzetben lehetnek a vendégek - a DeRozan-Tatum párharc azért mindenképpen jó lesz és azt is érdemes lesz figyelni, hogy LaVine-t hogyan próbálja meg megfogni a Boston. 

 

New York Knicks - Toronto Raptors 00:30

Mindkét csapat remek formában van és egyaránt sorozatban három győzelemből érkezik, úgyhogy érdekes mérkőzés lehet ebből, bár a keretek alapján a Knicks azért egyértelműen esélyesebbnek tűnik. Tom Thibodeau csapata eddig hatból öt mérkőzését megnyerte, bizonyította, hogy támadásban előrelépett és több módon, több lábon állva képes megbüntetni ellenfeleit, míg a Raptors a gyenge rajt után a Pacerst kétszer és a Magicet egyszer verte meg, a háromból két mérkőzése pedig egyetlen kosárnyival dőlt el. Érdekes lesz látni, hogy Anunobyék mihez kezdenek Randle-lel, hogy ötös poszton Mitchell Robinsonra lesz-e válaszuk, valamint hogy VanVleeték mennyire lesznek stabilak a Walker-Fournier párossal szemben - továbbra is több fegyver van a hazaiak kezében, de egy extra dobóformával és minden kulcsember egyszerre hozott jó játékával okozhat meglepetést a Toronto. 

 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 01:00

A Memphis a jó kezdés óta négyből háromszor kikapott és mindhárom veresége során kapott legalább 116 pontot, nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz a kulcs a mostani sikeréhez is - ha védekezésben össze tudja szedni magát arra a szintre, amit a győzelmei során hozott, akkor lesz keresnivalója. A Denver éppen védekezésben parádés, az előző két meccsén 75 és 91 pontot engedélyezett, meg is nyerte mindkettőt és a hátul elvégzett munkával a gyenge támadóteljesítményeit is ellensúlyozni tudta eddig - ha ez így marad most is, akkor idegenben is esélyesebb lehet a gárda. Nikola Jokics teljesítménye természetesen kulcsfaktor lesz, míg a túloldalon a legtöbb minden továbbra is Ja Moranten múlik, támadásban minden rajta megy át, ha őt kicsit lassítani tudják Campazzóék, akkor nyert ügyük lehet. 

 

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 01:00

A Magicnek ugyan voltak biztató mérkőzései az eddigiek során, de most már zsinórban négyszer kapott ki, legutóbb az addig nyeretlen Detroit is felülmúlta az együttest, így a playoff közelébe vágyó Minnesotának otthon hoznia kellene ezt a derbit. Townsék védekezésben abszolút stabilabbak, mint korábban, most látszik rajtuk az akarat és nem véletlen a 3-2-es mérlegük sem, ráadásul legutóbb egy egylabdás, izgalmas küzdelemben kaptak csak ki a Denvertől. A minőség mindenképpen a hazaiak mellett szól, ha a védekezésük kitart, akkor a Towns-Edwards-Russell triónak túl kell dobnia Cole Anthonyt, vagy Terrence Rosst, esetleg Mo Bambát - ha ez nem sikerül, akkor azért át kell gondolniuk, hogy valójában mennyit is fejlődtek. 

 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 03:30

A Clippersnek itt most kötelező a győzelem, nem is elsősorban azért, mert annyival jobbak lennének a Thundernél a hazaiak, hanem azért, mert a bajnoki címért szeretnének harcolni, de eddig ötből négy meccsüket elvesztették és nem igazán találják a ritmust. Paul George már kétszer is elérte a 40 pontos határt, szép csendben elképesztő teljesítményt nyújt, de csapatként legutóbb 92, előtte pedig 79 egységig jutottak, nincs meg a tűzerő a Leonard-Ibaka-Morris sort nélkülöző keretben. A kérdés nyilván az, hogy ezen most sikerül-e változtatni - egy meccset már az OKC is nyert, javult is a gárda, de legutóbb pont pocsékul szerepeltek Giddey-ék, úgyhogy természetesen náluk is kérdés, hogy melyik arcukat mutatják majd. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus