Dallasba látogat a Clippers, javítana az Atlanta

A Mavsen is átlépnek Paulék? - Phoenixben javítana a Hawks - Denverbe utazik a GSW, Charlotte-ba a Bulls - Hosszú szériát borítana a Toronto

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 00:00

Érdekes módon bár a Bullsnál van több sérült, mégis a Hornets sérültje lehet kulcsfontosságú – a hazaiaknál ugyanis Al Jefferson nem léphet pályára, ellenben a vendégeknél Joakim Noah már visszatérhet. Eléggé eltérő „súlyozású” csapatok csapnak össze, a Bullsnál a kezdő hátvédsor hiányzik, a Charlotte-nál viszont Kemba Walker és Mo Williams együtt rohamozhatnak, itt mindenképpen hazai fölény várható. A palánk alatt szinte biztos a chicagói dominancia, Noah mellett Gasol és Mirotic is nagy formában van, utóbbi 20,1 pontot és 8,6 lepattanót átlagol márciusban – ugyan Biyombo védekezésben jól illik a Hornetsbe, kérdés, hogy mennyit fog érni a vendégek nagyemberei ellen. A Charlotte az elmúlt két mérkőzésen finoman szólva nem játszott jól, most pedig Walkerrel és Jefferson nélkül teljesen mást kell produkálniuk.

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings 00:00

A Kings legutóbb a playoffba igyekvő Charlotte otthonában szakította meg négymeccses bukószériáját, de az idegenbeli túrájuk még mindig nem ért véget, Philadelphiában pedig mostanság tenni kell a győzelemért. Legutóbb Ben McLemore volt a Sacramento egyik vezére, a dobóhátvéd az utolsó nyolc meccsén borzasztóan kétarcú – négy jó (mindegyiken minimum húsz pont) mérkőzés mellett négy nagyon gyenge (8,3 pont, 26,8% mezőnyből) estén van túl. Kérdés, hogy ma melyik formáját hozza, ha a ponterőset, akkor a stabilan hatékony Cousins-Gay duóval könnyedén leléphetik a Sixerst, ha a gyatrát, akkor viszont vért kell majd izzadnia a vendégcsapatnak. Cousins az egyre magabiztosabb Noel ellen meccselhet belül, kint viszont könnyedén szétdobhatják Canaanék a harmatos Kings-védekezést. Természetesen a Philly-t nem nagyon lehet esélyesként emlegetni, de a Kings november 25-e óta (!) nem nyert egymás után két mérkőzést…

Boston Celtics – Orlando Magic 00:30

A két csapat találkozott öt nappal ezelőtt Orlandóban, ahol a Magic nyerni tudott – most viszont Bostonban lesz a meccs, ami sok mindent megváltoztat. Vucsevicsék sorozatban kilenc idegenbeli mérkőzésüket bukták és már zsinórban nyolcszor távoztak vereséggel a TD Gardenből, eközben a Celtics az utóbbi nyolc hazai meccséből hetet meg tudott nyerni. Még akkor is ők számítanak esélyesnek, ha Isaiah Thomas nem léphet ma pályára – Avery Bradley már visszatért legutóbb, méghozzá elég ponterősen, ma pedig Oladipót veheti kezelésbe védőoldalon. Oladipo egyébként is szenved a Boston ellen, 30% alatt dob ebben a párosításban és Bradley védekezését kimondottan utálja – ezek után elsősorban Vucsevicsben bízhatnak a vendégek, de a Boston a Memphis magasait is meg tudta fogni…

Toronto Raptors – Miami Heat 00:30

Bár a Toronto Raptors biztosan ott lesz a rájátszásban, hiszen 10 és fél meccsel vezeti a csoportját, de Lowry-ék az utóbbi tíz mérkőzésükből kilencet elbuktak, ami érthetően egyre frusztráltabbá teszi őket – jelenleg messze vannak a playoff-szinttől. A Heat ellen amúgy sem kell extra motiváció számukra, sorozatban 16 (!) meccset buktak a floridaiakkal szemben, igaz, ez a Miami már nem egyenlő azzal a Miamival. Wade-ék ugyanakkor harcban vannak még a rájátszásért, de a gárda ikonja hiába hozza a remek meccseket, a folyamatos sérülések miatt szinte nincs két egymást követő meccs, amikor ugyanazzal az ötössel állnának ki – ma visszakaphatják Hassan Whiteside-ot, neki Valanciunas ellen lesz tennivalója bőven. Alapvetően jobb csapat a Toronto, de botrányos védekezésük és ingadozó dobóformájuk miatt nem lehet egyértelmű esélyesként emlegetni őket.

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 01:00

A sérültek visszatérése utáni pozitív töltés elmúlt a Wolvesnél, azóta inkább visszafelé haladnak, mint előre – védekezésben továbbra is a liga leggyengébb csapatát alkotják idegenben. Mivel a Thunder is sorozatosan száz pont felett kap, valószínűleg látványos találkozóra van kilátás és bár Rubio papíron jó védő a posztján, Westbrook ellen ő sem indul túl jó esélyekkel – az OKC sztárja 33 pontot, 11 pattanót és 10 gólpasszt átlagol Durant kiesése óta. Ennek ellenére az utóbbi hét meccsből négyet is elbukott a Thunder, pont ezért kötelező számukra ma a győzelem a nyugati sereghajtóval szemben – a Wolves különösen a festékben súlytalan, így Ibaka és Kanter fickándozhat kedvére, főleg úgy, hogy Pekovics valószínűleg nem léphet ma pályára.

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 01:30

Chris Paul oktatófilmbe illő mérkőzést játszott a Thunder ellen és győzelemre vezette a Clipperst, így jelenleg 9-5-re áll a gárda Blake Griffin kiesése óta – a Dallas ellen is mindenképpen esélyesnek számítanak. Paul a Mavs ellen is parádézik általában, idén már kétszer is simán két vállra fektették Nowitzkiéket, a hazaiak ráadásul kimondottan gyenge formában vannak. Az utóbbi hét meccsen 2-5-öt produkált a Dallas, ez alatt csak 91,6 pontot átlagoltak botrányos dobószázalékokkal, Rajon Rondo teljesen súlytalan, az Ellis-Nowitzki páros pedig nem találja a helyzeteit – az egész rendszer problémás jelenleg. A LAC ebben a pillanatban jóval nagyobb potenciállal bír, főleg támadóoldalon és bár Tyson Chandler elveheti DeAndre Jordan dobásait, Paul és Redick elég lehet a vendégek számára – egy győzelemmel idén kisöpörnék a Mavst.

Denver Nuggets – Golden State Warriors 02:00

A ligaelső sorozatban öt mérkőzést nyert meg és egészen parádés formában van, bár Curry egy jó-egy rossz ritmusban játszik, Klay Thompson újra begyújtotta a rakétákat és megállíthatatlanul halad előre a gárda. A Denver feltette a pontot az i-re szerdán, amikor legyőzték a keleti éllovas Atlantát, ezzel már hivatalosan is komolyan kell velük számolni egy-egy mérkőzésen – Lawson, Gallinari és Faried is összekapta magát, a csapat támadójátéka pedig egy csapásra összeállt. Ennek ellenére természetesen nem egy szint a Nuggets a GSW-vel, nem látni, ki fogja meg Curry-éket (a sorminta alapján most „jó” meccs következik az irányítótól) és szerkezetileg is több opciója van Steve Kerrnek, de idegenben képes botlásokra a Warriors, a Denver pedig azonnal megérzi a „vérszagot”…

Phoenix Suns – Atlanta Hawks 03:00

Az Atlanta két meglepő vereségbe is beleszaladt az elmúlt három mérkőzésen és bármennyire is állítják Budenholzerék, hogy nekik az alapszakaszban már csak a felkészülés a céljuk, nyilvánvalóan nem bukhatják a meccseket ebben az ütemben. A Phoenixnél elsősorban a periméterek lesznek gondok, egyrészt Kyle Korver 62%-kal tüzel ellenük az utóbbi időben, másrészt Brandon Knight valószínűleg ezt a mérkőzést is kihagyja, így ezen a poszton egyértelmű Hawks-fölény várható. Az Atlanta a szezonrajt óta nem bukott sorozatban hármat idegenben, most ezt próbálják meg elkerülni, de Phoenixben 1993 óta összesen három derbit tudtak megnyerni, hagyományosan nem nyerni járnak ide, ez pedig akkor is számít, ha most nyilvánvalóan más szintet képvisel a két csapat.

Portland Trail Blazers – Detroit Pistons 03:00

Wesley Matthews elvesztése után egy meccs alatt váltott a Portland és le tudták győzni a Houstont, így továbbra is harmadikak nyugaton és az utóbbi hét meccsükből hatot meg tudtak nyerni. Ezzel ellentétben mélyrepülésben van a Detroit, a teljesen elfogyó periméter következtében sorozatban nyolc vereségnél járnak és ma sem számítanak esélyesnek – az mérkőzésről mérkőzésre bebizonyosodik, hogy Drummond és Monroe jó játéka még a kevésbé komoly csapatok ellen sem elég. Ugyan Drummond 22 pontot és 27 lepattanót szerzett a Warriors ellen, csapata így is vereséget szenvedett és bár a Portlandnél nincs domináns center, Lillardék várhatóan akkora fölényben lesznek kint, hogy Aldridge pontjai elegendőek lesznek a sikerhez. Idegenben különösen gyenge a Pistons, az utóbbi tizenegyből tízszer kikaptak és amíg Jacksonék nem találják meg a dobásaikat, nem is lehet  velük igazán komolyan számolni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus