Centerek harca Salt Lake City-ben

Összecsap Gobert és Drummond - visszatérnek Curry-ék - kiegészülve javítana a Memphis - a nyolcadikra hajt a Pacers - folytatná a Wizards

Indiana Pacers – Boston Celtics 00:00

A Pacers sorozatban hetedik mérkőzését is behúzta, ezzel 17 hónapja nem látott szériát futnak – méghozzá úgy, hogy Paul George visszatérése folyamatosan közeledik. Nélküle is szárnyal azonban az együttes, az elmúlt másfél hónapban övék a liga legjobb (!) mérlege, parádés védekezésük mellett a nagy formába lendült Rodney Stuckey vezérletével a támadójátékuk is összeállt. Hasonlóan jó formában van azonban a Celtics is, egy győzelemmel 2013 novembere óta először nyernének négyet zsinórban, az elmúlt hat találkozójukból ötöt behúztak – igaz, Isaiah Thomas ma sem léphet pályára. Ők is védekezésben léptek előre, támadásban pedig mindig van valaki, aki a gárda élére áll, tegnap éppen a tavaly még Indianában játszó Evan Turner. A hazaiaknál visszatér Roy Hibbert és összességében is a Pacers számít inkább esélyesnek, saját pályájától távol a Boston egy fokkal gyengébben teljesít, mint otthon – szoros, izgalmas, taktikus mérkőzésre van kilátás.

Washington Wizards – Sacramento Kings 00:00

A fővárosiak remélik, hogy kilábaltak a hosszú hullámvölgyből és a playoffra újra formába lendülnek, botrányos teljesítményük után az utóbbi hat találkozójukból négyet meg tudtak nyerni és stabilizálták magukat. A Kings ezzel szemben kritikán aluli periméter-védekezést ad elő, ami nem éppen életbiztosítás John Wallékkal szemben, így hiába hozza a brutális meccseket DeMarcus Cousins, hiába lép fel mellé Rudy Gay, 110 pont felett kapnak átlagban, ami nem elég a győzelemhez. A Wizardsnál Beal és Nené is sérülésekkel bajlódik, de a hírek szerint mindketten pályára léphetnek ma, ami szintén nem túl jó hír a vendégek számára – amikor a Washington dobóhátvédje nem játszott, sorozatban hetet bukott a gárda, vele viszont ismét kezdi régi önmagát idézni. Amíg a Sacramento nem tud legalább elfogadhatóan teljesíteni hátul, nincs értelme komoly esélylatolgatásnak, tegnap a Sixers is szétdobta őket, ezek után John Wall nagy estéje lenne a legkevésbé meglepő.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 00:30

A Nets sorozatban öt vereségével leszakadt a keleti rájátszásért folytatott versenyfutásban, többen már a jövőről beszélnek a csapat körül, de a 3,5 meccs még talán ledolgozható lenne – csak hogy ehhez nagyot kellene javulnia a csapatnak. Majdnem 107 pontot kapnak átlagban az utóbbi időben, a Williams-Johnson páros dobóformája pedig elég botrányos, bár előbbi összekapta magát legutóbb. Ha ugyanezt a lagymatag játékot játsszák ma is, a Philly be fogja őket darálni, a Canaan-Ish Smith-Covington trió bárkit szét tud szedni a periméteren, utóbbi tegnap is hat triplát süllyesztett el, miközben védekezésben végigrobotolják a meccseket. A küzdőszellemük és lendületes támadójátékuk elsöpri a Brooklynt ma is, ha Hollins együttese nem talál ki ebből a gödörből, legalább védekezésben.

Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 01:00

David Joerger reméli, hogy a Wizards elleni pihenő jót tett kulcsjátékosainak, a Grizzlies eléggé döcögősen kosarazott mostanság, de Gasol, Randolph, Conley és Tony Allen sem volt részese a húszpontos verésnek. Conley játéka ma is kérdéses, az ő bokája nincs teljesen rendben, de ha a többiek frissebbek lesznek, az nagyon lökhet  gárdán, hiszen 91 pont körül átlagoltak a „szabadnap” előtt. A Milwaukee is eléggé döcög az út óbbi időben, idegenben különösen nem megy nekik, a hazai győzelmeikkel tartják magukat a keleti hatodik helyen. Carter-Williams belendült, de a Gasolék által védett festék miatt nem számíthat könnyű estére ma, viszont visszatérhet a tüzérsorba O.J. Mayo. November nagyot védekezett a Grizzlies ellen a Bucks, most viszont nekik is a dobóformájukkal van gond, bár az egyéniségeik nekik is megvannak, nem ők az esélyesek – pontszegény, küzdelmes mérkőzésre van kilátás.

Utah Jazz – Detroit Pistons 02:00

Február 7-e óta 11-3 a Jazz mérlege, Rudy Gobert vezérletével a Houstonon is átléptek és egy mai győzelemmel sorozatban ötöt nyernének – közel két év után először. Erre minden esélyük megvan, hiszen a Pistonsnál nagyjából semmi nincs rendben, ugyan Drummond és Monroe hozzák az elvártat, védekezésben és a periméteren komoly gondokkal küzdenek. Élvezet lesz látni a két pattanókirály találkozását, Gobert és Drummond is óriási meccseket hozott az utóbbi időben és mindketten kulcsjátékosok együttesük rendszerében. A különbség a felek között a szervezettség és a kinti dobók, amíg Reggie Jacksonék inkább csak lőnek mint találnak, a hazaiaknál Gordon Hayward 20 pont feletti meccseket hoz, mellette pedig Exum, Ingles vagy Burke is képes megszórni magát.

Golden State Warriors – New York Knicks 03:30

A Warriors otthonában a liga egyetlen csapata sem esélyesként lép pályára, a Knicksre ez hatványozottan igaz – úgy meg főleg, hogy Steve Kerr tegnap pihentette Curry-t, Thompsont, Bogutot és Iguodalát is. Nélkülük is megvolt a csapat támadójátéka a Denver ellen a tavaly még Szolnokon játszó Justin Holiday vezérletével, némi pihenő után valószínűleg újra lendületesen és ellenállhatatlanul fog menetelni a GSW. A Knicks ugyan nyerni tudott a Lakers otthonában, de érezhető volt, hogy Derek Fisherék számára az a meccs nagyon sokat jelentett és a LAL sem említhető egy lapon a ligaelsővel. Bár Hardaway Jr. visszatérésével kapott némi tűzerőt a New York, ő, Shved és Bargnani az, akire lehet érdemben számítani – csoda kellene a vendégektől a sikerhez.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus