Celtics-Knicks rangadó keleten, a Bulls ellen javítana a Bucks

Négy mérkőzést rendeznek hajnalban, íme a program.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

Két egészséges és jó formában játszó csapat találkozik Bostonban, így ebből az összecsapásból egy izgalmas rangadó is kisülhet akár, bár az előjelek inkább a Celtics számára kedvezőbbek. A Knicks back-to-back lép pályára, ugyanakkor a Hornets ellen nem kellett megszakadniuk Tom Thibodeau fiainak, mindenki 30 perc alatt töltött a pályán, ráadásul Julius Randle is egyre jobb formában van, ennek is köszönhetik, hogy sorozatban három meccset nyertek. A Celtics két kisiklás után nyerni tudott a Nets és a Raptors ellen is, 7-2-es mérlegükkel a második helyet foglalják el keleten, és Sam Hauser vezetésével a kispadjuk is életjeleket mutat – rá és a többi cserére ismét szükségük lehet, a Knicks egyik legnagyobb erőssége a csapatmélység. A Celtics összességében előrébb jár, pihentebbek is lesznek, ráadásul hazai pályán még egyszer sem kaptak ki, de nem lenne meglepő az sem, ha a két csapat első idei találkozójához hasonlóan ismét szoros végeredményt hozna ez az összecsapás, akkor Randle rossz dobóformája és Kristaps Porzingis 30 pontja ellenére is csak 108-104-re nyert a Celtics.

 

Toronto Raptors – Washington Wizards 01:30

A Raptors legutóbb kikapott Bostonban, de ezen a találkozón ők az esélyesek, a Wizards mindössze 2-7-re áll, és idegenben egyedül a Hornets ellen tudtak sikert elkönyvelni. Scottie Barnes a remek idénykezdete után az elmúlt két találkozón nem dobott jól, ezúttal viszont a liga ötödik legrosszabb védekezése ellen bizonyíthat, miközben O.G. Anunoby-val karöltve megnehezíthetik Jordan Poole és Kyle Kuzma életét is a pálya másik oldalán. A Wizards ráadásul back-to-back játszik, előző nap még Brooklynban volt fellépésük, és egyedül Bilal Coulibaly jó teljesítményében lelhettek örömet, az újonc játékos 20 pontot és hasznos mezőnyjátékot hozott a Nets ellen. Amiben még bízhatnak Washingtonban, hogy Pascal Siakam egyelőre kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt, ráadásul Deni Avdija személyében egész jó védőjük is lehetne rá papíron, ő viszont 38 percet töltött a pályán a Nets ellen, nem biztos, hogy kellően friss lesz ehhez a feladathoz.

 

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 02:00

Két rendkívül hullámzó teljesítményű csapat lép pályára Milwaukee-ban, viszont amíg a Bulls győzelemből jön, addig a Bucks két elvesztett találkozó után próbálna meg javítani. Eddig mindkét csapat inkább a saját pályáján gyűjtögette a győzelmeket, ez most a Bucks mellett szólhat, viszont alapjaiban határozhatja meg a játékuk képét, hogy Damian Lillard képes lesz-e visszatérni a vádlisérüléséből – már legutóbb is a „kérdéses” megjelölést kapta a sérültlistán, most pedig a „valószínű” címkét, a jelek szerint közel van ahhoz, hogy ismét a pályán legyen. Jae Crowder viszont minden bizonnyal kihagyja ezt a meccset ágyéksérülés miatt, míg a túloldalon Alex Caruso nem teljesen egészséges, neki a lábujja sérült meg, ami miatt nem is játszott a Pistons ellen a back-to-back első felén. A kipihentség és a hazai pálya előnye is a Bucks mellett szól, Giannis Antetokounmpo is egyre dominánsabb arcát mutatta az elmúlt meccseken, de annyira kiszámíthatatlan eddig mindkét csapat teljesítménye, hogy nem érdemes jósolni.

 

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 04:00

A Kings és a Cavaliers is felemás szezonkezdeten van túl, ugyanakkor az elmúlt meccseken mindkét oldalon pozitív az összkép, a Kings De’Aaron Fox nélkül is meg tudta már nyerni az előző két összecsapását, míg a Cavaliers oda-vissza legyőzte a Warriorst, bár közben kikaptak Oklahomában. Az egyik legfőbb kérdés az lesz, hogy visszatér-e Fox, akinek gyógyulófélben van a bokája, és már végig is csinálta a Kings legutóbbi edzését, róla a feldobás előtt dönthetnek. Az szintén meghatározó lehet, hogy Domantas Sabonis mennyire tud majd fickándozni Jarrett Allen és Evan Mobley szorításában, ahogyan az is, hogy a másik oldalon kik tudják majd lelassítani a Garland-Mitchell kettőst. A mérkőzés kuriózuma, hogy két pocsékul triplázó csapat találkozik, a Kings 31,9, a Cavs 32,6 százalékkal dobott eddig távolról, ráadásul a hazaiak a harmadik legtöbb hármast engedik el az egész ligában, könnyedén eldöntheti a meccset az aktuális kinti dobóforma.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus