Csúcsderbi 2.0 - visszavághat a Spurs a GSW-nek

San Antonióba látogat a tartalékos Warriors - Miamiban lép pályára a Cleveland - az OKC-t fogadja az Indiana - Atlantában a Houston

 

Charlotte Hornets – Denver Nuggets 23:00

Az óriási formában lévő Hornets ezúttal is egyértelműen esélyes, Kemba Walkerék január 31-e óta 17-4-re állnak, ennél pedig csak a GSW és a Spurs produkált jobb mérleget – hazai pályán a Denvert megverni most már kötelező számukra. Elsősorban a támadójátékukra építhetnek, különösen a periméteren, és itt bajban is lehet a Denver, mert a vendégcsapat hátul kimondottan szellős (119,5 engedett pont átlagban az utóbbi öt meccsen), különösen ami a triplavonalat illeti – Batumék kedvükre fickándozhatnak majd. A Nuggetsnél Gallinari mellett valószínűleg Faried sem léphet pályára, a hazaiaknál pedig Cody Zeller nem bevethető – igaz, Al Jefferson jó formában van center poszton.

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 00:00

A Detroit még mindig nem az igazi, de tegnap legalább meccset tudott nyerni a gárda, amire már nagy szüksége volt a társaságnak – igaz, a Kings ellen is leadták komoly előnyüket. A Nets most egységesebbnek tűnik, támadásban Bogdanovic egyre többet vállal és jó formában is van, így kicsit leveszi a terhet Brook Lopezről és kiegyensúlyozottabbá teszi a játékot. A kérdés itt az akarat lesz, mert a Pistonsnál főleg ezzel vannak gondok: ha mindenki 100%-ot ad, jobb csapatot alkotnak Drummondék, de ha nem, akkor főleg védekezésben adódhatnak komoly problémák. A Drummond-Lopez harc érdekesnek ígérkezik a palánk alatt, és itt sok minden el is dőlhet, a periméteren pedig a kinti dobóforma lesz kulcs: mindkét csapatnál nagyon sokat számít, hogy mennyire ülnek a triplák. A hazai pálya a Pistons mellett szól, de Reggie Jacksonék kevésbé lesznek frissek a back-to-back miatt.

Indiana Pacers – Oklahoma City Thunder 00:00

Russell Westbrook ellenállhatatlan formában van, az utóbbi hét meccséből négyet tripla-duplával zárt, az OKC pedig úgy fest, hogy ismét rátalált a győztes útra – ezúttal egy idegenbeli rangadón kell ezt bizonyítania back-to-back második felén. A Pacersnek nem indult jól a hazai széria, hiszen két rangadót is elvesztettek már George-ék, és alapvetően most sem ők számítanak esélyesnek – ahhoz nagyot kellene javulniuk támadásban. Az említett George parádés csatát vívhat Duranttel, amin sok múlhat, de a Pacers kiscsatára az utóbbi meccseken 40% alatt dob, ez pedig most biztosan kevés lesz. A Thundernél mindig kérdés persze a védekezés, a back-to-back nem segít rajtuk, de a motivációval nem lehet gond, hiszen az Indianától egy hónapja kikaptak hazai pályán – Milesék persze éppen erre építhetnek ezen az estén…

Washington Wizards – New York Knicks 00:00

Ez a győzelem most kötelező a Washingtonnak, hiszen a gárda másfél meccsre van a playoff-helyektől, és az élesedő harcban nem hibázhatnak könnyű meccset, különösen hazai pályán. Márpedig a Knicks továbbra is „könnyű prédának” számít, a vendégek csapatjátéka teljesen lenullázódott, egyedül Carmelo Anthony játszik jól, a többiek borzasztóan – a védekezés pedig sosem volt erősségük. Kérdés hogy mihez kezdenek majd Wall-lal, és hogy tartani tudják-e a Wizards tempóját, de azért a fővárosiak is hajlamosak elsietni a dolgokat – igaz, Wittman csapata alig 90 kapott pontot átlagol az utóbbi három meccsen. Hogy hogyan szórja meg őket a New York, ha így védekeznek, az rejtély…

Atlanta Hawks – Houston Rockets 00:30

Ez a találkozó is rangadónak számít, hiszen az Atlanta sorozatban négy győzelemnél jár és már keleti harmadik, a Houston pedig az utóbbi időben mutatott jót is, rosszat is – tegnap például inkább jót, amely győzelmet is eredményezett. A Hawks védekezése azonban más tészta, Teague-ék nagyon harapnak mostanában hátul, és nem biztos, hogy a továbbra is kissé esetleges houstoni támadójáték komoly károkat tud nekik okozni – az legalábbis borítékolható, hogy Harden egy-egyeivel nem fog tudni nyerni a vendégcsapat. A kérdés az, hogy mennyire lesz egyben a hazai támadójáték, de mostanában ezzel sincs gondjuk, ráadásul a back-to-back is a vendégek ellen szól – érdekes mérkőzés lesz.

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 00:30

Amikor LeBron James Miamiban lép pályára, az mindig különleges lesz, főleg azok után, hogy Dwyane Wade-del továbbra is nagyon jó viszonyban van, nemrég például együtt is edzettek. Most ráadásul valójában rangadó lesz ez a találkozó, a Heat is viszonylag jó formában van, bár a védekezéssel akadnak gondjaik – a kispadjuk nagyon jól teljesít, és ha Wade jó napot fog ki, bármire képesek. A Cavs back-to-backből érkezik, és bár nyerik a meccseiket, a játékuk továbbra sem meggyőző, kérdés, hogy mennyire lesznek ezúttal egységesek. A találkozót tovább fűszerei Joe Johnson személye, aki annak ellenére igazolt a Heathez, hogy James és a Cavs mindent megtett azért, hogy őket válassza.

Chicago Bulls – Utah Jazz 01:00

Mindkét csapatnak borzasztóan kellene a győzelem a playoffba jutás miatt, de a hazai pálya előnyét (és terhét) ezúttal a Bulls élvezheti. A Chicago Pau Gasol távollétében elsősorban a periméterre, azon belül is főleg McDermott extrájára épít, és most is szükségük lesz erre a sikerhez, különösen úgy, hogy a festékben parádésan védekezik a Jazz – Favors és Gobert mellett ezúttal sem lesz majd egyszerű feltenni a labdákat. A vendégeknél Gordon Hayward hiányzik, de egyelőre fő pontszerzőjük nélkül is hozzák a meccseiket – jelenleg sorozatban négynél járnak. Kérdés, hogy az ő fizikális védekezésük ellen lesz-e elég tűzerő a Bullsban a győzelemhez, illetve, hogy a túloldalon Hood és Mack mennyire tudja tartani ponterős formáját Butlerékkel szemben.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers 01:00

Teljes „fegyverzettel” ez egy komoly nyugati rangadó lenne, ám a Memphis jelenlegi keretét és formáját nézve kötelező a győzelem a Clippers számára. A hazaiak zsinórban négy vereségnél járnak és továbbra is nagyon tartalékosak, egyszerűen nincs bennük pont – a vendégek ezzel szemben bőven termelnek a periméterről és a védekezésük is nagyon rendben van. Az persze biztos, hogy könnyen nem adja magát a Grizzlies, de az esélyek egyértelműek – a találkozó érdekessége Matt Barnes (tavaly még Clippers-játékos volt), valamint Lance Stephenson és Jeff Green szerepe lehet, utóbbi két játékost a szezon közben cserélte el a két csapat.

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 01:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Jön a rangadók rangadójának második felvonása, és talán idén ez az első olyan mérkőzés, amikor nem lenne meglepő, ha vereséget szenvedne a Warriors. A két csapat előző összecsapásán valósággal lemosták fő kihívójukat, harminc ponttal bizonyultak jobbnak – azóta azonban változott a képlet. Először is most a Spurs lesz otthon, márpedig egyik csapat sem kapott még ki otthon ebben a szezonban, így ez elég jelentős faktornak számít. Másodszor most pályára léphet a texasiaknál Tim Duncan, harmadrészt pedig most a vendégek lesznek hiányosak: Andre Iguodala, Festus Ezeli és Andrew Bogut sem lesz ott a parketten. Nagyjából ennyi az, amit előzetesen elmondhatunk, a GSW idegenbeli back-to-backet játszik, ami szintén nem mellettük szól, védekezésben egyértelműen előrébb tart a San Antonio, igaz, a Curry-Thompson páros ihletett napján mindegy, hogy mit csinál az ellenfél…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus