Chicagóban a Washington, a Miamit fogadja a Warriors

Butlerék John Wallék ellen ülnének vissza a lóra - nagyon extra védekezés kell a Heattől az Oracle-ben - pályán a San Antonio

 

Brooklyn Nets – San Antonio Spurs 01:30

A Netsnél áll a bál, nem elég, hogy megsérült Jack és egyébként is gyenge a csapat, távozott a vezetőedző Lionel Hollins és a GM Billy King is, így ezen az estén Tony Brown segédedző ül majd a kispadon. Egy tökéletes állapotban lévő együttesnek sem lenne sok esélye a San Antonio ellen, bár a texasiak legutóbb majdnem megégtek a New York ellen otthon és idegenben egyébként is kissé döcögősebbek, sorozatban nyolcadik győzelmükre készülnek. A minőségbeli különbség egyértelmű, a Nets ráadásul otthon is nagyon gyenge, az erősségük maximum Brook Lopez, őt pedig Duncan, Aldridge, West és Marjanovic is megkaphatja a palánk alatt – óriási meglepetés lenne, ha nem nyerne simán a Spurs.

Chicago Bulls – Washington Wizards  02:00

A Bulls hat győzelem után kapott ki legutóbb Atlantában, ennek pedig a védekezés volt a fő oka – ezen a téren most erősödhetnek, hiszen a hírek szerint Joakim Noah pályára léphet a találkozón. Nélküle 7-2-t hozott a Chicago és otthon nem kapott ki, ezzel együtt szükség lehet rá Gortat ellen, de a Wizards alfája és omegája jelenleg John Wall – az irányító sorra hozza a 20/10-es meccseket, és ha nyer a csapat, az neki köszönhető. Kérdés, hogy vele mire megy Rose, vagy megkapja-e őt Butler, és a Bulls hátvédjével kapcsolatban az is érdekes, hogy kimászik-e a Washington ellen meglévő gödörből – 13 fővárosiak ellen lejátszott meccsén 7,7 pontot átlagol eddig. Az ő teljesítménye is nagyon fontos lesz, de támadásban összeállt a csapat az utóbbi meccseken, a Wizards védekezése pedig nem az az átjátszhatatlan kategória – Beal továbbra sem bevethető náluk.

Golden State Warriors – Miami Heat 04:30

Az utóbbi találkozókon Steph Curry és a Golden State is visszatalált az idény eleji parádés támadójátékhoz, két meccs alatt majdnem negyven triplát dobott a címvédő, hazai pályán pedig továbbra is veretlen. A Heat hosszú nyugati túrán van, ráadásul a Jazz otthonában is kikapott két napja, Wade botrányosan játszott, és a támadójátékuk egyébként is rendkívül hullámzó, márpedig ezúttal csak extra dobóformával és mellé jó védekezéssel lehet esélyük. A periméteren egyébként hatékonyak hátul Dragicék, kérdés, hogy most mennyire tudják limitálni a Warriors kinti dobásait, a tavalyi két meccset nagyon simán nyerte a GSW, Curry pedig 34,3 pontot átlagol 59,5%-os mezőnymutatóval a floridaiak ellen az elmúlt két szezonban. A Miaminél Chris Bosh-ban bízhatnak, és a GSW védekezése azért bőven hagy kívánnivalót maga után (ebben szerepet játszik a sok eladott labda is), de nagyon extra védekezés kell tőlük ahhoz, hogy partiban legyenek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus