Celtics-Clippers a Sport TV-n, pályán a Grizzlies és a Cavs is

Hat mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA-ben, mutatjuk a programot.

 

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 01:00

Ez egy alsóházi rangadó, ennek ellenére izgalmas és szoros mérkőzésre van kilátás. A Hornets továbbra is a keleti utolsó helyeken mozog, de a fokozatosan kiegészülő csapat plafonja egyértelműen feljebb van a jelenlegi helyzetüknél. Haywarddal és Ball-lal a kezdőben ez egy más színvonal, mint amit a szezon korábbi részében megszokhattunk, tudnak kifejezetten jól is játszani. Az utóbbi hetek eredményei pocsékul mutatnak, egész decemberben még csak háromszor tudtak nyerni, de a visszatérőkkel az elmúlt öt meccsen szereztek két győzelmet, bár a sorsolásuk sem volt túl kedvező, hatmeccses nyugati túrájukon nem találkoztak könnyű ellenfelekkel. A Lakers elleni diadal óta zsinórban kétszer kaptak ki a Blazerstől és a Warriorstól, most viszont egy könnyebb ellenfelet fogadnak. Az OKC kifejezetten jó formában van, a legutóbbi öt meccséből négyet is megnyert, ráadásul ebben az időszakban megverte az egyértelműen nagyobb játékerőt képviselő Grizzliest és kétszer a Portlandet is. A Charlotte-nál fontos hiányzó lehet Kelly Oubre Jr., ő már a GSW ellen sem volt ott a pályán, játéka ma is kétséges. Rajta kívül biztos hiányzó lesz Cody Martin és Nick Richards, míg a vendégek Robinson-Earl és Pokusevki játékára nem számíthatnak. A Thundernél az eredmények javarészt Gilgeous-Alexander teljesítményétől függenek, sok múlhat azon, hogy ő mennyire tud ma dominálni, illetve kérdéses, hogy a Hornets mennyire bírja el Oubre Jr. hiányát – ha Ball és Hayward is jó meccset hoz, akkor azért nem esélytelenek, főleg akkor, ha McDaniels is a szebbik arcát mutatja.

 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

A Pacers a remek első hónapja után az utóbbi időben visszacsúszott, az elmúlt tíz mérkőzéséből csak ötöt tudott megnyerni, de ismét sikerült javulnia, ötből három sikernél járnak a közelmúltban. Legutóbb egy back-to-back estén tudtak nyerni a Hawks ellen, ott Hieldnek, Turnernek és Haliburtonnek is remek meccse volt, ki tudták használni a lehetőséget, hogy Trae Young nem állt a Hawks rendelkezésére. Jelenleg alig 50% fölötti mérleggel állnak a keleti playin-helyeken, de ma egy nehezebb meccsre számíthatnak, a Cavs az egyik tagja a konferencia rendkívül szoros élmezőnyének, negyedik helyen áll, mindössze három meccs a lemaradása az éllovas Bostontól. A vendégek egy remek sorozatot követően most zsinórban kétszer is kikaptak, előbb a Toronto, majd a Nets elleni hazai meccseiken, ebből leginkább előbbi a fájó, ott Donovan Mitchell kevésbé hatékony meccse nem fért bele a kanadaiak ellen, a Brooklyn ellen pedig hiába szerzett Darius Garland 46 pontot, Durantékre most senkinek nincs ellenszere. Az esélyes azért ma is J.B. Bickerstaff csapata, főleg, hogy a hazaiaknál Haliburton játéka kérdéses. A Clevelandnél csak Dean Wade és Ricky Rubio az érdemi hiányzó, így szinte kötelező lenne számukra a győzelem, mellyel amellett, hogy visszatérnének a győztes útra, meg tudnák akadályozni az esetlegesen kialakuló kisebb pánikot is.

 

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 01:30 (Sport 1)

Ez egy rangadó lesz két remek formában lévő csapat mérkőzésén. A Boston szárnyalása egy picit alábbhagyott az elmúlt időszakban, de azok után, hogy december közepén hat meccsből csak egyet tudtak megnyerni, most ismét zsinórban három sikernél járnak, többek között simán legyőzték a rivális Milwaukee-t is, ráadásul szezoncsúcsot jelentő 139 pontot dobtak Giannisékak. Most a hétmeccses hazai szereplésük utolsó találkozójához érkeznek, a Clippers legyőzése viszont nem lesz egyszerű feladat, Leonardék az elmúlt tíz meccsükből hetet is megnyertek és már a nyugati dobogót ostromolják. A felek két hete találkoztak egymással, akkor a hazaiak gödörben voltak, meg is nyerte azt a meccset simán a LAC, azóta azért stabilizálta magát a Boston, ezúttal nem számítunk olyan egyoldalú meccsre, sőt. A hiányzókon biztosan nem fog múlni, a Clippersnél és a Celticsnél is mindenki egészséges (Gallinari egész szezonos sérülésétől eltekintünk), teljes keretekkel pedig ez a legjobb meccsek közé tartozhat. Kíváncsian várjuk, hogy mit tud nyújtani a Leonard-George és a Tatum-Brown páros, minden bizonnyal remek mérkőzésre van kilátás a támadásban első és a védekezésben harmadik csapat között.

 

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 01:30

Két szebb napokat is megélt csapat találkozója lesz ez, a Raptors már jó ideje nem önmaga, míg a Memphis az utóbbi időszakban került hullámvölgybe, hiába tért vissza Desmond Bane is. A Raptors pocsék formában van, az elmúlt tíz meccséből csak hármat tudott megnyerni, ebből kettőt a legutóbbi öt alkalomból, két nappal ezelőtt azonban zsinórban két siker után a Clippers ellen maradt alul. Pascal Siakam All-Star formában játszik, az erőcsatár a legutóbbi négy pályára lépésből csak egyszer nem érte el a 35 pontot, a Knicks ellen 52 pontos karriercsúcsot is szerzett, abszolút ihletett formában játszik. A Memphis az elmúlt időszak eredményei alapján süllyedőben van, zsinórban hét győzelem és a nyugati első hely után most csak egy mérkőzést tudott behúzni az utóbbi öt találkozójából, legutóbb olyan tartalékos csapatoktól kapott ki simán, mint a Warriors és a Phoenix. Bane visszatérésével gyakorlatilag nincs hiányzó a vendégeknél, a hazaiaknál viszont Achiuwa és VanVleet is kérdéses, ha ők nem lépnek pályára, akkor ismét extra teher hárulhat majd Siakamra. Ez abszolút egy kiegyenlített találkozó lehet, sok fog múlni a csapatok sztárjainak extráin, a legutóbbi meccseken például hiába hozott kimagasló teljesítményt Morant és Siakam is, kikaptak csapataik. Érdekesség, hogy a gyűrű közeléből éppen a Grizzlies ellen dobnak a legrosszabbul a csapatok, így kulcskérdés lesz, hogy az elsősorban Siakamra épülő torontói támadójáték mihez kezd a Grizzlies kiemelkedő festékbeli védekezésével.

 

San Antonio Spurs - New York Knicks 02:00

A New York Knicks olyan meglepően pukkadt ki a közelmúltban, mint amennyire meglepően felemelkedett előtte, amikor sorozatban nyolc győzelemmel a liga legjobb formában lévő csapatává vált egy időre. Azóta egymás után négy vereséget szenvedett el a csapat, ráadásul olyan nyerhető meccseket is elbuktak, mint a Raptors vagy a Bulls elleni otthoni találkozók, néhány nappal ezelőtt pedig a saját bőrükön tapasztalták meg Luka Doncic történelmi estéjét, amikor alig fél perccel a rendes játékidő vége előtt még kilenc ponttal is vezettek, mégis sikerült hosszabbításban elbukniuk. A Spurs most egy megfelelő alany lehet a sorok rendezésére, Popovich csapata az elmúlt hét találkozóján öt zakót is elszenvedett, legutóbb az OKC ellen 130 pontot kapva maradtak alul Pöltl-ék. A 6-12-es hazai mérleggel rendelkező San Antoniónál Keldon Johnson, Doug McDermott és Devin Vassell játéka is kérdéses, a Knicksnél pedig a Dallas ellen megsérülő RJ Barrett nem lesz bevethető, és Jalen Brunson visszatérése is kérdéses. A Knicknél nagy kérdés, hogy mentálisan és lelkileg hogyan viselték a Doncic-parádét és a drámai végjátékot, a kezük közül kicsúszó győzelem akár befolyásolhatja is a mai meccs eredményét, de Brunson esetleges visszatérésével és Randle remek formájával még Barrett hiányát is el kellene bírniuk ezen az estén.

 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 02:30

Ez egy kötelező lenne a Dallasnak, két napja minden csak a 60-21-10-es történelmi tripla-duplát szerző Luka Doncicról és a Knicks elleni hatalmas győzelmükről szól, ráadásul most egy négymeccses győzelmi szériát fut a csapat, minden szempontból remek a csapatmorál és a mentális állapotuk is. Egy ilyen pozitív töltetektől duzzadó időszakban a Rockets ellen hazai pályán meg kell szerezniük zsinórban ötödik győzelmüket is, ezzel pedig már a biztos rájátszást jelentő hatodik helyre érhetnének oda. A Houston továbbra is a liga egyik leggyengébben szereplő csapata, náluk kevesebb győzelmet csak a Hornets és a Pistons szerzett, jelenleg a Nyugati Konferencia sereghajtójaként foglalnak helyet a tabellán. Az elmúlt tíz találkozójából csak háromszor diadalmaskodó Rockets a Warriors után az egyik legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkezik, az otthonuktól távol felállított 4-14-es mérlegüket nagy eséllyel nem ma fogják feljebb javítani. Hiába hiányzik a hazaiaknál Josh Green, Maxi Kleber és Dorian Finney-Smith is, illetve hiába kérdéses Reggie Bullock játéka, Luka Doncicra lassan elfogynak a szavak és a liga egyértelműen legjobb formában lévő játékosa lett az utóbbi időben. A fentebb felsorolt játékosok nélkül a Lakerst is simán verte a Dallas a karácsonyi játéknapon – nemhogy a Rocketsnek, de jelenleg mindenkinek fel van adva a lecke, hogy hogyan állítsák meg a Doncic vezette texasiakat.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus