Curry rekordokat döntött, Bosh-ék tripláztak

Steph Curry megdöntötte a tripladobók eddigi csúcsát, a Team Bosh sorozatban harmadjára nyert, LaVine könnyedén húzta be a zsákolót.

Még tegnap rendezték, de ma "adták le" az első All-Style öltözködési "versenyt".

A hét indulóból JR Smith magasan nyerte az első kört, rajta kívül még Zach LaVine, Chandler Parsons és Klay Thompson jutottak a második körbe - James Harden, DeMarcus Cousins és Jeff Teague estek ki. A döntőt Smith és Parsons vívta, és a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje nyerte végül ezt a számot. A versenyről néhány fotót találhattok ezen a linken.


A tényleges All-Star szombat a Degree Shooting Starsszal indult.

A kétszeres címvédő Team Bosh - Chris Bosh, Dominique Wilkins, Swin Cash - ezúttal sem okozott csalódást, hiszen ők és a Team Westbrook - Russell Westbrook, Anfernee Hardaway, Tamika Catchings - jutottak be a második körbe, a döntőbe.

Itt Westbrookék nem tudtak betalálni a félpályáról a megadott időn, 90 másodpercen belül, és bár Cash-nek voltak gondjai a középtávoli tempóval, Wilkins 57.6 másodpercnél elsüllyesztette félpályás dobását, így sorozatban harmadjára is Bosh-ék nyertek - Cash-nek pedig már a negyedik győzelme volt ez.


A második versenyszám a Taco Bell Skills Challenge volt, amely idén új formátumban, egymás elleni egyenes kieséses rendszerben zajlott.

Az első körben Patrick Beverley Isaiah Thomast, Jeff Teague Elfrid Paytont, Brandon Knight a címvédő Trey Burke-öt, Kyle Lowry pedig Dennis Schrödert verte. Beverley a sírból hozta vissza az elődöntőt Teague ellen: a passzolás nagyon nem ment neki - egyetlen egyszer sem talált be a célba a verseny folyamán -, de Teague a triplát nem tudta bedobni, míg Beverley rögtön az első alkalommal betalált.

Knight nagyon magabiztos volt Lowry ellen, esélyt sem hagyott ellenfelének, és a döntőben is úgy tűnt, ő a nyerő. Beverley-nek itt is gondjai voltak a passzal, de Teague-hez hasonlóan Knight is túl sokat vacakolt a triplával, a Rockets irányítója pedig egyből bedobta a hármast, ezzel ő nyerte a számot úgy, hogy eredetileg nem is nevezték, John Wall helyére ugrott be.


A Foot Locker Three-Point Contest, azaz a tripladobó volt beharangozva a szombati programok fénypontjának.

Wesley Matthews nagyon bekezdett, 22 pontot dobott úgy, hogy a kijelölt helyéről - ahonnan minden labda duplán számít - négyet is bedobott az ötből. JJ Redick elrontotta a versenyét azzal, hogy legalább 3-4 bedobott dobását elvették azért, mert rálépett a triplavonalra, így csak 17 pontig jutott. James Hardennek nem ment a dobás, 15 pontot ért el, és mivel Kyrie Irving még Matthewsnál is jobb volt 1-gyel, az már ekkorra eldőlt, hogy a Rockets sztárja nem jut tovább.

Stephen Curry Irvinghez hasonlóan 23-ig jutott, csapattársa, Klay Thompson azonban még náluk is jobb volt egy ponttal, 24-et dobott. Az gyorsan eldőlt, hogy az egyébként 52%-kal triplázó Kyle Korver nem jut a fináléba, ugyanis csak 18-ig ért el, ahogyan a címvédő, Marco Belinelli is, ő sem jutott a döntőbe - ahogy az egyébként jól kezdő Matthews sem, 23 pont kellett a Top3-hoz ugyanis.

A döntőben Irving jól kezdett, de középről egyszer sem talált be, 17 pontot ért el, Curry viszont nagyon nagyot teljesített, 27 egységig jutott - 13-at dobott be zsinórban, mielőtt kihagyta volna utolsó dobását, ez a tripladobók történetének második legjobb sorozata Craig Hodges 19 labdás streakje után. Thompson nem tudta felvenni ezzel a versenyt, csak 14 pontot dobott, így Curry nyerte a számot.

Curry két rekordot is megdöntött, hiszen 27 pontja a legtöbb a döntők történetében - Jason Kapono 25-tel tartotta eddig a csúcsot 2008-ból -, illetve minden sorozatot figyelembe véve is csúcs - Kapono mellett Hodges is 25-öt szórt 1986-ban, az első körben. Azt is hozzá kell tenni, hogy tavaly változtak a szabályok azzal, hogy az öt dobóhely egyikéről minden labda duplának számít, így a régi pontozás szerint ez a 27 pont egyébként 23 lenne, ettől függetlenül Curry ma átírta a történelemkönyveket.


A nap utolsó száma a Sprite Slam Dunk Contest, azaz a zsákolóverseny volt.

Mason Plumlee egy eléggé biztonságit húzott Irving palánk szélére passzolt átadásából, Giannis Antetokounmpónak pedig nem sikerült három próbálkozásból egyik tömése sem, így neki maradt a 30 pontja - maximum 6 pontot kaphatott mind az 5 zsűritől a sikertelen tömés miatt. Victor Oladipo már jobban megmozgatta a közönséget - főleg miután Frank Sinatra New York, New York számát énekelte el antrénak -, 50 pontot ért el, Zach LaVine pedig az első kör legjobb zsákolását mutatta be, szintén 50-nel zárt.

A második körben Antetokounmpo nem mutatott túl sokat, 35 pontot kapott, így összesen 65-tel zárt. Plumlee elrontotta első két kísérletét, majd behívta testvérét, Miles Plumlee-t, akit átzsákolt a harmadik próbálkozásra. Kicsit le is nyomta a Phoenix Suns centerét bal kézzel, így összesen 36 pontra futotta tőle a második körben, 76-tal zárt. Oladipo sem kapott túl magas pontszámokat, 39-et zsebelt be összesen, 89-es összpontszámával viszont így is simán jutott a döntőbe. LaVine a háta mögött vette át a labdát, mielőtt behúzta volna, de olyan könnyedén csinálta meg a mozdulatot, hogy 50-nel jutalmazta azt a zsűri, így maximális pontszámmal, 100-zal jutott a fináléba.

A döntőben Oladipo rögtön rontott, túl sokat vállalt és nem tudta bezsákolni három kísérletből a labdát, 31 pontot kapott összesen. LaVine-nak Wiggins tartotta ki a labdát, hogy egy láb közötti átvételt húzzon be, 45 pontjával komoly előnybe került. Oladipo másodjára is túlvállalta magát, sokadik kísérlete után változtatott, de 41 pontot kapott csak, így 72 pontot gyűjtött összességében. LaVine nem kockáztatott ennyit, jóval könnyebben csinálta meg húzásait, utolsó körére 49 pontot kapott, így összesen 94 ponttal zárt és könnyedén nyerte a zsákolóversenyt. 19 évesen ő a második legfiatalabb győztes, Kobe Bryant anno 18 évesen győzött ebben a számban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus