Clevelandi teszt előtt áll a New Orleans

A Cavshez látogat a belendülő Pelicans - a Denvert fogadja a GSW - a Wizards megállítja a Houstont? - otthon javíthat a Clippers.

 

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 01:00

Érdekes meccs lesz, mindkét fél a rohanásra, atletikusságra, betörésekre épít, és mindkét oldalon játszik egy parádés formában lévő szupersztár - a Thunder viszont összességében egyértelműen előrébb tart és jobb formában is van. Az Antetokounmpo-Westbrook csata döntő lehet még akkor is, ha előbbit valószínűleg Roberson fogja majd fogni, de az biztos, hogy a hazaiaknak nagyon fog hiányozni Dellavedova játéka - igaz, Brogdon remekül helyettesítette legutóbb. Az OKC-nél viszont már visszatért Victor Oladipo, ő elöl-hátul pluszt jelent a gárdának, a csapat ráadásul idegenben is pozitív mérleggel áll, előzetesen ők az esélyesebbek.

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 01:00

Komoly teszt előtt áll a nagy formába lendült New Orleans, Anthony Davisék rátaláltak a megfelelő védekezésre, és a támadójátékuk is kiegyensúlyozott, így sorozatban négy győzelemnél járnak - a bajnok otthonában persze így sem ők az esélyesek. A Cavsnél is minden rendben van, leszámítva a sérüléseket, mert JR Smith továbbra sem játszhat, Dunleavy sem 100%-os, és legutóbb Kyrie Irving sem játszhatott - igaz, ezt egyáltalán nem érezte meg a gárda. Kérdés, hogy a címvédő gépezetét mennyire tudják lassítani Buddy Hieldék, és hogy Tristan Thompson mihez kezd majd Anthony Davisszel, de természetesen nagy bravúr lenne a vendéggyőzelem.

Brooklyn Nets - Utah Jazz 01:30

Szinte hihetetlen, ami George Hill-lel történik idén, az irányító élete szezonját futja, amikor játszik, csak éppen alig játszik - hibáa tért vissza egy hosszabb sérülésből, legutóbb ismét kidőlt, és valószínűleg ezúttal sem tud pályára lépni. Ezzel együtt masszív esélyes a Jazz, bár a Nets otthon azért 7-8-cal áll, extra támadójátékkal lehet keresnivalójuk Lopezéknek, csak éppen a Utah ellen nem egyszerű extra támadójátékot produkálni. Rudy Gobert személyében az Év Védője díj talán legnagyobb esélyese fogja majd Brook Lopezt, a periméteren jó eséllyel ismét hiányozni fog Jeremy Lin, így a Kilpatrick-Bogdanovic párosnak kell szétdobnia Haywardékat kintről.

New York Knicks - Orlando Magic 01:30

Nincs jó passzban a Knicks, egyrészt zsinórban négy vereségnél tart a gárda, másrészt jó eséllyel Porzingis és Anthony sem léphet most pályára, nélkülük pedig nem lehet sok reményük. A Magicnél is van hiányzó alapember Fournier személyében, ráadásul idegenbeli back-to-backet vív a társaság, de a New York játéka annyira a három sztárra épül, hogy ha közülük ketten hiányoznak, azt nem valószínű, hogy elbírják - főleg, hogy jelenleg hátulról hatodikak a védekezést tekintve. A sérültlistán ott van még Courtney Lee is, az egyetlen reményük az lehet, hogy a Magic fáradtan, tompán fog játszani a két vereség és a back-to-back miatt, ráadásul hátul Vucsevicsék sem éppen betonbiztosak.

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

A gödör egyre csak mélyül Chicagóban, a Hoiberg-helyzet mellett most már porondon van a Rondo-helyzet is, miközben a csapat játéka nem javul - az utóbbi 11 meccsükből nyolcat elveszítettek, és már csak 16-18 a mérlegük. A Hornets alapvetően sokkal előrébb tart, támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabb jelenleg még akkor is, ha a Cleveland alaposan kitömte őket legutóbb - Walker és Batum is nehezen tartható, a rendszer remekül működik. A Bullsban megvan a potenciál ahhoz, hogy nyerni tudjon, főleg úgy, hogy a Charlotte hajlamos ehhez hasonló mérkőzéseket elrontani, de a hazai sikerhez a Wade-Butler párosnak mindenképpen extrát kell hoznia elöl-hátul és lejátszani Walkert, illetve Batumot.

Houston Rockets - Washington Wizards 02:00

A Houston és James Harden teljesítményére nehéz szavakat találni, legalábbis ami a támadójátékot illeti, de a texasi alakulat messze leszakította riválisait a nyugati harmadik helyen, sőt, győzelem esetén egyetlen meccsre megközelítheti a Spurst. Azonban most a Washington is nagy formában van, elöl-hátul idei legjobbját hozza egy ideje a fővárosi csapat, bár Bradley Beal kidőlt, ha nem tudja vállalni a játékot, azt most azért megérezhetik majd - legutóbb ellensúlyozta ezt Trey Burke. A Harden-Wall csata igazi csemegének ígérkezik, de legyen bármilyen jó szériában is az idegenben egyébként csak 3-10-re álló Wizards, meglepetés lenne, ha meg tudnák fogni ezt a Houstont.

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30

Zsinórban hat vereségnél jár a teljesen összeomló Clippers, de most itt az esély, hogy hazai pályán javíthasson a társaság - az idegenban csak 4-15-re álló Sunst fogadják. Paul valószínűleg még most sem léphet pályára, nélküle pedig egész másképp fest a játék, de ha az utóbbi időben látott sok technikait és frusztráltságot el tudják hagyni Riversék, akkor jó esélyeik lehetnek - igaz, a Phoenix éppen most javul, az utóbbi találkozókon elöl-hátul jobban játszottak, mint korábban. A fő kérdés, hogy mi történik a védekezéssel, ez a vendégek egyik nagy problémája általában, míg a Clippers az utóbbi öt meccsen 114,6 pontot kapott, ha ezen nem tudnak javítani Redickék, akkor most is bajban lesznek - főleg, hogy a Suns újoncai egyre használhatóbbak, egyre inkább összeáll a társaság.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:30

Jó eséllyel pontzáport látunk majd itt, a Golden State-nél ez amúgy is várható, de a Denver is rendre ilyen meccseket játszik - támadásban gyönyörű, amit művelnek Jokicsék, védekezni viszont még nem igazán tudnak. A Warriors otthon általában nagy különbséggel hozza a meccseit, és most sem látni, hogy a Nuggets hogyan állítja majd meg Durantéket, hiszen az nem túl jó terv, hogy majd túldobják őket - másban viszont nem igazán bízhatnak, hiszen ezzel képesek nyerni, mióta mindenki egészséges. Hozzá kell tenni, hogy most éppen nem mindenki az, náluk Nelson, a hazaiaknál pedig Livingston és McCaw bajlódik sérüléssel.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus