Cleveland-Toronto és Indiana-Miami csaták keleten

A két keleti rangadó mellett az óriásölőhöz utazik a Spurs, pályán a GSW és a Thunder, visszavághat a Boston, javíthat a Houston.

 

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 01:00

A Toronto egy nehéz back-to-backet csinál, amelynek első felén tegnap Jimmy Butler történelmi második félidejével nagy csatában kikaptak a Bullstól, most pedig el kell utazniuk Clevelandbe, ahol nem ők számítanak esélyesnek. A Cavs otthon csak egyszer kapott ki ebben a szezonban, ráadásul sorozatban harmadik győzelmük után egyébként is magabiztosan várhatják az összecsapást Jamesék, igaz, egyelőre elég ingadozó a játékuk – Irving és Shumpert sem dob túl fényesen. A Toronto is jó formában van, Lowry karrierje talán legjobb idényét futja, DeRozan hetek óta szórja a húsz pont feletti meccseket, és mindenképpen érdekes lesz az, hogy Carroll mennyire tudja majd limitálni Jamest. November végén egyébként a Raptors elkapta már egyszer az akkor tartalékos Clevelandet, így Love-éknak van miért törleszteniük – sok pontra nem számíthatunk, ellenben jó védekezésre és magas színvonalra mindenképpen.

Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves 01:00

Némi fellángolás után a Lakers elleni vereség és főleg a játék megmutatta, hogy azért túl sokra ne számítsunk ezek után sem a Philly-től, így ezen a találkozón kötelező a győzelem a Minnesota számára. Ők sem sziporkáznak azonban és az előző két meccsüket elbukták, de a gyenge védekezés és a „fiatalság, bolondság” faktor ellenére óriási blama lenne, ha Wigginsék nem tudnának nyerni Philadelphiában, bár novemberben otthon csak ötpontos győzelmet tudtak aratni. Ish Smith-szel azért mindenképpen javult a Sixers, és ha az irányító ismét jó napot fog ki, a leolvadásokra erősen hajlamos Wolves bajba kerülhet.

Brooklyn Nets – Boston Celtics 01:30

Két nappal ezelőtt némi meglepetésre győzelmet aratott Bostonban a Brooklyn, ám azon a találkozón súlyosan megsérült Jarrett Jack és a szezon hátralévő részét ki kell hagynia, a túloldalon pedig Avery Bradley nem léphet majd pályára az akkor összeszedett sérülése miatt. A kérdés az lesz, hogy egyetlen érdemi irányítója nélkül mire megy majd a Nets, legutóbb Brook Lopez parádéjával a festékből nyerték meg a találkozót, de most alighanem még inkább gyorsítani akarja majd a játékot a Celtics – ha ez sikerül a vendégeknek, ők lesznek fölényben. A kelták egyébként Kelet legjobbjai idegenben, de idén már kétszer kikaptak a Brooklyntól, akik két és három évvel ezelőtt is 3-1-re nyerték az egymás elleni párharcot.

Detroit Pistons – Orlando Magic 01:30

Az Orlando megtorpanni látszik, az előző két találkozót elveszítette a csapat, és az otthon remeklő Pistons ellen könnyen elbukhatja a harmadikat is – főleg, hogy Elfrid Payton valószínűleg ezúttal sem léphet pályára. Oladipo valószínűleg kezdeni fog, ha az irányító nem tudja vállalni a játékot, és védekezésben is fontos szerepe lesz Reggie Jackson ellen, aki a Detroit motorja – ha ő jól játszik (20 pontos átlaga van az utóbbi 12 meccsen), akkor a csapat is működik, ha nem, akkor nem. Velük kapcsolatban mindig meg kell említeni Drummondot, az ő csatája Vucseviccsel is meghatározhatja a találkozó alakulását, de a Magicnél azért több bevethető magasember is van, tudnak rotálni – ha le tudják venni a pályáról (akár faultokkal) is a Pistons centerét, nagyot javítanak saját esélyeiken.

Miami Heat – Indiana Pacers 01:30

A LeBron-érában sokáig ez volt a keleti csúcsrangadó, és bár a tavalyi szezon egyik csapatnak sem sikerült jól, ebben az idényben újfent ott vannak a legjobbak között. Idén már kétszer találkoztak, mindkétszer Indianában, és mindkétszer a Pacers nyert, de a Heat hazai pályán azért más szintet képvisel, és van is miért visszavágniuk Wade-éknek. A vendégeknél Paul George továbbra sem talált vissza egyértelműen jó formájához, legutóbb három negyed szenvedés után őrült utolsó öt percet játszott, de most már régóta nem teljesít stabilan, és ez meg is látszik az Indianán – a gárda utóbbi hét idegenbeli meccséből hatot elveszített. A Miami tegnap nyert Washingtonban és a back-to-back nem mellettük szól, de kis túlzással meg sem izzadtak a Wizards ellen, mindenki tudott pihenni, így ez nem valószínű, hogy faktor lesz. Chris Bosh nagy formában van, de a kérdés az, hogy mit tud kezdeni a Heat a vendégek védekezésével, ugyanis idén 87, illetve 83 pontot tudtak szerezni a két egymás elleni meccsen – ez biztosan kevés lesz most is.

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 02:00

Az utóbbi hetek már inkább szólnak a Spursről NBA-szerte, mint a Golden State-ről, ennek megfelelően meg kell említenünk, hogy hol is szenvedte el első vereségét a címvédő: természetesen Milwaukee-ban. Ezt leszámítva (és hogy otthon a Clevelandet is megverték) kevés dolog szól a hazaiak mellett, a San Antonio egészen elképesztő formában van védekezésben és támadásban is, már most szinte tökéletesen működik a rendszer, és bárki képes hozni a pontokat – ráadásul sokat nem is kell hozni, mert továbbra is Leonardék kapják a legkevesebbet. Ami árnyalhatja a képet, az a Bucks védekezése, hiszen Monroe-ék a festéket remekül védik, ha maximum hat triplát kaptak, eddig még nem kaptak ki – fontos lesz Danny Green jó teljesítménye a vendégeknél. Még egy adalék: bár otthon 20-0-ra állnak a texasiak, idegenben csak 9-6-ra…

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 02:00

Igazi pontpárbajra számíthatunk, hiszen az utóbbi hetekben a Thunder és a Kings dobta a legtöbb pontot, emellett pedig mindketten elég sokat is kaptak – bár az OKC legutóbb azért jobban figyelt már a védekezésre. Persze a minőségbeli különbség egyértelmű, de a liga legjobb gólpasszt osztó irányítói közül kettő összecsap egymással, ami mindig érdekes, de igazából Cousinst leszámítva nincs olyan poszt, ahol fölénybe kerülhetne a Sacramento – ráadásul december elején Steven Adamas szinte levette a pályáról a Kings centerét. Ez most nem fog beleférni, a vendégeknek legjobb játékukat kell nyújtaniuk ahhoz, hogy legyen esélyük Kevin Durantékkel szemben, akik az utóbbi tíz meccsükből nyolcat megnyertek és hazai pályán összesen négyszer kaptak eddig ki – ezzel szemben a Sacto alig-alig tudott nyerni saját pályájától távol.

Utah Jazz – Houston Rockets 03:00

A Rockets újabb érthetetlen zuhanórepülésben van, sorozatban négy vereséget szenvedtek el Hardenék, és elöl-hátul egyszerűen gyenge az, amit csinálnak – a védekezésük katasztrófa, támadásban pedig túl sok hibát követnek el, eladott labdák, kimaradt büntetők formájában. A továbbra is három alapembere nélkül felálló Jazz ezt kihasználva már meg is előzte őket, és Haywardék óriásit küzdenek minden meccsen, a védekezésük így is renden van, igaz, a támadójátékuk jelenleg nagyon függ a triplaszázaléktól – azonban mindig van valaki, aki fel tud lépni és beszórni húsz pontot. Az összeszedettség, a védekezés és a hazai pálya is mellettük szól, a tehetség és a potenciál viszont mindenképpen a Houston mellett, kérdés, hogy Howardot hogyan állítják meg Gobert és Favors nélkül, és hogy Harden mennyire lesz agresszív – legutóbb szokatlanul passzív volt a Spurs ellen.

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 04:00

A Portland kis túlzással meg sem érzi Damian Lillard hiányát, CJ McCollum azonnal fel tudott lépni a csapat vezérévé, megbízhatóan és hatékonyan hozza a 25-30 pontokat, ráadásul Crabbe, valamint Henderson is fel-fel tud mellé lépni. Máshonnan viszont nem igazán érkezik segítség és ezért lesz érdekes, hogy a Grizzlies periméter-védekezése meg tudja-e nyerni a meccset – Conley, Lee és Tony Allen sokat tehet a vendégek sikeréért, ha limitálni tudják McCollumékat, támadásban pedig a palák alatt dominálhat Marc Gasol. Ezen a mérkőzésen visszatérhet már Matt Barnes is, és rá nagy szükségük is lesz, mert legutóbb a Jazz ellen botrányosan gyengén voltak elöl, ennél biztos, hogy többre lesz szükségük ezen a találkozón.

Golden State Warriors – Charlotte Hornets 04:30

Egyértelműen gödörben van a Warriors, Steph Curry sérülésével ez kicsúcsosodott – az MVP ráadásul valószínűleg ezúttal sem lép pályára, miután legutóbb szintén nem tudta végigjátszani a találkozót. A hazai pálya persze mellettük szól, és bár Curry mellett Ezeli is komoly hiányzó, ezúttal úgy fest, hogy hosszú idő után visszakaphatják Harrison Barnest – a kiscsatár játéka hivatalosan „valószínű”, ahogy Brandon Rush-é is. Sérültekből a Charlotte-nál is tele a padlás, Al Jeffersont hosszabb időre vesztették el, Hawes nem bevethető, és legutóbb Batum sem tudta vállalni a játékot, sőt, Jeremy Lin bokája sem 100%-os. Kemba Walker nagy formában van, de a Warriors ellen mindössze nyolc pontot átlagol az utóbbi négy meccsen, míg a túloldalon Klay Thompson és Draymond Green lépett szintet Curry hiányában – az esélyes természetesen a GSW, de mindenképpen érdekes mérkőzésre számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus