Chicagóban rangadózik a Suns, több élcsapat is pályára lép

Megnézhetjük a Torontót, a Miamit, a Warriorst és a Jazzt is. 

 

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

A Toronto jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít, sorozatban öt meccset nyert, jó ellenfeleket, riválisokat vert meg, ráadásul most két teljes napot pihenhetett, ami valószínűleg jót tett a rövid rotációval, extra terheléssel dolgozó keretnek. A Hornets viszont éppen most futott bele egy hullámvölgybe és egy jobb széria után zsinórban négy vereséget szenvedett, ráadásul érdekes módon az addig egyben lévő támadójáték esett szét: 90, 107, 101 és 86 pontokat sikerült dobnia a társaságnak ezeken a meccseken. Az esélyes így most még vendégként is a Raptors, amely egyszer már legyőzte a Charlotte-ot ebben a szezonban, idegenben is 50% feletti mérleggel rendelkezik és a kulcsjátékosai egyénileg is remek formában vannak - sérült egyébként egyik oldalon sincs, a megszokott csapatok futhatnak majd ki a parkettre. 

 

Washington Wizards - Miami Heat 01:00

A Miami három vereség után két győzelemmel folytatta idegenbeli túráját, 95 és 86 pontot kapott ezen a két meccsen, ha most is ezt a védekezését húzza elő a keleti listavezető, akkor ezúttal is esélyes lesz. A Wizards sorra találkozik a liga topcsapataival és a Sixers elleni váratlan bravúrt leszámítva túl sok esélye nincs, legutóbb 80 pontot tudott dobni a Sunsnak, Bealre és Gaffordra pedig nem számíthat, így fontos hiányzói lesznek. A Heatnél sem teljes a keret, Butler, Herro, Strus és Martin játéka is kérdéses, nyilván főleg előbbi kettő pályára lépése lenne fontos, de ha kellően szigúrak lesznek hátul Tuckerék, akkor egyértelműen nekik áll a zászló - igaz, ebben a szezonban egyszer már kikaptak a Wizards vendégeként. 

 

Chicago Bulls - Phoenix Suns 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, de az esélyek így is viszonylag egyértelműek. A Chicagónál ugyanis a Ball-Caruso páros mellett LaVine és White is sérült, előző este nem játszottak, illetve most is kérdéses a pályára lépésük, ráadásul a csapat a back-to-back második felét vívja ezúttal - tegnap a Sixers nyert ebben a csarnokban. A ligaelső Suns ezzel szemben pihentebb, az atlantai vereség után nagyon összeszedett védekezéssel javított Washingtonban és a kulcsemberei mind ott lehetnek a pályán. Az első kiemelt jelenleg a hazai környezetet leszámítva mindenben egyértelműen a Bulls előtt jár és még ha a LaVine-White duó vissza is térhet, akkor is Paulék számítanak favoritnak - a Chicago meccsek óta gyengén védekezik akkor is, ha az említettek ott vannak a pályán, a mostani Phoenixet pedig csak közel tökéletes produkcióval lehet megverni. 

 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

Alapvetően kötelező meccs a Warriors számára, a ligamásodik csapatnak idegenben sem szabad hibáznia a bajnokság egyik leggyengébb ellenfelével szemben. A Thunder nyert sorozatban hármat és nagyon összekapta a védekezését, de legutóbb kikapott a Sacramentótól és Shai Gilgeous-Alexander nélkül azért leginkább tényleg csak a fizikális küszködésben bízhat - ha azzal nem sikerül megtörnie ellenfelét, akkor sok más esélye nincs. A GSW nyilván egészen más szint űgy is, hogy Green és Bjelica biztosan, Iguodala és Porter pedig lehet, hogy nem lesz ott a parketten, a Curry-Thompson-Wiggins trió és Steve Kerr rendszere így is bőven elég lehet a sikerhez - ráadásul sorozatban nyolc győzelem és három teljes pihenőnap után minden adott is a győzelmükhöz. 

 

Utah Jazz - New York Knicks 03:00

A Jazz talán kilábalt a hullámvölgyből, előbb a Denvert verte meg, majd legutóbb visszakapta Donovan Mitchellt, kiegyenesedett a támadójáték és 23 ponttal győzte le a Brooklynt, a hangulat is azonnal megváltozott a csapatnál. A Knicksnél nem ez a helyzet, egy-egy vaktában eltalált győzelmet leszámítva igazából a szezon eleje óta csak szenvednek Randle-ék, legutóbb a Lakerstől is kikaptak, egyértelmű jeleket látni a belső frusztrációra, nem megy a játék, egyénileg is sok a csalódást keltő teljesítmény. A Jazznél ugyan Gobert még nem lesz, illetve Clarkson és Gay játéka sem biztos, de így is esélyesebbek Conley-ék otthon, ha a legutóbbi lendületük megmarad - a New Yorknál mindig a változást keressük, de most már hónapok óta ugyanabban a letargikus erőlködésben vannak egy-két átmeneti fellángolást leszámítva.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus